SDO: SLA - PLZ

SDO: SLA - PLZ 0:4 - Starší dorost veze výhru z Prahy

Starší dorostenci: HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 0:4 (0:0, 0:3, 0:1). Plzeňští starší dorostenci se vrací na vítěznou vlnu. Na ledě pražské Slavie potvrdili domácí tři body ze zápasu s PZ Kladnem a hladce vyhráli 4:0 i díky dvoubrankovému Maškovi. Gólman Pacl navíc udržel čisté konto.
Podrobnosti připravujeme.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

0:4
0:0, 0:3, 0:1

Branky: 26. Kubalík, 36. Tulačka (Zimmermann, Andrlík), 36. Mašek (Kepka, Uhlík), 60. Mašek (Kepka, Uhlík). Rozhodčí: Mokřan - Žídek, Kotek. Vyloučení: 6:5, navíc Hložek (SLA) 10min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.

HC Slavia Praha

Uhlík - Červený, Hložek, Jedlička, Novák, Patzelt, Burian, Drahorád, Brzák, Bureš, Andres, Benda, Navrátil, Mašín, Zajíc, Fortelka, Perzolla, Knot, Hlinka, Löbl.

HC Škoda Plzeň

Pacl - Němeček, Šmíd, Lobo, Sladký, Šimandl, Moravčík, Mašek, Andrlík, Holý, Zimmermann, Polata, Kubalík, Uhlík, Přikryl, Tulačka, Krliš, Kristl, Ryba, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 30 0 30 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 1 1 2 4
Jan Holý 0 0 0 2 0
Jiří Kepka 0 2 2 2 0
Václav Krliš 0 0 0 1 0
Dominik Kubalík 1 0 1 1 0
Filip Mašek 2 0 2 2 2
Michal Moravčík 0 0 0 2 0
David Němeček 0 0 0 1 4
Michal Šmíd 0 0 0 1 2
Vojtěch Tulačka 1 1 2 2 0
Jiří Uhlík 0 2 2 2 0
Josef Zimmermann 0 1 1 1 0

komentář

V první třetině se do vážnější šance dostali nejdříve Plzeňští, kdy jeden z hostujících hráčů nedokázal dobře zpracovat přihrávku a kotouč se mu zamotal mezi nohy. Poté se Slavia drala do útoku, ostřelovala Pacla v bráně Plzně a hostující gólman měl s některými střelami nemalé problémy. Na konci třetiny v přesilové hře se do šance dostali Slávisté. Nahození od modré si srazil hostující gólman koncem hole těsně vedle branky.

Na začátku druhé třetiny se do veliké šance dostala Plzeň. Odražený kotouč od gólmana Slavie doputoval až k jednomu hostujícímu hráči, který trefil Filipa Navrátila klečícího v brankovišti Slavie. Z této situace ještě gól nepadl, ale 2 minuty na to se nadvakrát bekhendem trefil Dominik Kubalík.

Hosté, povzbuzeni vstřelenou brankou, nedovolovali Slavii konstruktivně rozehrát. V oslabení se dostali do úniku Jiří Zimmermann a Vojtěch Tulačka a druhý jmenovaný zasunul kotouč za bezmocného Uhlíka. Slavie se ani nevzpamatovala a lovila puk ze své sítě již potřetí. Autorem třetí branky byl Filip Mašek. Na konci třetiny byl ještě v úniku faulován domácí Jedlička, který ale nařízené trestné střílení neproměnil.

Ve třetí části se Slavia snažila všemi způsoby nějak změnit skóre. Vrhla se na indiány, zatlačila je do jejich obranného pásma. Slávistické střely si však nenašly cestu do soupeřovy branky. Plzeň se už nikam nehnala, bránila v pěti hráčích a nedovolila Slavii výrazné ohrožení branky. Ke konci utkání se hra odehrávala převážně ve středním pásmu. Když už všichni čekali na konec zápasu, zvýšil skóre, svým druhým gólem v zápase, plzeňský Filip Mašek. A tak všechny 3 body si odvážejí indiáni na západ Čech.