PLZ - MBL 4:1

PLZ - MBL 4:1 - Indiáni si bez potíží poradili s mladoboleslavskými bruslaři

Plzeň - Domácí vstoupili do zápasu rychlým gólem Pletky, který rozjásal pouhé tři tisícovky diváků již na začátku 2. minuty. Jinak první třetina příliš šancí nenabídla. Plzni se ale stejně dobře povedl i vstup do druhé třetiny zásluhou dělovky Dudy. Branková smršť se rozpoutala v polovině 34. minuty. Během 86 vteřin padly 3 branky. Dvě do sítě Mladé Boleslavi a jeden kotouč také pustil těsně za svá záda jinak zcela bezchybný Svoboda. Více gólů už diváci v ČEZ Aréně a u televizních obrazovek neviděli. Domácí tak s přehledem získali všechny body a posunuli se na 3. příčku extraligové tabulky.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

4:1
1:0, 3:1, 0:0

Branky a nahrávky: 2. Pletka (Kovář, Duda), 22. Duda (Kovář, Kinrade), 34. Vlasák (Straka, Duda), 35. Dvořák (Vlasák, Straka) - 34. Bahenský. Rozhodčí: Minář, Trombík - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3069. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Růžička, Kaberle, Marušák, Kinrade, Vykoukal, Dresler, Ruprecht - Stránský, Straka, Vlasák - Duda, Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Kubalík, M. Heřman, Andrašovský - od 33. navíc Mrňa.

BK Mladá Boleslav

Hübl - Hay, Baldwin, Žabka, Drábek, Rýgl, Koma - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek (44. Svačina), Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dušan Andrašovský 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Radek Duda 1 2 3 1 0
Michal Dvořák 1 0 1 1 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
František Kaberle 0 0 0 1 0
Geoff Kinrade 0 1 1 1 0
Jan Kovář 0 2 2 1 2
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 3 0
Pavel Mrňa 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 1 0 1 1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 2 2 1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 1 1 2 1 0
Jiří Vykoukal 0 0 0 -1 4

komentář

Hned v úvodu zaujal zejména domácí fanoušky návrat do plzeňského dresu Dušana Andrašovského po více než pěti letech, navíc v den svých pětatřicátých narozenin a také druhý start v extralize teprve šestnáctiletého Kubalíka. Po třiašedesáti vteřinách hry vyslal Duda do situace dvou na jednoho Kováře s Václavem Pletkou a v ČEZ Aréně bylo ještě veseleji. Mladý útočník ukázkově přihrál, zkušená posila z Českých Budějovic nekompromisně zakončila do levého růžku - 1:0! Že si tato trojka sedla předvedla i o chvilku později, kdy po ťukesu kolem brankoviště zakončoval Duda, Hübl bych však připraven. Pak ale radostné chvilky Západočechů skončily - na půl minuty se dostali do dvojnásobného oslabení. Svěřenci kouče Jelínka ovšem makali naplno, navíc pokusy Žabky a Baldwina jistil pozorný Svoboda. Mnohem větší šanci si Bruslaři vypracovali při hře v pěti, kdy se od mantinelu prodral až před domácí svatyni Stieler, Svoboda byl perfektním zákrokem proti srovnání skóre. A protože se v závěru třetiny již ani jedna strana do vážnější gólovky nepropracovala, svítil o první přestávce na kostce nejtěsnější možný rozdíl.

Do prostřední části vstoupila aktivněji Mladá Boleslav, když Podkonický trefil z první poskakující touš na pravém kruhu, Svoboda byl opět bezchybný. Následně se opakovala situace z první dvacetiminutovky díky nejnebezpečnější lajně indiánů. Kovář tentokráte servíroval zpoza branky Radkovi Dudovi, jenž zamířil pro změnu do růžku pravého - 0:2! Hosté se mohli vrátit do zápasu paradoxně v oslabení, když všem ujel Balaštík. Domácí gólman ovšem znovu s čistým štítem, když si nadvakrát pokryl prostor mezi betony. Naopak zvýšit mohl Pitule, jenže odražený puk poslal nad poloodkrytou klec. Indiáni se nakonec třetí branky dočkali ve dvojnásobné přesilovce. Ukázkovou souhru završenou křižnou přihrávkou brankovištěm od Straky zakončoval do prázdné Tomáš Vlasák – 3:0! Jenže po dvanácti vteřinách hry se prodral před domácí svatyni Zdeněk Bahenský a o milimetry dostal kotouč za brankovou čáru - 3:1! Aby toho nebylo málo, předvedl za minutku před Hüblem efektní i efektivní kličku Michal Dvořák – 4:1! A protože si hráči uvědomili, že novináři mají najednou plné prsty práce, vážnější situace se před druhou sirénou již neodehrála.

Poslední pasáž hry opět začala gólovkou tria Duda-Pletka-Kovář. Posledně jmenovaný byl vyslán do samostatného úniku, ale včas ho stihl podrazit Žabka za cenu oslabení, které Bruslaři bez vážných problémů ustáli. Naopak mohli sami snížit. Hrdel se dral podél levého mantinelu a vypálil z kruhu, skórem se mu ovšem pohnout nepovedlo. Na druhé straně to podobně zkoušel Pletka, i Hübl si však počínal na jedničku. V závěru utkání se ještě osamocen na brankovišti zjevil Tomas, ale protože byl příliš blízko, zakončit se mu nepodařilo tak, jak by asi sám chtěl. A když si pak Svoboda vychutnal v pádu lapačkou Demela z mezikruží, dokázali indiáni poskočit na třetí příčku v tabulce a do puntíku okopírovat výsledek z úvodního měření sil.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň): Sice jsme brzy dali gól, ale zbytek první třetiny jsme odehráli špatně. Byli jsme bez pohybu. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Před druhou třetinou jsme provedli změny v sestavě. Andrašovského jsme dali místo Stránského do první pětky a v útoku jsme navíc protáčeli i Mrňu. Chtěli jsme tím zvednout pohyb a to se podařilo. Měli jsme několik přesilovek a tu pět na tři jsme proměnili. Se ziskem tří bodů jsme spokojeni, hra do obrany nebyla podle našich představ. Boleslav jsme pustili do příliš mnoha šancí. Kratěna chyběl kvůli výronu v kotníku. Uvidíme, jestli nastoupí v neděli. Andrašovský je u nás zatím na měsíc.

Petr Novák (Mladá Boleslav): Do Plzně jsme jeli s cílem být maximálně disciplinovaní, protože jsme věděli, že soupeř hraje výborně přesilovky. Bohužel se nám to nepovedlo. Rozhodující gól na 3:0 jsme inkasovali v plzeňské přesilovce pět na tři. Dalším důvodem naší porážky byly špatné nástupy do první a druhé třetiny. Inkasovali jsme vždy hned během druhého střídání a to o výsledku rozhodlo. Kdybychom byli v tabulce předposlední, určitě by se nám dýchalo lépe. Rozhodně si nemyslím, že mám kouzelnou hůlku a najednou budeme pouze vyhrávat. Naše výkony jsou však hodně střídavé. Je důležité, aby šly nahoru, nebo byly alespoň stabilní.