TRI - PLZ 4:3p

TRI - PLZ 4:3p - Plzeň ztratila zápas v Třinci ve vlastní přesilovce. Z daleké cesty tak veze jeden bod

Plzeň/Třinec – Indiáni vyráželi do Třince už ve čtvrtek, na zápas se tedy mohli vyspat v pohodlí nějakého slezského hotelu. Na území česko-polského pohraničí se Plzni příliš nedaří. Za tři body v Třinci modrobílí hokejisté vyhráli naposledy v předloňské sezóně. V dnešním zápase se skóre přelévalo ze strany na stranu. Chvíli vedli hosté, pak domácí, pak zase hosté a poté bylo dlouho vyrovnáno. Během šedesáti minut se o vítězi nerozhodlo, následovalo prodloužení. V něm Plzeň dostala možnost přesilové hry, kterou ale nezvládla. Naopak ve vlastním oslabení udeřil Peterek a rozhodl o vítězství Třince.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

4:3p
2:1, 1:2, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 12. Adamský (Kohn, Seman), 18. Zíb (Chovan), 37. Adamský (Kohn), 62. Peterek - 11. Straka (Jeřábek), 22. Heřman (Kovář), 30. Hlinka (Svoboda). Rozhodčí: Mikula, Hradil - Kis, Jindra. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4075. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 4:3

HC Oceláři Třinec

Hamerlík - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Davison, Cartelli, Hrabal, Chovan - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - Marosz, Květoň, Hrňa - McGregor, Valčák, Orsava

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Dresler, Jeřábek, St.Pierre, Hanzlík, Marušák, Malena - Vlasák, Straka, Stránský - Kratěna, Hlinka, Lev - Johnson, Dvořák, Pitule - Kovář, Mrňa, Duda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 62 39 4 35 89,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 0 4
Radek Duda 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 4
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 2
Martin Heřman 1 0 1 0 0
Jaroslav Hlinka 1 0 1 -1 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Rostislav Malena 0 0 0 1 2
Jiří Marušák 0 0 0 -1 0
Pavel Mrňa 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 2
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 4
Martin Straka 1 0 1 0 0
Jan Stránský 0 0 0 1 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 1 0

komentář

Mužstva po celý zápas předváděla bojovný výkon, za provaz tahal každou chvíli někdo jiný. Aktivněji ale začali hosté, kteří ale ze svého tlaku nedokázali vytěžit žádnou vážnější příležitost. To Ocelářům se v této činnosti dařilo lépe. V desáté minutě se Erik Hrňa zjevil osamocen před Svobodou, ovšem zaúřadovala lapačka plzeňského strážce. Prakticky z protiútoku se na druhé straně mohl blýsknout Jan Kovář, ale taktéž neuspěl.

V čase 10:49 již ale indiáni mohli slavit – Martin Straka, tak jako správný kapitán, ve spolupráci s Jeřábkem zasadil domácím po jejich chybě v defenzívě tvrdý direkt v podobě první branky zápasu. Radost na střídačce Západočechů ale nevydržela dlouho. Za necelou půlminutu zaúřadoval Martin Adamský, který si našel své místečko u pravé tyčky a nekompromisně proměnil Kohnovu příhru.

Následovaly další zajímavé momenty, jmenujme například tři slepené pokusy dua Straka – Jeřábek, z nichž Hamerlík ani jeden nepropustil, nebo za minutu následující pumelici Davida Květoně razítkující tyč Svobodovy klece. Hosté byli v utkání velice nedisciplinovaní, ostatně poměr vyloučení hovoří jasně. Třinec byl ale dnes v přesilovkách slabý, několikrát si vysloužil i pískot svých fanoušků.

Nejinak tomu bylo i v osmnácté minutě, ale zničehonic, najednou a zčistajasna se do puku opřel Lukáš Zíb a kotouč k údivu všech, navíc tečován plzeňským zadákem, zapadl za Svobodova záda. Srovnat mohl hned po přestávce Ondřej Kratěna, ale jeho pohledná technická střela do protipohybu brankáře se pouze otřela o tyč.

To ale indiány nemuselo vůbec mrzet, již za třičtvrtě minuty totiž bylo srovnáno zásluhou Martina Heřmana, který příhru Kováře zužitkoval tak efektivně, jak jen to bylo možné. V sedmadvacáté minutě byl na třineckých ochozech znovu rozruch. Ve vlastním oslabení totiž ujel domácí Valčák a zkusil bekhendové řešení této situace, ale kotouč minul levou tyč.

A tak se v polovině zápasu chopili žezla indiáni a zvrátili vyrovnaný stav. Postaral se o to Jaroslav Hlinka, ale především třinečtí hráči, kteří špatně vystřídali a nechali tak plzeňskému forwardovi velký kus ledu. Ten ho využil ranou do pravého růžku, čímž Hamerlíkovi nedal žádnou šanci.

Poslední branka v základní hrací době padla již na konci druhé třetiny a postaral se o ni Martin Adamský, který Svobodu důrazným zakončením překonal natřikrát. Poslední perioda již změnu skóre nepřinesla, proto zápas dospěl do prodloužení.

To se hrálo jen do času 61:44, ve kterém se neskutečným způsobem prezentoval domácí kapitán Jan Peterek, který v rohu útočného pásma při vlastním oslabení vybojoval ztracený kotouč mezi třemi protihráči a následně ho bekhendovou střelou poslal za Svobodova záda, čímž strhnul nejen vlnu euforie ve Werk Aréně, ale i vítězství pro třinecké barvy.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec):
První třetinu jsme měli velice dobrou, bruslili jsme, ale druhá část patřila Plzni a my můžeme být rádi, že se nám v ní podařilo srovnat na 3:3. Třetí třetinu už jsme zase odehráli dobře. Moc se nám nedařily přesilovky. Chtěl bych především poděkovat hráčům za nasazení, protože Plzeň tady ukázala, že je velice kvalitní a důrazné mužstvo.


Michal Straka (HC Plzeň 1929):
My jsme s jedním bodem spokojeni. První třetinu jsme zahráli špatně. Naši útočníci nebyli ve hře, nenapadali ani nedobruslovali, obránci zbytečně couvali. Klidně jsme ji mohli prohrát 0:3. Do druhé části jsme udělali nějaké změny a chtěli Třinec dostat pod tlak. To se nám povedlo, srovnali jsme hru, bohužel ke konci třetiny jsme udělali chybu a dostali gól na 3:3. V závěru jsme už zase byli zbytečně vylučovaní a to nás stálo spoustu sil. Když jsme se paradoxně v prodloužení dostali do přesilovky, uspěchali jsme střelu a podcenili situaci u nás v pásmu.