PLZ - LIT 2:1

PLZ - LIT 2:1 - Plzeň se drží na vrcholu tabulky i po 10. kole

Plzeňští indiáni na vlastním ledě přivítali VERVU Litvínov. Severočechům měla Plzeň co vracet, však si vzpomeňme na porážku v předkole play-off. A odplata se podařila, Plzeňští sice spálili převelice brankových příležitostí, ale nakonec uhájili těsnou výhru a radují se z dalšího plného bodového zisku!

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

2:1
0:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 27. Dvořák (Růžička), 47. Kovář (Vostřák) - 56. Majdan (Hanzl, Kousalík). Rozhodčí: Husička, Kalivoda - Pouzar, Charvát. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 6097. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Dresler, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Mrňa, Vostřák, Kratěna, Straka, Lev, Marušák, Kovář, Dvořák, Růžička, Schnabel, Duda, Hlinka, Petruška, Johnson, Stránský, Heřman.

HC Verva Litvínov

Franěk - Černošek, Trávníček, Ručinský, Lukeš, Gerhát, Kousalík, Heinisch, Hübl, Kubát, Gula, Jenáček, Kubinčák, Skuhrovec, Jareš, Pojkar, Majdan, Frolík, Hanzl, Hujsa, Brejčák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 24 1 23 95,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 1 2
Radek Duda 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 1 0 1 1 2
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 1 0
Jaroslav Hlinka 0 0 0 0 4
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 1 0
Jan Kovář 1 0 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Jiří Marušák 0 0 0 0 0
Pavel Mrňa 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 1 1 1 0
Robert Schnabel 0 0 0 0 2
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Pavel Vostřák 0 1 1 0 2

komentář

Na straně domácích se letos poprvé objevil v brance mladý Marek Mazanec, naopak litvínovskou klec nehájil loňský ,,vyřaditel“ indiánů v předkole play-off Volke, ale Petr Franěk. Ten měl zkraje zápasu více práce při oslabeních svého týmu, nejprve ho po pěkné přihrávce zpoza brány od Straky vystrašil z levého kruhu Duda, Hanzlík o chvilku později nastřelil tyč. Západočeši nadále tlačili a výsledkem byla tutovka Heřmana, který zamířil těsně mimo, když se na hostující svatyni řítil sám z levé strany, po chvilce pálil osamocený Kovář z pravého kruhu. Své umění předvedl Franěk i při teči Dvořáka na hranici brankoviště. V polovině úvodního dějství všem ujel Mrňa, ale mířil příliš nad. První zákrok si na druhé straně promrzlý Mazanec připsal až v oslabení při vyloučení nové tváře indiánů Schnabela, když jeho pozornost dvakrát zkoušel od modré Pojkar. Ale protože ani snaha probuzeného Litvínova v závěru třetiny k vážnější šanci nevedla, rozešli se oba soci do šaten za nerozhodnutého stavu.

Verva si ještě přenesla do prostředního dějství zbytek početní výhody, ale za chvilku se sama musela bránit po úmyslném posunutí branky Fraňka. K potrestání měl nejblíže Marušák, pálil ovšem těsně mimo pár metrů za modrou. Poté přišla na řadu hokejová lahůdka. Ve chvíli, kdy se stav hráčů na ledě srovnal, naservíroval krásnou přihrávku na kruhy Růžička Michal Dvořákovi, který si vykoupal obránce a z otočky našel skulinku mezi betony hostujícího gólmana - 1:0! Pojistku mohl přidat Mrňa, jenž se řítil z pravé strany na Fraňka, ten předvedl ukázkový semafor. Hostující muž s maskou odolával i nadále. Sám se před ním zjevil Duda i později Straka, síťku se jim rozvlnit nepodařilo. Stejně jako Johnsonovi, který z mezikruží po nabídce od Dvořáka pálil těsně mimo. Ze stejné pozice na druhé straně donutil k bleskurychlému rozkleku Mazance Hanzl, po pár vteřinách hry zkoušel blafák na brankovišti Frolík, domácí gólman prokázal při svých necelých dvou metrech brilantní postřeh. A protože na betonech litvínovského gólmana ještě skončil pokus Straky i Marušáka a Ručinský po akci dvou na jednoho touš po ledě do brány také nepropasíroval, pohlo se za čtyřicet minut skóre pouze jednou.

Litvínovští vstoupli do poslední dvacetiminutovky čtyřminutovou početní výhodou, Mazance však ohrozili po dlouhém svírání obranné čtveřice pouze jednou, když se do puku na modré opřel Černošek. Pak se miska vah převážila ve prospěch Plzně, když Rusinský s Frolíkem faulovali během sedmi vteřin. Franěk dlouho odolával spršce střel, perfektním zákrokem zastavil i Jana Kováře, ale právě on po chvilce posílal křižnou přihrávku na druhou tyč a jeden z obránců si touš nešťastně srazil do brány - 2:0! Litvínov mohli záhy odpovědět, osamocený Frolík však z mezikruží pálil trestuhodně až do ochranné sítě. To se povedlo až po krásném trojúhelníkovém ťukecu čtyři a půl minuty před koncem v přesilovce, když se černý nesmysl po ose Kousalík - Hanzl a zakončující Juraj Majdan se štěstím dokutálel po Mazancově zákroku až za brankovou čáru - 2:1! Závěrečný tlak Litvínova se sice odehrával v pásmu útočném, ale chyběla střelba. Jediné ohrožení domácí svatyně tak přišlo pouze z hole Hübla, který našteloval kanón na modré, Mazanec tři body pojistil svému týmu ramenem.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Plzeň 1929): Už třetí utkání po sobě nám nevychází přesilové hry, nedaří se prvním dvěma pětkám. Jsme rádi, že i ostatní dokáží přiložit ruku k dílu. Naše góly by se daly označit za šťastné. Řekl bych, že s vítězstvím jsme spokojeni, s výkonem už méně.

Jiří Kučera (HC Verva Litvínov: Předveli jsme o hodně lepší výkon než na Kladně, ale bohužel jsme opět nebyli produktivní. Na jeden gól se těžko vyhrává. Měli jsme dost šancí, ale ani jednu jsme neproměnili. Potřebovali bychom nějaký šťastný gól, od kterého bychom se odrazili k lepšímu.