Starší dorostenci i podruhé na domácím ledě porazili Havlíčkův Brod a postupují do dalšího kola!

Plzeň - Ve čtvrtek odpoledne byl na pořadu dne rozhodující zápas play-off staršího dorostu mezi Plzní a Havlíčkovým Brodem. Přestože se Rebel ujal v úvodním zápase na vlastním ledě vedení, mladí indiáni dokázali ve středu stav série srovnat a ve čtvrtek je tedy čekal zápas o všechno. V opatrném utkání se opět dostali do vedení domácí, kteří svůj náskok postupně navyšovali až na rozdíl tří branek a bez větších problémů si tak dokráčeli pro rozhodující vítězství v sérii!

HC Škoda Plzeň - HC Rebel Havlíčkův Brod

4:1
1:0, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 20. Kubalík (Schleiss, Váchal), 21. Kubalík (Mašek), 37. Faschingbauer (Noga), 57. Slavík (Schleiss) - 46. Wasserbauer (Chlubna). Rozhodčí: Jebavý - Arazimová, Svoboda . Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 135. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Moravčík, Houfek - Pejchar, Šimandl, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Pitel, Pour, Pašek, Tulačka.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Wasserbauer, Kuchta, Pecen, Křesťan, Šulák, Pavlas, Špringl, Dvořák, Kulhánek, Žemlička, Chlubna, Račanský, Meloun, Beránek, Hynek, Dundáček, Jelínek, Turek, Kozlík, Němec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Faschingbauer 1 0 1 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 2 0 2 2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 0
Patrik Marcel 0 0 0 2 2
Filip Mašek 0 1 1 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Tomáš Noga 0 1 1 1 0
Martin Pašek 0 0 0 0 2
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Jiří Pitel 0 0 0 0 2
Michal Pour 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 2 2 2 2
Jakub Slavík 1 0 1 -1 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 0
Jeremy Tichý 0 0 0 2 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 0
Martin Váchal 0 1 1 1 2

komentář

V úvodu utkání bylo patrné, že se hraje rozhodující duel a ani jeden z týmů nechce udělat chybu Obě družstva si tak hned z kraje utkání připsala pouze několik zakázaných uvolnění a propagačních střel z větší vzdálenosti. První větší šanci měli hosté z Havlíčkova Brodu v přesilovce po vyloučení Maška, ale naložili s ní mizerně. To domácí se po konci oslabení osmělili a nějaké střelecké pozice si vytvořili, ale až do poloviny první části jsme gólovou šanci neviděli. Tu první výraznou si po chybě domácí obrany připsali hosté, ale plzeňský Houfek obětavou rybičkou situaci zachránil. Ve 13. Minutě měl na hokejce první gól utkání havlíčkobrodský Jelínek, který se od modré sám řítil na Polívku, zamířil ale jen do rukavice plzeňského gólmana! Přesilovou hru si poté vyzkoušela i Plzeň, svého soupeře sice uzamkla v obraně, ale střelami z dálky se také neprosadila. Útočná nálada z přesilovky ale domácím vydržela i poté a toho využila dvojce Schleiss – Kubalík. Prvně jmenovaný sice už mohl střílet z dobré pozice, podle svého zvyku ale našel ještě lépe postaveného Kubalíka a ten dopravil puk do prázdné branky – 1:0! První dějství tak vyhrála Plzeň nejtěsnějším rozdílem.

Jak první třetina skončila, tak ta druhá začala – brankou Dominika Kubalíka! Hned po 54 vteřinách se kolem branky prohnal Mašek, zpětnou přihrávkou našel rozjetého střelce prvního gólu a ten po druhé zamířil co černého – 2:0! Ve 23. minutě měl další dobrou příležitost Schleiss, tentokrát se ale rozhodl pro kličku a zakončení na vlastní pěst, dostal se ale příliš blízko gólmanovi. Hosté mohli korigovat v přesilové hře, ale opět ji sehráli neúspěšně. To přesilovka Plzně měla úplně jiné parametry, hlavně Slavík si připsal několik střeleckých pokusů, ale taktéž bez gólu. Že se hostům přesilovky nedaří, se diváci přesvědčili ve 36. minutě, kdy při oslabení domácího celku dostala hned trojice modrobílých do útoku. Toto přečíslení využil ke střel Noga, jehož ránu ještě gólman hostů vyrazil, ale na dorážku Faschingbauera už nedosáhl – 3:0! V závěru druhé části se poměr sil na ledě obrátil a v početní výhodě hrála Plzeň, ale kromě jedovaté střely Schleisse už toho moc nestihla.

Závěrečná dvacetiminutovka začala klidnou pasáží, ve které si ani jeden tým nevytvořil vážnější příležitost. Indiáni sice hráli další přesilovou hru, ale opět stříleli jen z větších vzdáleností. Hosté však dokázali z první větší šance hned vstřelit branku! Wasserbauer se dostal ke střele, počkal až bránící hráč odklouže stranou a poslal puk přesně k tyči – 3:1! Tento gól byl impulsem pro hosty, kteří přidali na důrazu a v krátkém čase si vypracovali několik zajímavých příležitostí, žádnou z nich ale neproměnili. Na tento nápor Rebelu se rozhodli zareagovat domácí trenéři time-outem už v 11. minutě třetí třetiny. Ten mladým indiánům dodal dalších sil, tlak hostí se navíc rozmělnil při hře čtyř proti čtyřem. Další branka padla opět při nerovnovážném počtu hráčů na ledě, radovali se ale znovu domácí! Ti sice zůstali jen u střelby od modré, ale i to nakonec stačilo k tomu, aby Jakub Slavík navýšil svojí ranou vedení Plzně na 4:1! A i když hosté dohrávali po faulu Paška poslední dvě minuty základní hrací doby v přesilovce, na stavu už se nic nezměnilo. Plzeňští dorostenci tedy otočili stav série a postupují, nutno říci, že po zásluze, do dalšího kola play-off, kde narazí na Zlín.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): I tento duel jsme odehráli dobře. Kluci byli důrazní, chodili do branky, lépe bruslili a v koncovce přesnější. To rozhodlo. Havlíčkův Brod má kvalitní mančaft, který dobře bruslí a hraje tvrdě, takže jsme věděli, že nás nečekalo nic jednoduchého. Hrozně důležitá byla první branka do šatny, která tým nabudila, navíc jsme pak vstřelili rychle druhý gól a pak už kontrolovali utkání.