Starší dorost si doma poradil s Litvínovem

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 3:2 (0:1, 3:0, 0:1). Starší dorostenci se doma utkali s Litvínovem a dokázali zvítězit. Napravili tak dva neúspěšně zápasy na ledech soupeřů, kde nezískali ani bod. Naopak doma dokázali vyhrát podruhé v řadě. Po první třetině sice prohrávali, ale díky třem brankám v druhém dějství vývoj zápasu otočili a připsali si do tabulky tři body za vítězství.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

3:2
0:1, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky:22. Mašek (Houfek, Schleiss), 32. Pejchar (Marcel, Váchal), 37. Kopta (Tulačka, Noga) - 9. Procházka (Kuchař, Zdeněk), 43. Procházka (Zdeněk). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 152. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Šmíd, Slavík, Kubík, Tichý, Pour, Váchal, Pašek, Kubalík, Mašek, Schleiss, Kopta, Tulačka, Noga, Pejchar, Tolar, Farný, Marcel, Procházka, Pitel

HC Verva Litvínov

Soukup - Svoboda, Strejček, Theimer, Fučík, Cvrk, Kokeš, Kuriljak, Bittner, Štěpka, Kuchař, Procházka, Zdeněk, Čeřovský, Trübenekr, Řehulka, Malík, Šesták, Musil, Malec

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 0 0 0 1 0
Jakub Houfek 0 1 1 1 0
Ondřej Kopta 1 0 1 1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 2
Filip Mašek 1 0 1 1 0
Tomáš Noga 0 1 1 1 2
Martin Pašek 0 0 0 0 2
Daniel Pejchar 1 0 1 0 0
Michal Pour 0 0 0 0 4
Ivan Procházka 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 0
Jeremy Tichý 0 0 0 0 0
David Tolar 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 0
Martin Váchal 0 1 1 0 0

komentář

Úvod utkání byl nepřesný z obou stran, přerušovalo se jen při zakázaném uvolnění nebo postavení mimo hru. Domácí gólman polívka si první vážný zákrok připsal až v páté minutě po ráně Čeřovského, ale poradil si bez problémů. Na druhé straně o chvíli později dobře clonil Schleiss, ale puk mířilo mimo svatyni brankáře Soukupa. První gól zápasu padl při přesilové hře, kterou dokázal využít hostující Procházka. Ten tečoval střelu Kuchaře a chemici šli do vedení - 0:1. I zbytek třetiny byl vyrovnaný, ale ani jeden z brankářů se příliš ohánět nemusel. Největší šanci Plzně měli při hře 4 na 4 Schleiss se Šmídem, ale druhý jmenovaný se při zakončení dostal až za Soukupovu branku a puk do ní z této pozice už neprotlačil.

Domácí dostali na začátku druhého dějství výhodu přesilové hry, ale vůbec se jim nedařilo. Za první minutu nedokázali vůbec vystřelit a trápili se s přechodem do útoku, nakonec se jim ale přece jen podařilo srovnat. Mašek se dostal k doraženému kotouči a střelou k tyčce srovnal vývoj utkání – 1:1! Další šanci měl Pejchar, který si z rohu vybruslil na střed, ale trefil jen vyrážečku Soukupa. Váchal Plzeň převzala iniciativu, dobré příležitosti si vypracovali Kubalík a Mašek, ale na brankáře hostí nevyzrál ani jeden z nich. Polívka skvělý zákrok při oslabení lapačkou. Indiáni svůj tlak nakonec k vedoucímu gólu přetavili v 32. minutě. Pejchar se zachoval podle rady „když nevíš co s pukem, vystřel“ a jeho lehké nahození doplachtilo až do litvínovské branky – 2:1! Hosté měli i poté problémy dostat se do tempa, čehož využili modrobílí ke zvýšení náskoku. Kopta se po přihrávce Tulačky ocitl sám před gólmanem a zamířil přesně mezi jeho betony – 3:1! Takový byl také stav po 40ti minutách.

Třetí třetina připomínala spíše úvod zápasu, který byl velice vyrovnaný. Plzeňští sice dostali možnost navýšit svůj náskok na rozdíl tří branek v přesilové hře, tu ale vůbec nezvládli. Dlouho se marně snažili dostat do útočného pásma a nakonec po sérii chyb dokonce inkasovali. Jakub Zdeněk zatáhl puk za Polívkovu bránu a připravil druhý gól v zápase pro Jakuba Procházku - 3:2. Plzeňští dorostenci měli vzápětí možnost na reparát, ale ani druhou přesilovku nevyužili. V závěru zápasu se začalo na ledě jiskřit, rozhodčí už ale příliš nevylučoval a jedinou výraznější šanci měl plzeňský Pašek, který se na útočné modré zmocnil kotouče a rychle střílel, mířil ale vedle. Hosté zkusili hru bez brankáře až v poslední půlminutě zápasu, ale ani tento pokus už celkový výsledek nezměnil.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Asistent trenéra - Plzeň): První třetina byla z naší strany hodně špatná, naopak se nám povedla druhá, ta byla celkově nejlepší. Kluci lépe napadali, dokázali vytvořit na soupeře tlak a vypracovat si šance a otočili zápas. Bohužel, před třetí třetinou jsme kluky upozorňovali, že dvacet minut je dlouhá doba, ale pak inkasujeme dokonce při vlastní přesilovce. Konec tak byl trochu nervózní, ale i díky gólmanovi, který chytal velice dobře, jsme to ubránili. Během zápasu jsme několikrát udělali zbytečné fauly kdy jsme třeba byli na puku, toho se musíme příště vyvarovat.