Juniorka po boji padla doma s Boleslaví

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 0:1, 1:0). Plzeňští junioři nebodovali ani ve svém druhém utkání v druhé části NOEN extraligy. Na vlastním ledě nestačili na Bruslaře z Mladé Boleslavi. Hosté se ujali vedení šťastnou brankou a poté zvýšili náskok ve dvojnásobné přesile. Domácím se nedařilo vinou nepřesností i kvůli velice dobrému výkonu hostující brankáře proměňovat i ty nejvyloženější šance a prohráli.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2
0:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 44. Hucl (Pacanda, Růžička) - 2. Jiránek (Sajdl), 29. Soukup (Belay, Rys). Rozhodčí: Zubzanda - Havelec, Brejcha. Vyloučení: 5:8 + Baxa (PLZ) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 65. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullmann, Špaček, Šimandl, Blumentrit - Váchal, Sedláček, Faschingbauer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Pašek, Hájek, Bernad, Vizinger, Němec.

BK Mladá Boleslav

Will - Chalupa, Vrba, Mozík, Soukup, Arazim, Martínek - Belay, Protivný, Brandejský, Chaloupka, Jiránek, Sajdl, Babický, Rys, Matějček, Lenc.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 39 2 37 94,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 12
Jakub Bernad 0 0 0 -1 2
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 0
Jan Hucl 1 0 1 -1 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pacanda 0 1 1 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 0 1 1 0 2
Pavel Sedláček 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 0 0 0 0 2
Tomáš Šimandl 0 0 0 -1 2
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 0 0 -1 0
Petr Vizinger 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo kuriózní situací – z hlediska Plzně nešťastnou, naopak štěstím překypující pro Bruslaře. Už už to vypadalo, že se indiánům podaří vytáhnout hru do středního pásma, jenže kotouč se šoural směrem k pravé tyčce Mazancovy branky. Její strážce na nečekanou situaci nestačil zareagovat, a Tomáš Jiránek si tak mohl připsat vedoucí branku. Vzápětí mohl zvýšit náskok Středočechů Matějček, ale proti němu už byl Mazanec jistý. Plzeňští se po neproměněné přesilovce dlouho nemohli dostat do tempa, prakticky až v polovině deváté minuty vybojoval Baxa u mantinelu kotouč, nahrál Hošťálkovi, který v rychlém protiútoku přihrávkou ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, jenže přihrávka se minula účinkem. V dalším domácí přesilovce byl blízko prvnímu zásahu Pacanda, avšak z otočky nemířil úplně přesně. Pěkně ještě pálil Hucl, ale to bylo opět z domácí přesilovky všechno. Hosté kontrovali duem Babický – Jiránek, kdy prvně jmenovaný našel střelce úvodní branky přihrávkou od mantinelu v dobré pozici před brankou, jenže Mazanec si druhou branku dát nenechal. Na konci šestnácté minuty si sjel k pravé tyčce Willovy branky Váchal, a přestože měl chvíli na zacílení, orazítkoval jen vrchní část plexiskla. Na druhé straně ustál Mazanec jak první střelu Babického, tak i dorážku Belaye. Z protiútoku si zuby na boleslavském gólmanovi vylámal Pacanda. Do kabin si tedy odneslo byť hubené, ale přeci vedení mužstvo hostů.

Plzeňští do druhé části na svého soupeře doslova vlétli a byli jasně lepším týmem. Po velkém závaru před boleslavskou brankou měli na své holi vyrovnávací branku snad tři indiáni, ale nedokázali puk došťouchat za čáru. Další plzeňské šance na sebe nenechaly dlouho čekat; po sérii několika, někdy sporných, vyloučení se v další signalizované výhodě Vizinger prorval až před hostující branku, avšak Will mu vyrovnat nedovolil. Ve 27. minutě měli po sobě další velké příležitosti Pacanda s Vizingerem, ale ani oni nebyli úspěšní. V hokeji už dlouho platí „nedáš, dostaneš“. A tak se ve dvojnásobné přesilovce radovali Bruslaři. Matěj Soukup si na levém kruhu našel místo, přesně vystřelil k tyčce a zvýšil náskok svého týmu. Indiáni však ve snaze nepolevili, v polovině střetnutí se dobrým pohybem před branku vnutil Hošťálek, jenže neuspěl. Podobně dopadla kombinace stejného hráče s Patrikem Petruškou, který byl před Willem na chvíli sám, ale jeho střela z první skončila bezpečně ukrytá v lapačce boleslavského gólmana. Tlak Západočechů pokračoval a Boleslav se ze své obranné třetiny dostávala jen sporadicky. Jednu vlaštovku vyslal Babický, který v rychlém brejku pěkně našel Rysa, který však nedokázal rozjásat hostující střídačku potřetí. Bruslařům dělalo největší problémy duo Hošťálek – Petruška, jenže druhý jmenovaný dvě minuty před druhou sirénou neměl dostatek času na lepší zamíření. Jen co hlasatel ohlásil poslední minutku prostřední části, měl Pašek na holi jasný gól, avšak proti němu včas přemístil svůj levý beton strážce hostující klece. Největší šanci čtyřiceti odehraných minut neproměnil Pavel Sedláček, který se od modré čáry řítil na Willa úplně sám, plzeňský útočník šel do kličky, a když chtěl zasunout puk do sítě, ráznou stopku mu vystavila připravená hůl gólmana Středočechů. Indiáni tak i po dvou třetinách čekali na protržení střelecké smůly.

Co se nepodařilo za pět třetin odehraných Plzní v druhé části NOEN extraligy, povedlo se na začátku té šesté. Přesilovkový závar prakticky na boleslavském brankovišti nejlépe vyřešil Jan Hucl a přiblížil svůj tým soupeři na dohled. Indiáni se do útoku tlačili dál a Mazancovi pomalu, ale jistě mizela práce. Indiáni hráli v 54. minutě přesilovku a jejich tlak valící se na branku Středočechů nabíral na strhující intenzitě. Jenže v důležitém okamžiku nebyli domácí prakticky vystřelit na branku, a Boleslav navíc sbírala cenné vteřinky v útočném pásmu, kde nejenže dokázala vystřelit, vybojvat buly v útočném pásmu, ale ještě si vykoledovala faul Růžičky. Bruslaři se do žádné větší útočné akce nepouštěli, spíše si pohlídali rozehrávku a nadále šetřili čas. Indiánům se nepodařilo prolomit střeleckou smůlu ani při závěrečné power play, a tak na vlastním ledě prohrávají o ten pomyslný kousíček s Bruslaři 1:2.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Utkání nepoznamenala ani tak první nešťastná branka, která padla vinou našeho zaváhání, jako naše neschopnost proměňovat šance. Boleslavi navíc dnes zachytal dobře gólman, ale my se s neproduktivitou potýkáme už déle a stále čekáme, až se naši střelci, na které spoléháme, probudí a rozhodnout zápasy tak, jak se od nich očekává. Kluci, kteří jsou v juniorech třetím rokem, přeci nemohou chtít po mladých, aby to brali místo nich na sebe.