VIT - PLZ 0:3 - Plzeňští dohrávku zvládli a posouvají se na třetí místo

Plzeňští indiáni zvládli dohrávku 15. kola na výbornou a už se znovu hrdě počítají mezi vedoucí trojici. Do branky Plzně se vrátil Adam Svoboda a hned slaví vychytanou nulu, navíc v souboji na dálku s bývalým Plzeňanem Málkem. Toho dvěma brankami překonal Michal Dvořák, jeden zásah přidal i kapitán Straka.
Podrobnosti připravujeme.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

0:3
0:1, 0:2, 0:0

Branky a nahrávky: 12. Dvořák (Johnson, Pitule), 23. Dvořák (Johnson, Pitule), 32. Straka (Kratěna). Rozhodčí: Konc, Kubuš - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4459. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:3.

HC Vítkovice Ridera

Málek - Sloboda, Rehák, Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka - J. Sýkora, Húževka, Štefanka - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Pabiška, Walker - Szturc, Strapáč, T. Káňa.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Marušák - Horna, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Lev - M. Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Mrňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 60 36 0 36 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 1 2
Radek Duda 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 2 0 2 2 2
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Tomáš Horna 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 1 0
Nicholas Johnson 0 2 2 2 0
Geoff Kinrade 0 0 0 1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 1 2
Pavel Mrňa 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 2 2 2 0
Dan Růžička 0 0 0 0 2
Nicolas St. Pierre 0 0 0 1 0
Martin Straka 1 0 1 1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0

komentář

Do náznaku šance se jako první dostali domácí, když ve třetí minutě Strapáč dojel vyhozený kotouč, na úrovni brankové čáry vystřelil na branku, najíždějící Tomáš Káňa ale neměl na usměrnění střely čas. Indiáni si jako první vyzkoušeli přesilovou hru, když v polovině 9. minuty na trestnou lavici usedl Pabiška, ale branku nevstřelili. Nicméně, nemuseli se tím trápit nikterak dlouho, protože skóre otevřeli už proti hostům v plném počtu. V úvodu 12. minuty přihrál Johnson zpoza branky přesně na hůl Michala Dvořáka, který zblízka překonal Málka, v civilu svého velkého kamaráda - 0:1. Přesilovku si zahráli i domácí, když hostující gólman Svoboda, který se po krátké odmlce vrátil do plzeňské klece, podrazil Pabišku. Ale protože domácí vyloučení nepotrestali a navíc spálili přečíslení dvou na jednoho v závěru třetiny, do kabin odcházeli spokojenější hosté.

A ti druhou část začali také na výbornou. V čase 22:45 Johnson zajel k brance, ale místo toho, aby ji objel, vrátil se a přihrál do mezikruží znovu na Dvořáka, který nebyl nikým tísněn a měl čas i prostor ke zvýšení náskoku indiánů - 0:2. Domácí mohli odpovědět v další početní výhodě, ale znovu dobře bránící čtveřici nepřehráli. A tak se znovu radovali hosté, když se domácímu obránci nepodařilo trefit před brankou kotouč a odpálit do bezpečí, když se nechal lehce odstavit, kapitán Plzně Martin Straka toho využil a střelou pod horní tyč zvýšil už na rozdíl tří branek - 0:3. Plzeňští vzápětí pohrdli možností přesilové hry a nechali domácí alespoň se nadechnout. Húževka se pak dostal za branku, zpoza ní přihrával na spoluhráče, ale puk se odrazil od brusle bránícího hráče, takže z nadějné akce nic nebylo.

Vítkovičtí nic nevzdávali a kapitán domácích šel příkladem - Ujčík se dostal do vynikajícího sóla, ale v poslední chvíli mu kotouč přeskočil hůl a domácí kanonýr tak máchl do prázdna. To se zrovna psala 48. minuta a indiáni stále byli o tři branky napřed. Nic na tom nezměnila ani akce Burgera, kterého si sám pohlídal výborně chytající Svoboda, ani vyloučení Marušáka. Když však k plzeňskému obránci přisedl Stránský, který odpykal trest Dvořáka, indiánům začalo být horko. V přesilovce pak Kudělka od modré napálil tyč, ale Svobodovo kouzlo nezlomil. Plzeň tak z horkého ledu z Vítkovic veze domů všechny tři body!

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Vítkovice): Plzeň hrála velice dobře, praktikovala jednoduchý hokej bez starostí. My jsme chtěli tvořit, ale svými komplikacemi jsme si dali tři vlastní góly. A když jsme se ve třetí třetině do nějaké šance dostali, tak nás vychytal skvělý Adam Svoboda.

Milan Razým (Plzeň): Vyhráli jsme zaslouženě. Výborně zachytal Adam Svoboda. Ve vyrovnané první třetině se nám podařilo dát gól, ve druhé třetině jsme dvakrát využili chyby domácích a za stavu 3:0 už se nám hrálo lépe. Čekali jsme tlak ve třetí části, ale když domácí nevyužili ani dvojnásobnou přesilovku, bylo rozhodnuto.