SDO: PLZ - KLA 1:3 - Staršímu dorostu vstup do sezóny nevyšel

Plzeň - Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Kladno 1:3 (0:1, 0:1, 1:1). Plzeňskému staršímu dorostu vstup do sezóny nevyšel podle plánu. Na svém ledě přivítal výběr Kladna a už od druhé minuty prohrával. Hosté ve druhé části svůj náskok zvýšili, a přestože domácí korigovali díky průniku Kubalíka, Kladno si nakonec výhru vzít nenechalo.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

1:3
0:1, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 44. Kubalík (Moravčík) - 2. Čejka (Šilhavý), 34. Šilhavý (Novák), 48. Jirák (Hulcr). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 126. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Němeček, Kubík, Šmíd, Marcel, Moravčík, Holý, Polata, Lobo - Zdrha, Sladký, Šimandl, Mašek, Zimmermann, Kubalík, Tulačka, Uhlík, Kristl, Kepka, Ryba.

Rytíři Kladno

Exner - Kaňka, Paták, Seidl, Bunda, Špaček, Hierman, Kehar, Potekhin - Janeček, Slásnký, Hudec, Kuzďas, Novák, Jirák, Čejka, Hulcr, Hoffmann, Šilhavý, Křepelka, Horák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 59 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 0 0 -1 2
Jiří Kepka 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 0 1 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 2
Filip Mašek 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 1 1 0 0
David Němeček 0 0 0 -2 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 0
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 -1 0
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 2
Jiří Uhlík 0 0 0 -1 0
Ondřej Zdrha 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 0 0 0 0 0

komentář

Zápasu předcházela minuta ticha k uctění památky zesnulých hokejistů z týmu Lokomotivu Jaroslavl, mezi které patřili i tři čeští mistři světa - Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček. Domácí, kteří do nové sezóny nastoupili v nových dresech a s novým asistentem trenéra, se však z myšlenek na zesnulé ještě ani neprobrali a už inkasovali z hole Čejky! Ten si po minutě a šesti vteřinách výborně najel na přihrávku Šilhavého mezi dva stojící obránce a střelou pod ruku brankáře otevřel skóre zápasu – 0:1. Ani to ale nebylo pro domácí dostatečné varování a ti dál pokračovali v lehkovážné hře, což vyhovovalo hostům, kteří ale kromě nastřelené tyče ze svých šancí nic moc nevytěžili. Na druhé straně poprvé zahrozil až v polovině první třetiny Kubalík, který nejdříve mířil mimo, ale pak nahrával do dobré pozice Němečkovi, ten však nastřelil prvního hráče. Hra se poté vyrovnala, mladí indiáni si začali více věřit, ale jejich zvýšená aktivita dlouho k žádným šancím nevedla. Poslední velkou šanci měl opět Kubalíkův útok, ale Zdrha nedokázal uklidit odražený kotouč do odkryté branky, první třetinu tak vyhráli hosté.

Druhé dějství začalo opět zvýšenou aktivitou domácích hokejistů, k čemuž jim dopomohla i dvě vyloučení z kraje třetiny. První přesilovka ještě příliš nebezpečná nebyla, ale v té druhé už se Plzeňští pustili do střelby a kladenská obrana se měla co ohánět, oslabení ale ustála bez inkasované branky. Druhou obrovskou šanci v zápase měl Zdrha po veliké chybě hostujícího brankáře, ale puk střílel na branku z takového úhlu, že Exner ještě stihl svoji minelu napravit a zabránil téměř jistému gólu! Kladenští měli v této části zápasu co dělat, aby puk dostali alespoň do útočného pásma a mohli vystřídat. Výborně hrající Kubalík připravil krátce po polovině utkání další dobrou šanci Tulačkovi, jeho kolega z útoku ale mířil nad rameno gólmana a branku přestřelil. Lekci z efektivity udělil domácím Šilhavý, který z jediné vážnější šance Kladna v druhé třetině rovnou skóroval! Při přesilové hře si najel za branku a chytrým odrazem o plzeňského gólmana zvýšil na rozdíl dvou branek – 0:2. A hned při další přesilovce hostí to mohlo být již 0:3, jenomže to by Seidl musel puk trefit výrazně lépe! Takhle jen z těsné blízkosti „přihrál“ kotouč Karafiátovi. V dalším plzeňském oslabení se o překvapivé snížení mohl postarat nejaktivnější hráč domácích Kubalík, jenomže samostatný únik zakončil jen střelou do chráničů soupeřova brankáře. Sprchou pro domácí mohl být gól v poslední vteřině prostřední části, ten ale hostům po diskusi se svými kolegy hlavní rozhodčí neuznal a druhou část ukončil za stavu 0:2.

Indiáni jako by se nepoučili, že je Kladno v přesilovkách extrémně nebezpečné a hned v první minutě závěrečného dějství mu opět nabídli výhodu hry pěti proti čtyřem, tentokráte si ale poradili a hned vzápětí po skončení tohoto oslabení přišla přesilová hra i pro domácí. A v ní se Plzni konečně zadařilo! Kdo jiný v tomto utkání než Dominik Kubalík mohl protrhnout střeleckou smůlu. Plzeňský talent převzal v rychlé jízdě Moravčíkovu přihrávku, odclonil si obránce a bekhendem snížil na 1:2! Jenomže kladenští zmobilizovali síly a o chvíli později opět vedli o dvě branky. Hulcr po buly vystřelil, jeho střelu zblokoval jeden z plzeňských obránců, ale odražený puk trefil z otočky Miroslav Jirák, který tak dokonale překvapil Karafiáta – 1:3. Snížit opět mohl Kubalík po spolupráci s Moravčíkem, puk ale skončil pod těly bránících hráčů, kde už se k němu Kubalík nedostal. Na hokejky hráčů Plzně se začala s ubíhajícím časem pomalu vkrádat nervozita a do velké šance se tak dostal kladenský Horák, který si šikovně prohodil posledního obránce, ale z mezikruží nemířil přesně. V poslední minutě se odhodlal plzeňský trenér ke hře bez brankáře, ani tato snaha ale ke snížení nevedla a hosté si tak v prvním zápase této sezóny odvezli z Plzně všechny body.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček – asistent trenéra Plzně

Jak jste řekl, začátek utkání jsme zaspali, tak do desáté minuty jsme hráli špatně. Pak se hra vyrovnala, ve druhé třetině jsme byli více aktivní, jenomže jsme neproměnili naše šance. To se naopak povedlo hostům, kteří vytěžili maximum. Navíc skórovali hned po naší brance na 1:2. Série oslabení je sice chyba, ale i my hráli tři přesilovky po sobě a nevyužili jsme je, takže to nebyl rozhodující moment.