Starší dorost doma podlehl Zlínu a na Moravě musí zvítězit

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1). Plzeňským starším dorostencům nevyšel vstup do čtvrtfinálové série se Zlínem podle představ a na vlastním ledě se ševci prohrál. Utkání se pro mladé indiány nezačalo vyvíjet dobře už v první třetině, ale i přes evidentní snahu se domácím manko nepodařilo dotáhnout. Pokud se Plzeňští ještě nechtějí rozloučit se sezónou, musejí v následujícím utkání (úterý 29.3.) na ledě Zlína uspět.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

2:4
0:2, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 27. Váchal (Pašek, Pejchar), 59. Kubalík (Schleiss) - 3. Mika (Vaculík), 11. Galuška (Tomeček, Hrazdíra), 29. Hrazdíra (Kovařík), 60. Galuška (Sekerka). Rozhodčí: Souček - Beneš, Šperl. Vyloučení: 4:6 + Faschingbauer (PLZ) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 127. Střely na branku: 34:50. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Pitel, Houfek, Pour, Pašek, Tulačka.

PSG Berani Zlín

Rozum - Buchta, Řezáč, Tomeček, Strojil, Kovařík, Galuška, Papežík, Mika, Burša, Skočík, Janota, Matula, Macharáček, Sekerka, Popelka, Urbanec, Hrazdíra, Sedláček, Doležálek, Vaculín.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 59 49 3 46 93,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 12
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 1 0 1 0 2
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
Tomáš Noga 0 0 0 -1 0
Martin Pašek 0 1 1 -1 0
Daniel Pejchar 0 1 1 -1 0
Jiří Pitel 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 2
Jeremy Tichý 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Martin Váchal 1 0 1 -1 0

komentář

Úvod duelu patřil hostům, kteří svůj aktivní začátek dokázali brankově zúročit už po dvou minutách a sedmnácti vteřinách, kdy Vít Mika našel skulinku v Polívkově postavení. Přestože Zlínu nadále patřil led, byli to hosté, kdo jako první navštívil trestoměřiče, jmenovitě Sedláček se provinil držením protihráče. Jenže Plzeň v útoku moc nezazlobila, a tak to byli hosté, kteří předvedli, jak se má s přesilovkou nakládat. Po velice sporném vyloučení domácího Faschingbauera si po čtvrt minutě po buly vyčkal Galuška před Polívkou na jím vyražený kotouč a napálil jej do branky. Plzni k odpovědi nestačila ani dlouhá přesilovka pěti proti třem, kdy u puku byl nejčastěji střelec domácích Kubalík, avšak jeho pokusy neznamenaly kýžené korigování. Skóre se pak nezměnilo ani z dalšího plzeňského útoku, když Šimandl našel ideálně před brankou volného Nogu.

Do druhé části nastoupila Plzeň o fous aktivněji než její soupeř, ale nebezpečnější byli znovu ševci. Ve 25. minutě najížděl Kovařík z pravého křídla, střelou zamířil do levého horního růžku, ale ta se tam nevešla. I přes neproměněnou velkou šanci, kdy Plzeň měla doslova puk centimetry od brankové čáry, jenže branka nakonec byla vychýlena ze svého postavení, se indiáni dočkali. V přesilovce Pašek posunul na lépe postaveného Váchala, jenž se nerozpakoval a puk vstřelil do sítě. Jenže podobná situace se opakovala i na druhém pólu kluziště - taktéž v přesilovce skórovali hosté. Polívka proti první střele ještě zasáhnul, jenže puk vyrazil přímo na hokejku Hrazdíry, který se nerozpakoval a vrátil Zlínu dvoubrankové vedení. Plzeňský gólman pak vytáhl zákrok večera proti jednomu z osamocených útočníků soupeře. Domácí pětice na něj úplně zapomněla a on dostal až příliš mnoho prostoru před prázdnou brankou. Nevystřelil špatně, ale Polívkova lapačka vykouzlila skvělý zákrok! A když neúspěchem skončilo i Slavíkovo sólo, Zlín nadále držel nadějné vedení.

Přestože všichni v ČEZ Aréně očekávali v úvodu poslední dvacetiminutovky drtivý tlak domácích, nedočkali se. Zlín nadále pokračoval ve své dostatečně agresivní hře a Plzni se bořil jeden útok za druhým. A navíc sám hrozil z protiútoků. Ve 48. minutě Mika neuvěřitelně přebruslil dva plzeňské hráče a uháněl sám na Polívku. Ten si dobře povyjel a zlínskému útočníkovi zmenšil střelecký úhel na minimum. V jednapadesáté minutě se pak plzeňskou halou rozezněla tyčka po Kubíkově střele. Indiáni dokázali snížit až 77 vteřin před koncem, kdy Kubalík zblízka překonal Rozuma. Jenže prodloužení se nakonec nekonalo, půlminutu před koncem pojistil výhru hostů brankou do opuštěné klece Galuška.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): Do utkání jsme vstoupili špatně, svými chybami nabídli soupeři mnoho přečíslení, při kterých vstřelil i dvě branky. Přestože se náš výkon v druhé třetině zlepšil a my dali kontaktní branku, brzy jsme inkasovali a to nás srazilo. V závěru jsme sice dokázali znovu snížit, ale bylo už pozdě na nějaké zdramatizování zápasu.