PLZ - VIT 1:2sn

PLZ - VIT 1:2sn - Vítkovice otočily zápas a obraly Plzeň o dva body

Plzeň - Indiáni na svém ledě v neděli přivítali Vítkovice a v utkání dlouho tahali za delší konec provazu, do vedení je poslala přesilovková trefa Radka Dudy, hosté ale díky Punčochářovi vyrovnali a dovedli zápas až do samostatných nájezdů. V těch se štěstí přiklonilo k hráčům Vítkovic, kteří díky úspěšnému nájezdu Hrušky získali bonusový bod.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

1:2sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 26. Duda (Straka, Kratěna) - 55. Punčochář (Húževka, Káňa J.), Hruška. Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4730. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Marušák, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Ruprecht - Horna, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Lev, Mrňa

HC Vítkovice Ridera

Málek - Ovčačík, Rehák, Punčochář, Voráček, Bartoň, Kudělka, Sloboda, Sedlák - Štefanka, Húževka, J. Sýkora - Pabiška, Strapáč, T. Káňa - Šedivý, Burger, J. Káňa - Szturc, R. Hruška, Klimek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 65 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Radek Duda 1 0 1 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Horna 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 2
Geoff Kinrade 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 -1 0
Pavel Mrňa 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 0 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -1 2
Martin Straka 0 1 1 -1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0

komentář

Jako první si v duelu zahráli přesilovku domácí, když za faul na Martina Straku putoval k trestoměřičům Strapáč. V následující početní výhodě dostal Kovář od Pletky přihrávku mezi dva hráče a dostal se do zakončení, zamířil ale těsně vedle tyčky. Oslabení si vzápětí vyzkoušeli i indiáni, ale obranná čtveřice odvedla svou práci na výbornou a Pletka se na trestné nemusel strachovat. To už neplatilo, když byli potrestáni hosté, protože si Plzeň opět vybojovala pěknou šanci. Jeřábek po přihrávce Kováře zpoza branky mířil na vzdálenější tyč a Málek jen s velkým štěstím zasáhl. I další velká příležitost mířila na plzeňské konto a znovu u toho byl aktivní pletka. V sedmnácté minutě Straka výborně udržel puk v rohu a hledal právě téměř novou tvář indiánů, která před prázdnou brankou puk vůbec netrefila. A když Sturz zamířil těsně vedle tyčky domácí klece v samém závěru třetiny, rozešla se mužstva do kabin za nerozhodného stavu.

I druhou část otevřelo hostující vyloučení, ale tentokrát už jej indiáni využili! Ve 26. minutě Martin Straka našel zpoza branky Radka Dudu, který úhlu mířil přesně k tyči - 1:0. Ve 28. minutě zkusili pozornost domácího gólmana hosté, když Svoboda musel hned po buly zasahovat proti střele Tomáše Káni, byl však dobře připraven. Ve 34. minutě pak na ledě trochu zaplály emoce, když Málek skončil ve vlastní brance poté, co do něj vrazil Johnson, který se snažil tečovat a dorážet. Za svou aktivitu byl "odměněn" dvěma minutami. Strachovat se opět na trestné nemusel, když největší rozjíždějící akci si hosté zablokovali sami. Húževka mohl jet skoro sám na Svobodu, jeden z jeho spoluhráčů ale přejel modrou čáru dřív, a tak byl odpískaný ofsajd.

Do poslední dvacetiminutovky vstupovala Plzeň nejen s nejhubenějším možným vedením, ale znovu s přesilovkou, když několik málo vteřin před druhou sirénou byl vyloučen Kudělka. Dobrou šanci si v početní výhodě připsal Pletka, který se dostal do dobré šance na hranici brankoviště, Málka však nepřekonal střelou ani dorážkou. Už v plném počtu hráčů na ledě pak Dvořák ve své typické pozici za brankou zkoušel najít Johnsona, puk ale našel nastavenou Málkovu hůl. Stejná situace se za nedlouho opakovala, jenže na konci byl Pitule, který neproměnil! V 50. minutě podržel svůj tým Svoboda, když vykryl zblízka Hruškovu dorážku. Jenže to nic nezměnilo na faktu, že indiáni si 3 body nepřipsali, protože 5 minut a 15 vteřin do sirény bylo vyrovnáno. Vítkovice totiž zvládly situaci na modré čáře, kde propadli domácí hráči, posunuly puk do strany a Petr Punčochář milimetrovou střelou o horní tyčku rozesmutněl Plzeňany - 1:1.

Prodloužení přineslo dvě zajímavé šance, po jedné na obou stranách. Pletka půl minuty před koncem mohl dorážet po aktivním přístupu k brankovišti, ale stejně jako protiútok Vítkovic dvou na jednoho neuspěl, a tak se šlo do nájezdů. V nich až v páté sérii rozhodl o bonusovém bodě pro hosty Radim Hruška - 1:2sn.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Plzeň): Výsledek je pro nás trochu zklamání. Byli jsme většinu utkání lepší, ale bohužel jsme se potýkali s proměňováním brankových příležitostí. Opět jsme se přesvědčili jako v minulém utkání v Liberci, že na pouhý jeden gól se vyhrát nedá. Stojí nás to body. V nájezdech byli hosté šťastnější. Vlasák nám dnes chyběl kvůli viróze.

Zdeněk Moták (Vítkovice): Přijeli jsme do Plzně s cílem bodovat. Ve hře se nám ale moc nedařilo. Domácí byli lepší, měli více brankových příležitostí a vytvářeli si tlak u nás ve třetině. Nás ale skvěle podržel brankář Málek. I za nepříznivého vývoje jsme neztráceli energii a vůli bojovat do posledních sekund a za to jsme byli odměněni vyrovnávacím gólem. V prodloužení jsme přečkali dlouhou přesilovku soupeře a v nájezdech byli naši střelci o branku lepší.