Starší dorost jednoznačně převálcoval Slavii

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 9:1 (3:1, 4:0, 2:0). Plzeňský starší dorost se po reprezentační pauze vrátil do extraligy se vší parádou, na vlastním ledě jednoznačně přehrál a přestřílel pražskou Slavii. Hosté dokázali vstřelit jen jednu branku, kdežto domácí pálili ostrými a sešívaní mohou být rádi, že si domů nevezou desítku. Dvěma brankami se blýskli Kubalík, Kopta a Noga.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

9:1
3:1, 4:0, 2:0

Branky a nahrávky: 2. Kubalík (Mašek, Schleiss), 8. Kubalík (Schleiss, Mašek), 17. Kopta (Šmíd), 23. Noga (Pour, Tulačka), 24. Kopta (Váchal), 39. Pašek, 40. Pour (Noga), 47. Tulačka (Noga), 53. Noga (Pitel) - 9. Török (Kotyra). Rozhodčí: Bouzek - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:11. Využití: 3:1. Diváci: 76. Střely na branku: 54:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 9:1.

HC Škoda Plzeň

Polívka (od 41. Pacl) - Tichý, Farný, Andrlík, Šmíd, Marcel, Slavík, Pejchar, Pašek, Mašek, Schleiss, Kopta, Tolar, Váchal, Noga, Kubalík, Pitel, Pour, Tulačka.

HC Slavia Praha

Uhlík - Ryzák, Jedlička, Török, Nádvorník, Burian, Brzák, Kotyra, Freisler, Fortelka, Kafka, Hložek, Löbl, Mašín, Benda, Vacek, Tajovský, Hejna.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 20 3 0 3 100,00 0
Patrik Polívka 40 17 0 17 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 1 2
Radek Farný 0 0 0 3 0
Ondřej Kopta 2 0 2 1 0
Dominik Kubalík 2 0 2 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 3 0
Filip Mašek 0 2 2 1 2
Tomáš Noga 2 2 4 3 2
Martin Pašek 1 0 1 2 0
Daniel Pejchar 0 0 0 3 0
Jiří Pitel 0 1 1 1 0
Michal Pour 1 1 2 1 0
Jan Schleiss 0 2 2 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 1 0
Michal Šmíd 0 1 1 2 0
Jeremy Tichý 0 0 0 2 0
David Tolar 0 0 0 0 2
Vojtěch Tulačka 1 1 2 2 0
Martin Váchal 0 1 1 2 0

komentář

Úvod zápasu vyšel domácím na jedničku. Už po 78 sekundách zavezl Schleiss puk do pásma, před brankou nahrál Maškovi, který ještě posunul na lépe postaveného Kubalíka. Ten se v dobré šanci nezmýlil. Sešívaní brzdili rozjetou Plzeň jen za cenu faulů, které hlavní sudí nemilosrdně trestal. A druhou přesilovku domácí proměnili. Schleiss našel Kubalíka, jenž se opět prosadil. Slavia však ukázala, že své početní výhody dokáže také využít. Z trestu plzeňského Andrlíka neuplynula ani tři čtvrtě minuta a nejlepší hráč sešívaných v tomto duelu Török probruslil prakticky celým pásmem a ještě zvládl prostřelit Polívku. Na vyrovnání mysleli hosté hned v další přesilovce, jenže ta se jim hrubě nepovedla a Pražané prakticky neatakovali branku. A tak se ve své početní výhodě radovali znovu domácí. Ondřej Kopta přešel přes svého bránícího hráče a efektně poslal puk pod víko.

Druhá třetina začala velice podobně, jako ta první skončila. Znovu při vyloučení Pražanů hráli indiáni přesilovku, a přestože tentokrát přestupek nepotrestali, brzy se radovali ze čtvrté branky, když Uhlíka prostřelil Tomáš Noga. Ani pátý gól na sebe nenechal dlouho čekat, o minutu a dvě vteřiny později vstřelil svůj druhý gól v duelu Kopta. Euforii Plzeňských pak umocnil Šmíd výstavním bodyčekem proti Fortelkovi. Dobrou příležitost pak spálil ve 37. minutě Kotyra, který pálil po zemi, a jeho pokus pak pohodlně zlikvidoval Polívka. Martin Pašek o minutu později ukázal soupeři, jak se má pálit. Proti jeho ukázkové střele byl Uhlík bezmocný. A navíc pět vteřin před druhou sirénou znechutil Slavii odchod do kabin Michal Pour.

Do třetí třetiny nasadili plzeňští trenéři do branky Jindřicha Pacla a na střídačce nechali odpočívat Polívku. Přestože se Slavia znovu ubránila domácí přesilovce, Uhlík zase tahal puk z branky po střele Vojtěcha Tulačky. Plzeňští indiáni si zápas užívali, hráli v pohodě a navíc se jim stále dařilo v útoku vymýšlet nové věci. Jen co ubránili vyloučení Tomáše Nogy, hříšník naskočil zpátky do hry a vstřelil devátou branku svého týmu. Indiáni si několik minut před koncem mohli dovolit prohospodařit dvojnásobnou přesilovku, protože na nějaký zvrat v ČEZ Aréně nepomýšlel nikdo. Do konce duelu se vešly ještě dvě zajímavé situace, nejprve Paclovo čisté konto zachránila po střele kapitána hostů Kotyry tyčka, poté to už už vypadalo, že se Šmídovi podařilo dosáhnout kýženého desátého gólu, ale hlavní sudí jen rozpažil. Přesto Plzeňští vůbec nesmutní, ba naopak. Radují se z přesvědčivé výhry 9:1.

Ohlasy trenérů

František Černý (trenér Plzně): Dá se říct, že nám vyšlo všechno. Jsme rádi, že kluci více stříleli a proměnili šance, které jsme si vytvořili. Naši hráči dobře bruslili, chodili před branku a to se nám vyplatilo. Patrika Polívku jsme nechali odpočinout, má za sebou reprezentaci, a navíc jsme chtěli vyzkoušet Jindru Pacla, kterého s sebou bereme i na dvojzápas do Salzburgu.