PLZ - KOM 1:6

PLZ - KOM 1:6 - Kometa uštědřila Plzni před plným stadionem debakl

Plzeň - Přesto, že začátek zápasu tomu nenapovídal, přehrála nakonec brněnská Kometa Plzeň výrazně 1:6. V první třetině měli více ze hry domácí, ale z gólu se radovali pouze Brněnští. Ve druhé třetině se hra domácích sesypala. Jiří Hanzlík sice ještě přesilovkovým gólem vykřesal jiskřičku naděje, ale Jakub Svoboda ji okamžitě uhasil, když zkompletoval hattrick a hosté opět odskočili na rozdíl tří branek. Poslední třetina se hrála už pouze z povinnosti, o vítězi bylo již rozhodnuto a navíc Brno neponechalo nic náhodě a přidalo ještě další dva góly.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

1:6
0:1, 1:3, 0:2

Branky a nahrávky: 36. Hanzlík (Duda, Kratěna) - 10. Erat (Žižka, Koreis), 32. Svoboda Jakub (Holec), 35. Svoboda Jakub (Holec), 37. Svoboda Jakub, 42. Pospíšil (Čermák, Petrovický), 57. Dlouhý (TS). Rozhodčí: Homola, Šindler - Bejček, Jindra. Vyloučení: 7:8, navíc Kováčik 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6701. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (35. Mazanec) - Marušák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Schnabel - Duda, Straka, Kratěna - Vostřák, Kovář, Mrňa - Dvořák, Pitule Johnson - Stránský, Heřman, Petruška - Lev

HC Kometa Brno

Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - Zohorna, Holec, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, Podkonický

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 25 11 3 8 72,73 0
Adam Svoboda 35 14 3 11 78,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 -1 2
Radek Duda 0 1 1 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 1 0 1 -1 0
Martin Heřman 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 4
Geoff Kinrade 0 0 0 -2 2
Jan Kovář 0 0 0 -2 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Jiří Marušák 0 0 0 -1 2
Pavel Mrňa 0 0 0 -1 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Robert Schnabel 0 0 0 -1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -2 0
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Jan Stránský 0 0 0 -1 0
Pavel Vostřák 0 0 0 -2 0

komentář

Začátek zápasu byl ve znamení tlaku domácích, ale vážnější šanci si indiáni nevypracovali. Naopak na druhé straně se ke střele z první z levého kruhu dostal Malec, Svoboda si počínal bezchybně. Diváky následně zvedla ze sedaček rozmíška mezi Čermákem a Dreslerem, vše ale brzy utnuli rozhodčí. Jen co dosedli oba soci na trestnou, zavezl puk do útočného pásma Žižka, naservíroval mezi kruhy Romanu Eratovi, který ač zpracovával příhru na paty, dokázal zasunout touš pod pravý beton domácího gólmana - 0:1! Svěřenci kouče Jelínka mohli vzápětí srovnat, ovšem Hovi nadvakrát dokázal osamoceného Kratěnu na brankovišti vychytat. Stejně jako vzápětí Johnsona, který pálil v situaci dva na jednoho z pravého kruhu. A když St. Pierrovu dělovku z levého kruhu zastavila vyrážečka, svítilo na kostce po prvních dvaceti minutách skóre 0:1.

Do prostředního dějství Kometa doslova vlétla, jenže osamocený Kováčik i Svoboda z mezikruží trestuhodně minuli branku. Potrestat hosty mohl Mrňa, který dostal křižnou přihrávku na levou tyč, síťku ovšem rozvlnil pouze z boku. V polovině zápasu se z ničeho nic dostal k touši Jakub Svoboda, prokličkoval až před Svobodu, kterému černý nesmysl propadlo mezi pravým betonem a vyrážečkou - 0:2! Další hřebíček do plzeňské rakve zatloukl znovu Jakub Svoboda, který v oslabení projel až k domácí kleci a prosadil se kličkou do bekhendu - 0:3! V domácím brankovišti následně vystřídal Svobodu Mazanec. Indiáni poté dokázali v dané početní výhodě udeřit, když si před branku sjel Jiří Hanzlík a nekompromisně zavěsil - 1:3! Odveta hostů netrvala dlouho. Mazanec si ani nesáhl puk, když ho nechytatelnou střelou pod víko překonal (a hattrick dokonal) Jakub Svoboda – 1:4! Snížit mohl vzápětí Duda, ale sem před Hovim kličkou do bekhendu neuspěl.

Do poslední třetiny vstoupila opět lépe Komata, když Tomáš Pospíšil zužitkoval střelou z mezikruží přesilovou hru - 1:5! Snížit mohl Johnson, ale Hovi skvěle vyrážečkou zasáhl po střele z první z mezikruží. Konec zápasu obstaral Radek Dlouhý, který po džení St. Pierra proměnil svižnou střelou nařízené trestné střílení - 1:6!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Brno vyhrálo zcela zaslouženě. Jeho hráči nás předčili v produktivitě, bojovnosti a takové té zarputilosti. Vše ještě podepřel výborným výkonem jejich gólman. Nemohu našemu mužstvu upřít snahu, ale ve většině času jsme zaostávali téměř v každé z hokejových činností. Brno nás prostě načapalo. Všechno jim sedlo. Já chci jen poděkovat divákům, že nás vydrželi podporovat až do konce. Brankáře Svobodu jsme po třetím gólu střídali, protože jsme chtěli dát mužstvu nějaký impuls. Musíme se teď dobře připravit na nedělní utkání v Boleslavi.

Lubomír Oslizlo (HC Kometa Brno): Utkání nám vyšlo, vyhráli jsme ho zcela zaslouženě. V první třetině jsme soupeře nepustili do tlaku. Povedlo se nám plnit, co jsme si řekli a šli jsme do kabiny s vedením 0:1. Ve druhé třetině nám hodně pomohl hattrickem Jakub Svoboda. Velmi důležité bylo, že jsme rychle zareagovali na plzeňský gól brankou na 1:4. Tím jsme soupeře nepustili zpět do zápasu. Ve třetí třetině jsme hned na začátku přidali z přesilovky pátý gól a utkání jsme už potom v klidu dohráli. Kromě Svobody to hodně vyšlo i gólmanu Hovimu, od toho ale v brance je. Chci však pochválit celé mužstvo, protože splnilo, co jsme si řekli.