PLZ - ZLN 3:2 sn.

PLZ - ZLN 3:2 sn - Indiáni porazili ševce po samostatných nájezdech a ztrácejí na ně jediný bod!

Plzeň - V souboji o první místo se na plzeňském ledě představil PSG Zlín, vedoucí tým extraligy. Hosté se také dostali do vedení, které drželi ještě po první třetině. Ve druhé části se ale domácím podařilo dvěma brankami otočit vývoj zápasu. Hosté ale nesložili zbraně a dokázali zápas dovést až do samostatných nájezdů, v nich ale byli lepší indiáni a vysloužili si tak druhý bod za vítězství!

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

3:2sn
0:1, 2:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 27. Mrňa (Duda), 40. Marušák (Kratěna, Straka), roz. nájezd Hanzlík - 11. Köhler (Leška), 48. Köhler (Hamrlík). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 10:7, navíc Leška (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4913. Střely na branku: 32:49. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Dresler, Jeřábek, St.Pierre, Hanzlík, Marušák, Růžička, Ruprecht - Heřman, Mrňa, Vostřák, Kratěna, Straka, Lev, Kovář, Dvořák, Duda, Hlinka, Petruška, Johnson, Stránský.

PSG Berani Zlín

Horčička - Tesařík, Řezníček, Matějíček, Galvas, Lučka, Linhart, Zámorský, Hamrlík - SSýkora, Köhler, Čech, Čajánek, Leška, Vlach, Ondráček, Kubiš, Finsterle, Holík, Veselý, Důras.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 65 49 2 47 95,92 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 1 0
Radek Duda 0 1 1 2 6
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 1 0 1 1 4
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jaroslav Hlinka 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 6
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 2 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 1 0 1 0 2
Pavel Mrňa 1 0 1 1 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

První velkou šanci duelu si připsali hosté, když po minutě a půl Vlach uháněl sám na Svobodu, ale ten špičkou nohy vytlačil puk mimo tři tyče. Domácí barvy si jako první vyzkoušely i hru v oslabení, když na trestnou lavici usedl Marušák. Obětavě bránící čtveřice podpořená Svobodou však dvě minuty zvládla na výbornou. V osmé minutě si velkou příležitost vypracovali i indiáni, to se Petruška prokličkoval do dobré šance, mohl ještě nahrát Dvořákovi, ale rozhodl se pro střelu. Ta jen těsně minula horní tyč branky. Do vedení šli však hosté, v čase 10:19 sice Leška ještě ztroskotal na hokejce gólmana Svobody, ale Bedřich Köhler si poradil a odkrytou branku trefil - 0:1. Indiáni mohli odpovědět, když Marušák střílel zápěstím velice nebezpečně, jeho pokus ale Horčička vyrazil vedle branky.

Přestože v úvodu druhé části ještě Dvořák na zlínském gólmanovi ztroskotal, domácí se vyrovnání dočkali! Pavel Mrňa uháněl společně s Radkem Dudou na jediného obránce hostí, který si sice lehl do přihrávky, ale Duda se mu skvěle vyhl a Mrňa už musel jen trefit odkrytou část branky. A to mu žádný problém nedělalo - 1:1. Hosté se snažili o okamžitou odpověď, ale střela byla zablokována a puk skončil kdesi vysoko nad mantinelem. Köhler využil zaváhání St.Pierre, který u mantinelu nedokázal zastavit puk, a hnal se ve dvojici na jediného obránce domácích. Zvolil rychlou střelu, ale Svoboda jeho úmysl vystihl! Indiáni do konce druhé části stačili ještě dvě důležité věci. Nejprve nepustili hosty do vedení v přesilovce a pak sami udeřili. Zlín se možná už viděl v šatně, když Jiří Marušák 41 vteřin před sirénou napřáhl kousek pod modrou čarou a nedal Horčičkovi sebemenší šanci - 2:1.

Třetí třetinu zásadně poznamenaly emoce. Ty vytryskly naplno prakticky ještě v první polovině dvacetiminutovky, kdy si hráči nejprve hostů a poté domácích mohli dvířka trestných lavic podávat z ruky do ruky. Ostré zákroky na ledě rozžhavily i plzeňské publikum, které si v utkání se Zlínem nikdy nebere servítky, a v tomto zápase to navíc platilo ne dvojnásob, možná troj - čtyřnásob. Na tým hostí se nyní z úst domácích diváků valila jedna nadávka za druhou a možná i indiáni na kluzišti se nechali unést a do zákroků chodili hodně ostře. A tak ševci hráli jednu přesilovku za druhou. V momentě, kdy Plzeň byla o dva hráče v poli chudší, se hosté dočkali i vyrovnání. To svůj druhý zásah v duelu přidal Köhler - 2:2. S indiány mohlo být o chvilku nato ještě hůře, když se explzeňský Důras ocitl zcela sám před Svobodou, ale zakončoval bekhendem a ani napodruhé brankáře Plzně nepřekonal. Plzeň nakonec byla ráda, že se dočkala prodloužení, protože tři minuty před sirénou na trestnou lavici za zákrok na Hamrlíka odešel Radek Duda na 4 trestné minuty a Zlín měl fantastickou šanci definitivně rozhodnout. Ale tu prováhal, a tak se šlo již do výše zmiňovaného prodloužení.

V něm hosté dohrávali přesilovku, ale ani tehdy gól nepadl. Indiáni tou svou početní výhodou pohrdli na konci prodloužení, došlo tedy až na samostatné nájezdy. V nich první série skončila neúspěšně, jak Holík, tak Hlinka neuspěli. Stejně se vedlo i Leškovi, ale Straka střelou nad lapačku Horčičku překonal. Pak se ale rozjel Bedřich Köhler a plzeňské fandy zchladil, protože potřetí v duelu překonal Svobodu. Radost domácích však propukla vzápětí, když Horčičku prostřelil Jiří Hanzlík a bonusový druhý bod připsal Plzni - 3:2sn.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň): Byl to pro nás těžký zápas. Na ledě byl k vidění spíš boj než hezký hokej na pohled. První třetina nebyla kvůli špatnému pohybu z naší strany dobrá a Zlín šel zaslouženě do vedení. O první přestávce jsme zamíchali sestavou a od druhé třetiny jsme srovnali hru. Měli jsme štěstí při nájezdu dva na jednoho, kdy se k nám odrazil puk od rozhodčího. Navíc nám nevyšla přesilovka pět na tři, ale pár sekund po jejím skončení Marušák svým gólem stav otočil. Ve třetí třetině jsme byli hodně vylučovaní. Duda tam dvakrát neunesl emoce a zbytečně fauloval v útočném pásmu. V jedné přesilovce Zlín zaslouženě vyrovnal a na nájezdy jsme měli šťastnější ruku. Nesmírně si dvou bodů vážíme, protože Zlín hrál opravdu výborně.

Josef Turek (Zlín): Byl to vyrovnaný zápas. V první třetině jsme měli více štěstí a Köhlerovým gólem z dorážky jsme šli do vedení. Druhou třetinu jsme měli již poněkolikáté v sezoně slabší a prohráli jsme ji 0:2. Srazil nás hlavně nešťastný gól na konci druhé třetiny, kdy jsme ubránili oslabení tři na pět, i když Leška na chvíli ztratil hokejku a byli jsme prakticky ve dvou. Inkasovali jsme až po jejím skončení. Ve třetí třetině jsme se zvedli a výsledkem byl vyrovnávací gól. Chtěl bych dnes mužstvo pochválit především za nasazení a enormní snahu. Naše výsledky nepřeceňujeme, sezóna bude ještě dlouhá.