PLZ - SLA 4:3

PLZ - SLA 4:3 - Indiáni otočili ve třetí třetině utkání se Slavií a berou všechny body!

Plzeň - Dva dny před Štědrým večerem se v Plzni hrálo další extraligové kolo. Soupeřem indiánů byla Slavie. Indiáni šli sice rychle do vedení a poté odskočili na rozdíl dvou branek, hosté ale po chybách plzeňské obrany otočila na 3:2. Domácí zbraně nesložili a ve třetí třetině si vytvořili drtivý tlak, který nakonec ve vítězství přetavili Pletka a Vlasák.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

4:3
1:0, 1:2, 2:1

Branky a nahrávky: 2. Kovář (Vykoukal), 22. Mrňa (Marušák), 51. Pletka (Duda, Kovář), 59. Vlasák (Straka, Stránský) - 28. Jelínek (Sklenář), 35. Alinč (Vondrka), 45. Kadlec (Alinč). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8, navíc Duda (PLZ) 10 min. os. trest. Využití: 1:1. Diváci: 6081. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Dresler, St.Pierre, Kinrade, Kaberle, Marušák, Vykoukal, Růžička - Mrňa, Vlasák, Straka, Lev, Kovář, Pitule, Dvořák, Duda, Johnson, Pletka, Andrašovský, Stránský, Heřman

HC Slavia Praha

Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Žejdl, Roth, Valach, Šulc, Krejčík, Kolařík - Tomica, Kalus, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Krenželok, Dušek, Micka, Alinč, Sklenář, Růžička, Kůrka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 60 24 3 21 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dušan Andrašovský 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Radek Duda 0 2 2 1 12
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
František Kaberle 0 0 0 0 0
Geoff Kinrade 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 1 1 2 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Jiří Marušák 0 1 1 0 0
Pavel Mrňa 1 0 1 0 2
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 1 0 1 0 4
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 2 0
Martin Straka 0 1 1 0 0
Jan Stránský 0 1 1 1 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 1 0
Jiří Vykoukal 0 1 1 2 0

komentář

Diváci v zaplněné ČEZ Aréně ještě ani pomalu nestačili dosednout na svá místa a již se mohli radovat. Jan Kovář se dokázal prosadit dorážkou na brankovišti po střele od modré Vykoukala, která nadělala hostujícímu gólmanovi velké starosti - 1:0! Domácí tlačili i nadále, pomohl jim k tomu i fakt, že hosté hráli chvilku v šesti, čehož si čároví všimli. V největší šanci Marušáka na brankovišti vychytal lapačkou Kopřiva. I Pražanům se dostalo početní výhody, ale paradoxně mohlo udeřit v situaci dvou na jedno na druhé straně, Vykoukalovi po pěkném prostrčení Pletky střela sjela. V závěru úvodního dějství ještě vybízel Straka křižnou přihrávkou u tyče stojícího Vlasáka, ovšem stejně jako při situaci tři proti dvěma, kdy střílel osamocený Marušák, se vyznamenal brankář sešívaných. Svěřenci kouče Růžičky si za dvacet minut hry vypracovali jedinou vážnější šanci, když po chybě v domácí rozehrávce střílel osamocený Dušek, promrzlý Svoboda si ovšem počínal bezchybně.

Prostřední část kopírovala tu úvodní. Domácí v závěru oslabení z první třetiny vyhodili na naskakujícího Pavla Mrňu, který v situaci dvou na jednoho nic nevymýšlel a z pravého kruhu dělovkou rozvlnil síť - 2:0! Slavisté mohli brzy v přesilovce korigovat, když Svobodovi propadla střela z mezikruží, poskakují touš v brankovišti dokázal před Vondrkou včas odklidit St. Peierre. Vše si Pražané vynahradili o chvilku později. Nejprve z mezikruží neuspěl Sklenář, kotouč se ale rychle dostal k Petru Jelínkovi, jenž nechytatelně zavěsil - 2:1! Svěřenci kouče Růžičky měli tou dobou více ze hry, vzápětí hrozil dorážkou na brankovišti Roth. O chvilku později si sešívaní poradili s oslabením a brzy vyrazili na zteč, osamoceného Micku na levém kruhu ale vychytal Svoboda. Ten nestačil až na průnik Vondrky, který se natlačil od levého mantinelu až do brankoviště. Jeho kličku ještě domácí brankář mrštným rozklekem lapil, na dorážku Jana Alinče již dosáhnout nemohl - 2:2! Pokud Západočechům patřila úvodní pasáž hry, Slavisté opanovali tu druhou, vše tak měla rozhodnout až ta třetí.

Hned z kraje závěrečné třetiny hosté dokonali obrat díky přísnému vyloučení. Ovšem gólem byl z kategorie na Zlatou helmu. Petr Kadlec si sjel mezi kruhy, chvilku míchal kotoučem u levé tyče a nakonec nechytatelně zavěsil do šibenice - 2:3! Rozhořčení domácích fans na oba arbitry o chvilku později ještě zvýšilo nepísknuté stažení Kováře, který se už-už řítil osamocen na Kopřivu i sestřelení Straky u mantinelu. Srovnat mohl brzy Johnson, na brankovišti byl proti mrštný beton slávistického gólmana. V přesilové hře zase Vlasák nastřelil tyč a Marušák dorážel o centimetry vedle. Štěstí se nakonec k domácím otočilo čelem, když z mezikruží trefil přesně Václav Pletka – 3:3! Prakticky z totožné situace mohl přidal čtvrtou branku Západočechů Andrašovský, ale ani nadvakrát si na Kopřivu nepřišel. 64 vteřin před závěrečnou sirénou pláchl hostům Stránský, Kopřiva proti němu vyjel až mezi kruhy a zamezil mu v zakončení. Jenže černý nesmysl se odrazil ke Strakovi, který přihrávkou z říše snů našel Tomáše Vlasáka, jenž neměl problém s tím trefil odkrytou klec - 4:3! A protože modrobílí dokázali kontrolovat po zbytek času kotouč, porazili počtvrté v sezóně Slavii, tentokráte na domácím ledě.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Slavia): Nechytili jsme začátek, ve druhé třetině jsme se zlepšili a soupeři se vyrovnali i výsledkově. Bohužel nás v závěru potkala smůla se zlomením hokejky a dostali jsme rozhodující čtvrtý gól. S výsledkem sice nejsme spokojeni, ale takovouhle hrou bychom se chtěli prezentovat i v dalším průběhu soutěže.

Milan Razým (Plzeň): My jsme se příliš uspokojili na začátku druhé třetiny, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Soupeři se pak podařilo vyrovnat a na začátku třetí třetiny dokonce skóre otočit. My jsme si zvýšenou agresivitou a pohybem vynutili tlak, který vyústil v naše vyrovnání v přesilové hře. Přestože jsme předtím nevyužili spoustu gólových šancí, myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.