SDO: PLZ - SPA

SDO: PLZ - SPA 4:3 sn - Starší dorost jde do čela tabulky!

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 4:3 po samostatných nájezdech (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0). Plzeňský starší dorost zvítězil už poosmé v řadě a podruhé to odnesla pražská Sparta. Ta sice do utkání vstoupila dobře a brzy vedla o dvě branky, indiáni však nakonec vývoj otočili a Sparta musela dotahovat. To se jí také podařilo a veliké drama, hodné zápasu o první místo, rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byl Karafiát neprůstřelný a Kubalík zaznamenal rozhodující nájezd.
Podrobnosti připravujeme.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

4:3sn
2:2, 1:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 10. Zimmermann (Kepka), 12. Kubalík (Moravčík, Tulačka), 31. Holý (Tulačka), 65. Kubalík - 3. Reway, 7. Reway (Pokorný), 39. Krudenc (Hemr , Bartoš). Rozhodčí: Valenta - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Němeček, Kubík, Šmíd, Lobo, Sladký, Šimandl, Moravčík, Mašek, Andrlík, Holý, Zimmermann, Polata, Kubalík, Uhlík, Přikryl, Tulačka, Beneš, Ryba, Kepka

HC Sparta Praha

Langer (Neužil) - Horevaj, Kliment, Keller, Hemr, Reway, Bartoš, Klindera, Brém, Vacek, Pokorný, Oždian, Pulkrab, Preševa, Krudenc, Široký

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 65 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 -2 0
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 1 0 1 1 2
Jiří Kepka 0 1 1 -1 0
Dominik Kubalík 2 0 2 1 2
Matyáš Kubík 0 0 0 -2 2
Filip Mašek 0 0 0 0 4
Michal Moravčík 0 1 1 -1 0
David Němeček 0 0 0 2 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 0
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 2 2 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 1 0 1 -1 2

komentář

Indiáni nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Už ve druhé minutě jim byla nabídnuta přesilová hra, ale po individuální chybě v rozehrávce se ocitl Martin Reway sám před Karafiátem a nezaváhal. Tentýž hráč poslal v sedmé minutě pražský celek už do dvoubrankového vedení, když si pro druhou trefu dojel až před plzeňskou branku – 0:2! Sparťané byli aktivnější a v osmé minutě střílel do odkryté branky opět Reway, který tak mohl už v prvních deseti minutách zkompletovat hattrick. Karafiát ale skvělým zákrokem podržel své spoluhráče, ti se oklepali a začali také hrozit. Do poloviny první třetiny ještě stihl snížit Zimmermann a v přesilové hře ve dvanácté minutě už bylo vyrovnáno po přesné Kubalíkově střele od mantinelu 2:2! Do konce třetiny ještě přišlo několik vyloučení, mimo jiné a za malou šarvátku za plzeňskou brankou, ale stav utkání už se neměnil.

Ve druhé části Plzeň pokračovala ve zlepšeném výkonu. Ve 28. minutě se dostal do obrovské šance opět Kubalík, ale stejně jako v první třetině Reway skončil na skvělém zákroku brankáře Langera. Dvě minuty nato šli po další roztržce oba týmy do čtyř a Plzeň této nestandardní situace využila během několika sekund. Hned po vhazování se po rychlé kombinaci dostal do ideální střelecké pozice Holý a tváří v tvář Langerovi se nemýlil. Sparta po třetí brance sáhla k střídání brankářů a Langera nahradil Neužil. Poté se hra trochu vyrovnala, ale Sparťané dostali možnost vyrovnání v přesilové hře a tuto výhodu využili paradoxně až po jejím skončení, kdy se trefil Václav Krudenc. Ten uzavřel skóre po druhé třetině na 3:3.

Úvod třetí části indiáni ovládli a dostali se do několika šancí. Největší z nich měl Kepka, který si nabruslil před brankoviště, ale prudkou přihrávku z rohu netrefil. Na druhé straně zahrozili hosté v přesilové hře, když ze skrumáže před Karafiátem vypadl kotouč a odrazil se od tyčky pod plzeňského gólmana. Do konce základní hrací doby už se nic důležitého nestalo, hosté byli sice vyloučeni, ale Plzeňané už si do sirény nestihli vytvořit žádnou šanci.

V prodloužení ještě hosté začali ve třech, ale zbytek plzeňské přesilovky nakonec ubránili a přímý souboj o první místo v tabulce se tak přesunul do samostatných nájezdů. Nakonec diváci viděli jen jediné přesné zakončení, když Dominik Kubalík překvapil Neužila povedenou Forsbergovou kličkou. Domácí indiáni tedy dokázali svého soupeře porazit, i když až na nájezdy a posouvají se na první místo.

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň): Viděli jsme velice vyrovnané utkání a myslím si, že remíza po základní hrací době byla naprosto spravedlivá. Druhý bod bereme jako navíc. Začali jsme špatně, možná kluci v sobě měli ze soupeře příliš velký respekt, ale je skvělé, že jsme se z dvoubrankového manka tak rychle vzpamatovali. To, že jsme nyní na špici tabulky, je pěkné a dokládá nám to, jak na tom jsme, ale nechci vedení přeceňovat, zatím nic neznamená.