SDO: SPA - PLZ

SDO: SPA - PLZ 5:0 - Do třetice to se Spartou nevyšlo

Starší dorostenci: HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 5:0 (1:0, 0:0, 4:0). Plzeňskému staršímu dorostu nevyšlo utkání na ledě pražské Sparty podlehl jednoznačně o pět branek. Současný lídr ze západu může litovat především neubráněných oslabení, kdy inkasoval třikrát. Šanci na reparát mají dorostenci po dni odpočinku doma proti Chomutovu.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

5:0
1:0, 0:0, 4:0

Branky a nahrávky: 4. Marek (Krudenc), 41. Matějček (Košťálek), 43. Procházka (Simon), 51. Pokorný (Brém), 56. Vacek (Procházka). Rozhodčí: Arnošt - Komárek, Špůr. Vyloučení: 6:5 + Přikryl (PLZ) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 68. Střely na branku: 43:21. Průběh utkání: 5:0.

HC Sparta Praha

Neužil - Bartoš, Brém, Březina, Hemr, Keller, Kliment, Klindera, Košťálek, Krudenc, Major, Matějček, Pokorný, Procházka, Pulkrab, Simon, Vacek, Široký.

HC Škoda Plzeň

Pacl - Andrlík, Beneš, Holý, Kepka, Kubalík, Kubík, Lobo, Mašek, Moravčík, Němeček, Polata, Přikryl, Ryba, Sladký, Tulačka, Uhlík, Zimmermann, Šimandl, Šmíd.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 43 5 38 88,37 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 0 0
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 2
Dominik Kubalík 0 0 0 0 2
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
David Němeček 0 0 0 -1 0
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 12
Jan Ryba 0 0 0 -1 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 -1 0
Martin Šimandl 0 0 0 -1 2
Michal Šmíd 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 2
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 0 0 0 -1 0

komentář

Zápas začal vyloučením plzeňského Kubalíka a Sparta si zahrála první přesilovku v zápase. V dobře sehrané početní výhodě měl ke gólu nejblíže Procházka, vstřelení první branky ale zabránila tyčka. Domácí se i tak chvíli poté dokázali prosadit, po střele Krudence od modré se z dorážky prosadil Marek Major. Následovala řada šancí na obou stranách, v zakončení ale střelcům scházela přesnost, či větší koncentrace. Zbytek třetiny se odehrával spíše opatrně a vycházelo se z pozorné defenzivy.

Druhá třetina doposud vyrovnaného utkání začala, podobně jako první, vyloučením z plzeňských řad. Sparta přesilovku nejenže nevyužila, ale dokonce si nevytvořila jediný náznak nebezpečné akce a trenéři domácích měli důvod ke křiku. Za nesportovní chování dostal desetiminutový osobní trest domácí Košťálek. Velkou šanci na vyrovnání měli hosté v polovině utkání, to když z bezprostřední blízkosti trefil Šmíd pouze domácího strážce brankoviště. Vyrovnat se poté nepodařilo ani dvojici Uhlík - Tulačka. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Utkání se rozhodovalo ve třetí periodě. A byli to sparťané, kdo zápas strhli na svou stranu. Už po půlminutě se trefil od modré Martin Matějček. Netrvalo dlouho a domácí vedli už 3:0, to když se dokázal prosadit Martin Procházka. Plzeňští si dokázali vytvořit tlak, střel bylo ale poskrovnu a jejich využívání, narozdíl od vzájemných soubojů předešlých, bylo hodně mizerné. Domácí se gólově prosadili ještě dvakrát. Nejprve stál před brankou soupeře skvěle postavený Dominik Pokorný a dokázal se prosadit do odkryté klece, podruhé to byl Luboš Vacek, který tečoval puk do horních pater branky - Pacl byl bez šance. Utkání se následně jen dohrávalo. K vidění byl druhý osobní trest na 10 minut, tentokrát ho vyfasoval plzeňský Roman Přikryl. Zápas tak skončil jednoznačným skóre, i přes vyrovnané výkony z úvodních dvou třetin. Rozhodlo až ve třetí třetině, když se Sparta dokázala čtyřikrát prosadit.

Ohlasy trenérů

Jiří Zelenka (Sparta): Jsme rádi, že se nám povedlo Plzeň porazit. Klobouk dolů před klukama. Makali od prvního do posledního hráče, bylo to hodně vidět.

František Černý (Plzeň): Jsem nespokojen, dneska nám zápas vůbec nevyšel. První dvě třetiny jsme jakž takž odehráli, ale bez využití našich šancí. Poslední třetina byla hodně špatná, zbytečně jsme faulovali a dostali jsme hodně branek. Utkání se nám nepovedlo tak, jako předchozí dvě. Bohužel.