Starší dorost doma nestačil na Budějovice

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Mountfield 4:6 (0:3, 2:2, 2:1). Plzeňští mladíci nenavázali na předchozí domácí výhru nad Havlíčkovým Brodem a podlehli druhý den českobudějovickému Mountfieldu. Hosté přijeli na plzeňský led s velkou chutí hrát a především v první třetině byli u většiny puků o tři kroky dříve. Plzeňským se postupem času dařilo srovnávat hru, ne tak ale skóre.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

4:6
0:3, 2:2, 2:1

Branky a nahrávky: 23. Kopta (Moravčík, Tulačka), 37. Noga (Kopta, Moravčík), 54. Kubalík (Schleiss, Mašek), 58. Kubalík (Schleiss, Šmíd) - 10. Bílek (Švec, Rob), 12. Švihálek (Pařízek, Bárta), 16. Švihálek (Bárta, Trummer), 33. Beneš (Rob), 39. Pich (Salák, Kypta), 45. Rob (Švec, Svoboda). Rozhodčí: Valenta - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 6:7 + Kopta do konce utkání - Piegl do konce utkání, Bílek, Bárta (oba 10 min). Využití: 1:2. Diváci: 73. Střely na branku: 47:43. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:6, 4:6.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Farný, Kubík, Šmíd, Marcel, Moravčík - Tolar, Pejchar, Šimandl, Mašek, Schleiss, Kopta, Zimmermann, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Váchal, Pour, Tulačka.

Banes Motor České Budějovice

Podskalský - Salák, Plášil, Škopek, Mareš, Kypta, Bárta, Švihálek, Rob, Beneš, Pařízek, Bílek, Trummer, Piegl, Švec, Prokop, Pich, Hájek, Svoboda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 43 6 37 86,05 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 0 0 0 -2 2
Jakub Faschingbauer 0 0 0 1 2
Ondřej Kopta 1 1 2 -1 30
Dominik Kubalík 2 0 2 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 2 30
Patrik Marcel 0 0 0 1 2
Filip Mašek 0 1 1 -1 2
Michal Moravčík 0 2 2 -1 4
Tomáš Noga 0 1 1 -1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 -1 0
Michal Pour 0 0 0 -2 0
Jan Schleiss 0 2 2 1 0
Martin Šimandl 0 0 0 -2 0
Michal Šmíd 0 1 1 -2 2
Jeremy Tichý 0 0 0 -1 0
David Tolar 0 0 0 -2 4
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 0
Martin Váchal 0 0 0 -2 2
Josef Zimmermann 0 0 0 0 0

komentář

Úvod duelu se nesl v útočně pojatém duchu, po necelé minutce se kolem svého bránícího hráče obtočil hostující Trummer a Polívka musel do rozkleku. Lapačku Podskalského zase uvedl do provozu domácí Noga. Plzeňští se mohli dostat do tempa při přesilovce, když na trestnou lavici usedl Škopek, ale první minutu z výhody se spíše bránili. Jakmile se dostali do pásma, dvakrát ostře pálil Marcel. Jednou netrefil o fous branku, podruhé mířil přesně do hrudi Podskalského. A tak se jako první radovali hosté. Plzeňští po buly neobsadili dobře hráče, Švec přihrál nakrátko na Davida Bílka a ten po zemi překonal Polívku. O dvě minuty bylo s domácími ještě hůře – po dalších zmatcích v plzeňském obranném pásmu a puk dostal ke Švihálkovi, jenž jej obratně uklidil do sítě. Indiáni se ne a ne srovnat s výborným pohybem budějovické letky a z toho pramenily další zaváhání. Bárta našel podruhé dobře najetého Švihálka, který opět nezklamal. Hosté si tak do kabin odnesli tříbrankové, a nutno podotknout, že naprosto zasloužené vedení.

Indiáni se od prvních chvil druhé části snažili svému soupeři vyrovnat pohybem. Kubalík ještě se střelou do horních pater tabulky neuspěl, Bílka zase vychytal Polívka. Avšak po dvou minutách se skóre už měnilo, tentokrát ve prospěch domácích barev. Moravčík našel přihrávkou do jízdy Ondřeje Koptu, který využil své rychlosti a navíc přesně zakončil. Budějovice si mohly zpět vzít své tříbrankové vedení při přesilovce, ale i přes jihočeský tlak se puk za Polívkova záda nepodíval. Jen co se vyloučený plzeňský hříšník vrátil na led, už tam putoval jiný, navíc rychle následovaný kolegou. Pro Budějovice to tak znamenalo luxusní délku (přesně dvaadevadesát vteřin) dvojnásobné přesilovky. Když už se první hříšník (Tolar) vrátil na led, nestačil se ještě zapojit do hry a Budějovice skórovaly díky Jonáši Benešovi. Svou přesilovku, i když jen pěti proti čtyřem, si zahráli i domácí. Kubalík ještě stačil vložit hůl do střely od modré a ke škodě domácích trefil břevno! Indiáni na nezdar zapomněli a v ukázkové brejkové situaci Tulačky a Tomáše Nogy si druhý jmenovaný potáhl puk a procedil jej mezi Podskalského betony. Jenže radost domácím nevydržela dlouho. Budějovice taktéž ujely a Salák přihrál osamocenému Pichovi, jenž našel skulinku mezi tyčkou a Polívkovým betonem.

Po necelých pěti minutách se opět měnilo skóre a opět ve prospěch Jihočechů. V přesilovce přidal šestý gól Luboš Rob. Na ledě se pak docela přiostřilo, jakoby se hosté začali bát o výsledek. Nejprve si Bílek s Bártou vykoledovali za hlasité a poměrně vulgární protesty desetiminutové osobní tresty, poté se pustili do sebe Piegl s plzeňským Koptou v šarvátce jeden na jednoho. Oba dostali pět minut trestu plus osobní do konce utkání. Hned po odchodu obou rozvášněných kohoutů se trefil domácí Kubalík a vykřesal malou jiskru naděje pro indiány.Plzeňští udeřili ještě jednou, a to v přesilovce, kdy Schleiss motal u mantinelu dva budějovické hráče tak dlouho, až se mu podařilo napříč třetinou najít volného Dominika Kubalíka,který vstřelil svůj druhý gól v rozmezí necelých pěti minut. Jenže do konce duelu zbývalo pouze něco přes dvě minuty, a co se nepodařilo v uplynulých padesáti osmi, nepodařilo se ani teď. Budějovice si tak z ledu čtvrté Plzně odvážejí cenné tři body.