SPA-PLZ 4:3sn

SPA-PLZ 4:3sn - Plzeň neprodloužila svou vítěznou sérii, ze Sparty veze pouze bod

Plzeň - Velmi krásný a napínavý zápas viděli diváci v Tesla Aréně. O vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, které navíc byly velmi dlouhé. Plzeň vždy v zápase tahala za kratší konec, musela pokaždé dotahovat skóre. Naposled vyrovnal v 54. minutě gólem z nařízeného trestné střílení v šestém zápase za sebou Václav Pletka. Nájezdy byly dlouhé, rozhodla až desátá série samostatných nájezdů, ve které rozhodl o bonusovém bodu pro Spartu Petr Tenkrát. Plzeň tedy zůstává na druhém místě.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

4:3sn
2:1, 1:1, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 5. Forman (Lapšanský), 18. Forman (Treille S.), 30. Treille S. (Rachůnek I., Broš), rozhodující sam. nájezd Tenkrát - 10. Duda (Kovář), 29. Kaberle (Kovář, Petruška), 54. Pletka (TS). Rozhodčí: Hradil, Trombík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:6 - navíc Radek Philipp (SPA) 10min osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7727. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2,3:3,

HC Sparta Praha

Pöpperle - Košťálek, Sersen, Husák, Kučný, Kočí, Milam, Philipp, Krstev - Treille Y., Broš (C), Rachůnek I., Rachůnek T., Forman, Ton, Foster, Bližňák, Tenkrát, Pacovský, Treille S., Lapšanský.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - St. Pierre, Modrý, Vykoukal, Hanzlík, Jeřábek, Kinrade, Kubalík - Duda, Kovář, Pletka - Stránský, Straka, Petruška - Dvořák, Heřman, Andrašovský - Vostřák, Pitule, Johnson.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 65 48 4 44 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dušan Andrašovský 0 0 0 0 0
Radek Duda 1 0 1 -1 6
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 -2 2
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 2
Nicholas Johnson 0 0 0 -1 0
František Kaberle 1 0 1 1 0
Geoff Kinrade 0 0 0 1 0
Jan Kovář 0 2 2 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 0 2
Patrik Petruška 0 1 1 1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Václav Pletka 1 0 1 0 2
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 1 0
Jiří Vykoukal 0 0 0 -1 0

komentář

Dvanáct výher v řadě a Duda s Vostřákem k nezastavení – to byla vizitka Plzně před zápasem. Nicméně Sparta šla do utkání bez respektu a v 5. minutě už vedla. Miroslav Forman obkroužil branku a našel skulinku u Svobodovy tyčky – 1:0.

Vyrovnat se Plzni podařilo v 10. minutě. Puk několikrát putoval napříč obranným pásmem na ose Kovář – Duda. To zamotalo hlavu nejen sparťanské obraně, ale i Pöpperlemu a Radek Duda mohl zakončit po jeho vyšachování do prázdné klece – vyrovnáno.

Následující minuty – to byl hokej nahoru dolů, spousta šancí a spousta práce pro gólmany. V 18. minutě šla Sparta podruhé v zápase do vedení. Sacha Treille místo střely namazal úplně volnému Miroslavu Formanovi - 2:1. Plzeňský Duda pak neukočíroval emoce a předvedl kopací techniku hodnou fotbalisty. Vypjatý konec třetiny tak musel rozhodčí krotit několika menšími tresty na obou stranách.

Agilní Duda si musel ve druhé třetině připadat jako lovná zvěř, sparťané několikrát pykali právě po faulu na něj. Plzni se ale podařilo vyrovnat při hře v plném počtu. František Kaberle se ve 29. minutě napřáhl na vrcholu kruhu a tvrdá střela doletěla až do sparťanské klece - 2:2.

Vyrovnaný stav trval ale jen 21 vteřin. Sacha Treille přesně tečoval na hranici brankoviště střelu Ivana Rachůnka a poslal Pražany opět do vedení. Spoustu si toho v závěru třetiny navyprávěli David Kočí s Radkem Dudou. Nešlo ale asi o výměnu komplimentů a plzeňský útočník mohl být jen rád, že se mezi ně postavili rozhodčí.

Úvod třetí části si Sparta zkomplikovala dvěma zbytečnými vyloučeními – Foster a po něm Pacovský si odseděli dvě minuty za zdržování hry - v první přesilovce se ale Plzeň nedostala téměř do pásma a v úvodu té druhé dokonce sám ujel Ivan Rachůnek. Gól ale z téhle obrovské šance nevytěžil.

Následná série několika velikých šancí Sparty vyvrcholila vyloučením Pletky. Na spočítání střel v téhle přesilovce by ale stačily i prsty na ruce zasloužilého dřevorubce. V 54. minutě pak Radek Philipp fauloval právě Pletku, který uháněl sám na gólmana a nařízené trestné střílení Václav Pletka proměnil – 3:3.

Únik Sachy Treilleho po návratu z trestné lavice Svoboda zlikvidoval, Petra Tona následně uviseli dva plzeňští obránci, k zakončení se tak nedostal. Prodloužení nepřineslo jedinou větší šanci, zápas ale skončil pro Andrašovského, kterému z ledu museli pomoci spoluhráči a masér.

Deset – až na takové číslo se dostal počet sérií samostatných nájezdů. Ve sparťanském dresu se ale prosadili jen Ton a Tenkrát. Petr Tenkrát ale celkem třikrát, včetně poslední vítězné desáté série. Díky němu tedy zůstává druhý bonusový bod na ledě Tisport areny.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec (Sparta): Byl to zápas, kterému nechybělo vůbec nic. Padaly pěkné branky, byly tam tvrdé střety a i pár takových vyhecovanějších soubojů. Také vynikající gólmani a slušná divácká kulisa. Může litovat jen ten, kdo dneska nepřišel. Myslím si, že Petr Tenkrát šel letos poprvé na penaltu. Chodili jiní kluci, tak příště asi zase půjde on.

Milan Razým (Plzeň): Viděli jsme dneska výborné utkání. Oba týmy potvrdily, proč jsou na čele extraligy. Byl to hokej se vším všudy, nakonec při nájezdech i s videem. Zápas skončil v normální hrací době zaslouženou remízou a měl velmi krásné penaltové vyvrcholení. Hrálo se před výbornou diváckou kulisou. Byl to pěkný hokejový večer.