Starší dorost se Zlínem ještě neskončil, rozhodne se zítra

Zlín/Plzeň - Starší dorostenci PSG Zlín - HC Plzeň 1929 2:3 (0:1, 2:2, 0:0). Plzeňský mladíci odmítli konec sezóny a Moravanům oplatili porážku z vlastního kluziště. Indiáni přestáli úvodní tlak domácích a ve 25. minutě už zvyšovali na 2:0. Jenže ševci dokázali vyrovnat... Modrobílí prokázali větší hlad po vítězství, do druhé sirény zvrátili znovu stav utkání na svou stranu a v závěru pak přestáli i dvouminutovou power-play domácích. Čtvrtfinálová série tak dojde rozřešení až v posledním možném, třetím střetnutí, které se odehraje už zítra na zlínském ledě. A hraje se o hodně - o postup na závěrečný turnaj o titul mistra republiky.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

2:3
0:1, 2:2, 0:0

Branky a nahrávky: 26. Hrazdíra (Sekerka, Macharáček), 31. Skočík (Doležálek, Buchta) - 20. Kopta (Tulačka), 25. Váchal (Pašek), 38. Tulačka (Noga, Kopta). Rozhodčí: Kubinčík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 1:3 + Tomeček do konce utkání - Moravčík 10 min. Využití: 0:1. Diváci: ---. Střely na branku: ---. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

PSG Berani Zlín

Rozum - Buchta, Řezáč, Tomeček, Strojil, Galuška, Papežík, Míka, Burša, Skočík, Janota, Jurík, Matula, Macharáček, Sekerka, Popelka, Vaculín, Doležálek, Sedláček, Hrazdíra, Urbanec

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Pitel, Houfek, Pour, Pašek, Tulačka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Ondřej Kopta 1 1 2 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 10
Tomáš Noga 0 1 1 0 0
Martin Pašek 0 1 1 1 2
Daniel Pejchar 0 0 0 1 2
Jiří Pitel 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 0
Jeremy Tichý 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 1 1 2 0 0
Martin Váchal 1 0 1 1 0

komentář

Už v první minutě se domácímu Popelkovi podařilo vystihnout plzeňskou rozehrávku, ale Polívka se strachovat nemusel. Pokus domácího útočníka mířil nad. Na druhé straně ve čtvrté minutě vyzkoušel Rozumovu pozornost Noga. V sedmé minutě si velkou šanci připsali domácí, to když Skočík ujížděl po Sedláčkové nahrávce sám na brankáře, ale klička do bekhendu mu nevyšla. I první přesilovka v duelu patřila Zlínským, v ní se v polovině desáté minuty ocitl Skočík před prázdnou Polívkovou brankou, ale nedal! Velkou šanci neproměnil ani Popelka, který po své střele už už zvedal ruce nad hlavu, ale puk se odrazil od břevna a zamířil mimo tři tyče. Plzeňští se osmělili díky Kubalíkovi, proti němu však dobře zasáhl Rozum. I hosté se pak dočkali své přesilovky a ukázali soupeři, jak se s výhodou o hráče v poli má nakládat. Třináct vteřin před sirénou ukončil kolotoč v pásmu Zlína Ondřej Kopta.

Přestože první okamžiky druhé části opět patřily ševcům, hosté utekli do dvoubrankového vedení poté, co Vojtěch Tulačka vystřelil a kotouč se odrazem od Rozumovy masky dostal do sítě. Zlínští zareagovali brilantně, po necelé minutce zatáhl Sekerka puk do pásma, našel Hrazdíru, který poprvé překonal Polívku v plzeňské brance. A za pět minut už bylo vyrovnáno, Skočík se dostal k volnému puku a tvrdou střelou nad lapačku přelstil Polívku. Vrátit Plzni vedení mohl Kubalík, avšak Rozumova lapačka byla rychlejší. A když Míka svou otočku zakončil střelou do ochranné sítě, hosté si z protiútoku vzali vedení nazpět. Rychlou akci zakončil přesně Vojtěch Tulačka.

V samotném úvodu třetí třetiny vyrazil Polívka Buršův pokus betonem. Plzeň pak ubránila oslabení, když na trestnou lavici odešel Pejchar za zdržování hry, a sama mohla zvýšit vedení z přečíslení, ale Rozum byl na svém místě. V padesáté minutě na ledě vzplály emoce, když Tomeček neustál situaci, poté co ho důrazně dohrál hráč hostů a zůstal ležet na zemi. Domácí hráč protestoval, patrně si chtěl vyhádat vyloučení plzeňského protihráče, ale naopak si vykoledoval dvojnásobný osobní trest, který jej poslal rovnou do kabin.Moravané mohli srovnat v další přesilovce po přestupku Paška, ale ani tentokrát si na čtveřici hostů v čele s Polívkou nepřišli. V pětapadesáté minutě byli ševci asi nejblíže vyrovnání, i tentokrát přes velký závar plzeňská tvrz odolala. Dvě minuty před sirénou opustil Rozum svou klec a poslal a sebe do hry šestého spoluhráče do pole. Schleiss sice mohl rozhodnout, ale i přestože nedal, nemusel smutnit. Plzeň hubené vítězství udržela a vynutila si třetí, rozhodující, duel!

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň): Zlín na nás v úvodu zápasu hodně vlétl a vypracoval si nějaké dobré šance. V nich nás podržel Polívka, který zápas odchytal výborně. V závěru první části jsme vstřelili branku, jež nás hodně nakopla. Byla jen škoda, že jsme po druhém gólu soupeři dovedli brzy srovnat, ale nakonec jsme těsný náskok, který jsme si vzali zpět ještě ve druhé třetině, udrželi. Kluci odvedli maximální výkon, mohu jim jen pogratulovat. Zítra jsou šance otevřené, podle mě rozhodne první branka.