SDO: PLZ - CHM

SDO: PLZ - CHM 3:2 - Indiáni uhájili první příčku proti druhému Chomutovu

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov 3:2 (2:1, 0:0, 1:1). Indiáni po velkém boji nakonec uhájili vlastní led proti nájezdníkům ze severu. Chomutov bojoval do posledních sil, ale chyběla mu špetka štěstí nebo klidu v zakončení. Plzeň si díky týmovému výkonu připisuje plný počet bodů a dál kraluje západní části extraligy.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

3:2
2:1, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 4. Mašek (Uhlík), 16. Krliš (Moravčík), 49. Polata (Šimandl, Moravčík) - 15. Fronk (Huňady), 58. Tejnor (Szathmáry). Rozhodčí: Bouzek - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 6:5 + Andrlík - Havel 5 min + do konce utkání. Bez využití. Diváci: 66. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Pacl - Němeček, Kubík, Šmíd, Lobo, Sladký, Šimandl, Moravčík, Mašek, Andrlík, Holý, Zimmermann, Polata, Kubalík, Uhlík, Krliš, Tulačka, Ryba, Kepka.

Piráti Chomutov

Maštalířský - Havel, Hlava D., Hlava N., Fronk, Kämpf, Souček, Procházka, Jäger, Pastyřík, Šmíd, Drobný, Černý, Tejnor, Cestr, Zezula, Kaše, Huňady, Hejcman, Szathmáry, Chrpa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 27 2 25 92,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 -1 27
Jan Holý 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 1 1 1 0
Václav Krliš 1 0 1 0 2
Dominik Kubalík 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 2
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Filip Mašek 1 0 1 1 0
Michal Moravčík 0 1 1 2 0
David Němeček 0 0 0 0 2
Matěj Polata 1 0 1 1 0
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 -1 0
Martin Šimandl 0 1 1 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 2 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 2
Jiří Uhlík 0 1 1 1 0
Josef Zimmermann 0 1 1 0 0

komentář

Utkání otevřelo nezdařené střídání Plzně, když chvilku hrála v šesti, a nabídla tak soupeři přesilovku. Ten se usadil v pásmu, ale až na Huňadyho a Kämpfovu střelu nic překvapivého nevymyslel. A tak se radovali na druhé straně domácí, když půlminutu po návratu spoluhráče na led otevřel skóre Filip Mašek - 1:0. Indiáni si vzápětí zahráli také přesilovku a Matěj Polata zkusil hráz chomutovských těl projet po vlastní ose, ale narazil na Maštalířského, který byl tentokrát bezchybný. Další skvělý zákrok si hostující gólman připsal o několik málo chvil nato, když z hokejky sebral Maškovi druhou branku. Severočechy možná výborný výkon jejich gólmana inspiroval a oni se konečně začali vydávat na častější výlety do plzeňského pásma. A za svou odvahu byli odměněni, když nachytali Plzeňany v rozehrávce za brankou a do prázdné klece pak puk jednoduše napálil Jiří Fronk - 1:1. Vyrovnáno však dlouho nevydrželo, ihned po buly nasadili Plzeňští k útoku a Václav Krliš navrátil domácím indiánům vedení - 2:1.

Ve druhé třetině se na ledě přiostřilo a v šesté minutě jsme viděli dva přísné tresty do konce utkání, kterými byli za šarvátku v chomutovském pásmu odměněni za domácí barvy Andrlík, za ty hostující pak Havel. Chomutov mohl srovnat při Krlišově trestu, ale paradoxně to nakonec byla Plzeň, kdo si vypracoval nejvážnější alespoň náznak šance, když se Kubalík probojoval do brejku, ale nevystřelil podle svých představ a Maštalířský chytil. Pacl se už ve hře pěti proti pěti vyznamenal, když sám čelil dvěma dorážkám, ale na druhé straně Václav Krliš byl faulovaný sám v brejku před Maštalířským, ale v nájezdu trefil přímo gólmana Pirátů.

Chomutov zachytil začátek třetí části výborně a Plzeň téměř k ničemu nepustil. Po dvou minutách hry Fronk našlápl od středního pásma, po levém mantinelu proklouzl až před plzeňskou branku, ale tam narazil na Pacla, který podržel svůj tým ve vedení. Na trestnou lavici pak zamířil domácí Kubík, ale Chomutov přesilovku nevyužil. A tak se opakovala situace z první třetiny, kdy krátce po ubránění oslabení Plzeň udeřila díky zásahu Matěje Polaty - 3:1. Chomutovu obdržená branka nesebrala nic do chuti se zápasem ještě něco udělat. Když byl Pacl hodně vyjetý z branky a plzeňská obrana zapomněla na kotouč, pro ten si sjel kapitán Huňady a z bekhendu vyloženě odmítl prázdnou branku a zdramatizování duelu. To nakonec přece jen přišlo, když se ve stejné situaci trefil Dominik Tejnor - 3:2. Jenže Plzeň už větší problémy nepřipustila, dovolila Pirátům jen pětivteřinovou hru bez brankáře, která byla příliš krátká. A tak domácí vítězí těsně 3:2 a uhájili vedení v tabulce před druhými Piráty, kteří se vrací na sever s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (Plzeň): Dnešní utkání bylo hodně hektické, k čemuž přispěl i výkon rozhodčího, který nepískal vyrovnaně po celý duel. Je to hodně cenné vítězství, zvlášť když přihlédneme k tomu, že jsme nedohrávali kompletní. Trochu jsme měli v podvědomí, že hrajeme proti druhému týmu, ale my se snažíme nabádat hráče k tomu, aby přistupovali k utkáním úplně stejně. Tři zápasy v jednom týdnu byly pro kluky náročné, ale oni se s tím musí vyrovnat. Takový už je hokej.