Starší dorost jasně přehrál Havlíčkův Brod a vynutil si třetí zápas!

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Rebel Havlíčkův Brod 7:2 (3:0, 4:1, 0:1). Plzeňský starší dorost rázně odmítl myšlenky na konec sezóny, když v prvním zápase na brodském ledě prohrál, a domácí jasnou výhrou 7:2 si vynutil pokračování osmifinálové série! Plzeňští hokejisté na ledě jasně dominovali a svému soupeři povolili pouhé dvě trefy ve svých oslabeních.

HC Škoda Plzeň - HC Rebel Havlíčkův Brod

7:2
3:0, 4:1, 0:1

Branky a nahrávky: 1. Pejchar (Váchal), 3. Váchal (Schleiss, Kubalík), 4. Kubalík (Mašek, Schleiss), 26. Kopta (Tulačka), 29. Houfek (Schleiss), 29. Pour (Tulačka, Kopta), 39. Pour (Tulačka) - 32. Pecen (Křesťan), 46. Pecen (Šulák, Křesťan). Rozhodčí: Pavlovič - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 120. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Farný, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Houfek, Moravčík - Pejchar, Šimandl, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Zimmermann, Pašek, Kubalík, Faschingbauer, Pour, Tulačka.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš (od 4. minuty Fučík) - Wasserbauer, Kuchta, Pecen, Křesťan, Šulák, Pavlas, Špringl, Dvořák, Kulhánek, Žemlička, Chlubna, Račanský, Meloun, Beránek, Hynek, Dundáček, Jelínek, Turek, Kozlík, Němec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 0 0 0 0 0
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 1 0 1 4 0
Ondřej Kopta 1 1 2 3 0
Dominik Kubalík 1 1 2 3 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 1 1 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 2 4
Martin Pašek 0 0 0 1 2
Daniel Pejchar 1 0 1 1 2
Michal Pour 2 0 2 3 0
Jan Schleiss 0 3 3 3 0
Jakub Slavík 0 0 0 2 2
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 2 0
Jeremy Tichý 0 0 0 3 2
Vojtěch Tulačka 0 3 3 3 0
Martin Váchal 1 1 2 2 0
Josef Zimmermann 0 0 0 0 0

komentář

Indiáni na svého soupeře vlétli s plnou parádou a už po sedmnácti vteřinách otevřel skóre duelu kapitán domácích Daniel Pejchar. Plzeňští se nenechali ukolébat snadným vedením a náskok pojistili druhou brankou Váchala Festival modrobílých branek pokračoval, po Maškově nahrávce třetí gól přidal Kubalík a vyhnal Dolejše z branky. Toho v hostující kleci nahradil Fučík.Polívku pořádně prověřil až Wassenbauer, ale plzeňský gólman byl na místě a puk ztlumil ve svém náručí. V polovině třinácté minuty se do sebe pustili v domácí třetině plzeňský Tichý a hostující Kuchta. Na body v pěstním souboji vyhrál plzeňský obránce. Domácí v dravém výkonu pokračovali a vykoledovali si faul Pecena. Nakonec ale byli paradoxně nebezpečnější hosté, když Kuchta poslal puk na Račanského a Polívka musel nad vytěsnit ramenem.

V úvodu druhé části dohrávali hosté svou přesilovou hru a David Kozlík se šikovně prosmýkl až před Polívku. Jenže i tentokrát si navrátilec do plzeňské branky svou svatyni pohlídal. A tak se opět radovali domácí. Tulačka našel našlápnutého Ondřeje Koptu, jenž kličkou a střelou do horního rohu poprvé rozvlnil síť za Fučíkovými zády. Netrvalo to dlouho a v přesilovce se do střeleckých statistik zapsal i první obránce. Jan Schleiss nabil Jakubu Houfkovi, jehož střela skončila opět v brance. Aby toho na hosty nebylo málo, Kopta na hranici brankoviště posunul na Poura, jenž tváří v tvář Dolejšovi trefil přesně. Plzeňští nabídli svému soupeři možnost korigování, když na trestnou lavici usedl Moravčík, a brodští hokejisté tentokrát nezaváhali. S notnou dávkou štěstí po odrazu od brusle překonal Polívku Pecen. Jenže i tentokrát měli poslední slovo před přestávkou domácí, když Pour vstřelil svou druhou branku v duelu.

Tentokrát začátek dějství vyšel lépe hostům, kterým indiáni nabídli dvojnásobnou přesilovku. V ní prostřelil Polívku podruhé ve střetnutí Pecen. Plzeňští i přes druhou branku hostů neznervózněli a dále hráli to, co potřebovali. Jeden z odvážných ataků ze zajištěné obrany podnikl Martin Pašek, který se téměř dostal před svého obránce a dobře vypálil. Do bruslařského souboje se pak s plzeňským obráncem pustil Račanský, ale nejenže nevyhrál a Polívku nepřekonal, ale společně s plzeňským bekem sám skončil v brance. Navíc se Havlíčkobrodští neoprostili od nečisté hry, a tak domácí šetřili cenné vteřiny a ještě cennější síly pro zítřejší rozhodující zápas ve vlastních přesilových hrách. Již zmiňovaný třetí duel se odehraje opět na ledě ČEZ Arény.

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň): Dnes jsme opět začali moc dobře, na rozdíl od prvního duelu jsme dokázali tentokrát i branky. Nedá se říct, že by teď na naší straně byla psychická výhoda vysoké výhry. Zítra je nový den a nový zápas, ale pokud kluci budou plnit pokyny tak, jak to ukázali dneska, můžeme opět vyhrát. Nemůžeme ale na nic spoléhat, každé utkání je jiné, zvlášť v této mládežnické kategorii.