LIT - PLZ 5:2 - Ani napodruhé Plzeň nezvítězila

Litvínov/Plzeň – Ani ve druhém duelu se plzeňským indiánům nepodařilo svého soupeře na jeho ledě „brejknout“. Tentokrát bez účasti kamer poslal do vedení domácí barvy po deseti minutách Vopat, ale na jeho střelu rychle zareagoval vyrovnávacím gólem kapitán hostů Straka. Jenže neuplynuly ani tři minuty a chemici šli do vedení, které si i přes snahu Západočechů už nenechali vzít. Indiáni tak musejí oba domácí zápasy, které sehrají v sobotu a v neděli, vyhrát, pokud se na chtějí do Litvínova na rozhodující duel vrátit.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

5:2
3:1, 0:1, 2:0

Branky a nahrávky: 10. Vopat (Trávníček), 14. Lukeš (Heinisch, Stříteský), 19. Lukeš (Jareš), 41. Heinisch (Lukeš, Jánský), 60. Kubát (Trávníček, Majdan) - 11. Straka (Jiří Hanzlík), 28. St. Pierre (Vlasák, Stránský). Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Svoboda. Vyloučení: 18:20. Využití: 2:0. Diváci: 6725. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Verva Litvínov

Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Heinisch, Lukeš - Majdan, Rindoš, Gerhát - Maxa, Kafan, Zavřel.

HC Škoda Plzeň

Horčička (21. Salfický) - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Straka, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Vostřák, Plášek - od 21. minuty navíc Petruška.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 20 10 3 7 70,00 0
Dušan Salfický 39 16 1 15 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 -3 0
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 -1 6
Tomáš Frolo 0 0 0 -1 2
Jiří Hanzlík 0 1 1 -1 4
Martin Heřman 0 0 0 -1 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 1 2
Nicholas Johnson 0 0 0 -1 4
Jan Kovář 0 0 0 0 0
John Lammers 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 1 2
Patrik Petruška 0 0 0 0 2
Karel Plášek 0 0 0 0 0
Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 0
John Slaney 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 1 0 1 1 10
Martin Straka 1 0 1 0 0
Jan Stránský 0 1 1 -1 4
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

Odvetné utkání na stadionu Ivana Hlinky začali indiáni lépe, od prvních minut byli aktivnějším celkem, chybělo pouze gólové vyjádření. Do jedné slibné šance se dostal Dvořák, který si vyjel zpoza branky, na Volkeho si nepřišel. Do poloviny třetiny si oba týmy vyměnily po přesilové hře. Modrobílým se příliš nevedlo, naopak domácí udeřili. Touš se po střele od modré dostal na brankoviště k Romanu Vopatovi, který neměl s dorážkou sebemenší problémy - 1:0! Svěřenci kouče Jelínka ale dnes s vyrovnáním neotáleli. Po necelé minutě si najel od pravého mantinelu až před gólmana Martin Straka, toho si položil dlouhým blafákem a nekompromisně zavěsil pod víko - 1:1! Následně se na levém kruhu zjevil osamocený Kovář, host z Litoměřic si ovšem místo u tyče pohlídal. Pohnout skórem mohl na druhé straně Trávníček, jeho dorážku z hranice brankoviště lapil bravurním zákrokem Horčička. Brankář hostí byl krátký o chvilku později na přízemní pumelici pár kroků za modrou Františka Lukeše – 2:1! V závěru úvodního dějství dostali domácí výhodu téměř dvouminutové přesilovky 5 na 3 po velkém zkratu rozhodčích, když hosté šli omylem do tří za faul Litvínovských - František Lukeš – 3:1!

Do prostřední pasáže hry nastoupil do klece Západočechů Dušan Salfický a hned se musel činit proti pokusu z mezikruží v podání Gerháta. Své kvality prokázal i domácí muž s maskou, když do lapačky ukryl pokus Vlasáka z levého kruhu. Před polovinou utkání byl ale i on krátký na dělovku Nicolase St. Pierra, jenž trefil pravý růžek od modré z první - 3:2! Podobnou palebnou pozici zaujal i Modrý, Volke měl tentokráte lapačku připravenou. Další gólovku hráčů ze západu Čech měl před odkrytou brankou Straka, touš před ním pět minut po dvanácté odklidil Gula. Zajímavou druhou třetinu vyhrála Plzeň na střely šestnáct ku pěti, domácí podržel od větší pohromy strážce svatyně.

Hned v první minutě poslední dvacetiminutovky mohl vyrovnat po křižné příhře přes brankoviště od Vlasáka Straka, tomu však touš utekl a ležící Volke ho stihl uzmout pro sebe. Nedáš – dostaneš. Odražený touš od souboje na modré si to zamířil k Salfickému, jenže ještě před ním do něj lehce šáhl na poslední chvíli Martin Heinisch a černý nesmysl skončil za brankovou čarou - 4:2! Plzeňský gólman se následně vyznamenal proti střele z první z mezikruží podání Gerháta pohotovou vyrážečkou. Činit se musel i proti výjezdu Majdana, jehož pokus skončil až na levém betonu. Závěr zápasu se nesl na vlně vyloučených, hrdinou se stal pár minut před poslední sirénou Volke, který ve stoprocentních šancích vychytral dvakrát Martina Straku. Třicet vteřin před koncem upravil do prázdné Karel Kubát - 5:3! Litvínovští tak dokonale využili domácího prostředí, na tahu je Plzeň...

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Litvínov): Před klukama musím smeknout. Padali do ran, hráli obětavě v té okleštěné sestavě. I dneska kluci měli teplotu. Poslední krok je nejtěžší, uvidíme, co bude potom.

Milan Razým (Plzeň): Přijeli jsme s cílem vyhrát jeden zápas, to se nepovedlo. Nedsicplinovaností jsme pustili domácí do vedení, zase z přesilovek. Ve třetí třetině domácí odskočili na dvě branky a začaly pracovat emoce, hokejová krása trpěla. Zbraně neskládáme, když nás Litvínov dvakrát porazil doma, proč bychom se nemohli pokusit o to samé?