SDO: PLZ - SLA

SDO: PLZ - SLA 6:0 - Indiáni uštědřili výprask pražské Slavii

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 6:0 (2:0, 3:0, 1:0). Domácí v malé hale přivítali hosty z Prahy. Zápas začal oboustranně opatrným hokejem, postupně však Plzeňáci získávali navrch a dařilo se jim i proměňovat šance. Ve druhé třetině Plzeň své vedení navýšila už na 5:0 a definitivně rozhodla o výsledku zápasu. Hosty herně probudil až Němečkův gól na 6:0, ale to již bylo příliš pozdě aby mohli s osudem zápasu něco udělat. Navíc proti byl gólman Pacl, který všechny pokusy Slávie pochytal.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

6:0
2:0, 3:0, 1:0

Branky a nahrávky: 9. Kepka (Uhlík, Přikryl), 17. Uhlík (Přikryl, Marcel), 24. Šimandl (Zimmermann, Mašek), 32. Moravčík, 40. Schleiss (Marcel), 42. Němeček (Přikryl). Rozhodčí: Michal Kostourek - Radek Sentenský, Štefan Belko. Vyloučení: 8:6, navíc Marcel 10 min. Využití: 2:0. Střely na branku: 35:24.

HC Škoda Plzeň

Pacl - Andrlík, Holý, Kubík, Lobo, Marcel, Moravčík, Němeček, Šmíd - Kepka, Kubalík, Mašek, Polata, Přikryl, Ryba, Schleiss, Tulačka, Uhlík, Zimmermann, Šimandl

HC Slavia Praha

Uhlík (40. Sovák) - Bureš, Havelka, Knot, Löbl, Mašín, Novák, Pavlas - Brzák, Červený, Fortelka, Freisler, Hlinka, Jedlička, Navrátil, Patzelt, Sládek, Veselý, Vyskočil

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 24 0 24 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 2 2
Jan Holý 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 1 0 1 2 0
Dominik Kubalík 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 2 2 2 14
Filip Mašek 0 1 1 1 0
Michal Moravčík 1 0 1 1 0
David Němeček 1 0 1 1 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 3 3 2 2
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 6
Martin Šimandl 1 0 1 1 0
Michal Šmíd 0 0 0 2 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 1 1 2 2 0
Josef Zimmermann 0 1 1 1 0

komentář

Utkání začalo oboustranně opatrnou hrou. Slávisté mohli domácí zatlačit díky faulu Přikryla, ale indiáni sehráli oslabení na jedničku. Jako blesk z čistého nebe potom přišla akce domácích, kterou po přihrávkách Uhlíka a Šimandla zakončil přesnou střelou Jan Ryba. 8:05 – 1:0. Zvýšit mohl vzápětí Přikryl, který se řítil sám na Uhlíka v brance hostů, ale slávistického gólmana nepřekonal, stejně jako dorážející Kepka, který minul odkrytou branku. Poté pokračovala opět vyrovnaná hra bez vážnějších šancí na obou stranách. Poměr sil změnilo až vyloučení hostujícího Veselého za nedovolené bránění. Domácím se příslovka dlouho nedařila a Slávisté bez potíží puky posílali přes všechny čáry. Až v samotném závěru se Plzeňákům podařilo uchytit se v obranném pásmu. Až v době, když již vyloučený hráč hostů naskočil na led, dostal Jiří Uhlík puk zblízka za záda gólmana hostí. 16:40 – 2:0. Na skóre nic nezměnila ani přesilovka, jejíž druhou část odsunula siréna na začátek druhé třetiny.

Druhou třetinu začali lépe domácí. Andrlík vystřelil z pravého kruhu a Uhlík betonem puk vyrazil přesně na hokejku Martina Šimandla, kterému stačilo pouze trefit téměř prázdnou branku. 23:06 – 3:0. Hosté se ještě mohli dostat zpátky do hry v přesilovce, ta se jim ale vůbec nedařila. To hned v navazující početní výhodě domácích byl hodně blízko gólu Marcel, kterému zpoza branky krásně nahrál Kubalík. Plzeňský obránce ale zblízka na Uhlíka nevyzrál. Hosté se ale neponaučili a dovolili domácím ještě jednu přesilovku po faulu Löbla. Plzeň opět zasypala Uhlíka sprškou střel. Ten ale svůj tým podržel. Pak ale na levém kruhu napřáhl Michal Moravčík a poslal tvrdou střelu přesně do levého růžku. 31:29 – 4:0. Při další početní výhodě už se Plzni tolik nedařilo, domácí bek na modré upadl a hosté šli do přečíslení. Střelu Brzáka ale Pacl vyrazil. Následně Slávistického útočníka následně fauloval Andrlík. Celý závěr druhé třetiny se nesl v mnoha vyloučeních na obou stranách. Samotný závěr dohrávali ve výhodě hosté. Po pravé straně si ale našlápnul Jan Schleiss, krásnou kličkou obelstil obránce a přesnou střelou zápěstím pár vteřin před koncem třetiny zvýšil vedení domácích. 39:54 – 5:0.

Na začátku třetí části hráli domácí opět přesilovku. Na modré si našel místo David Němeček a střelou zápěstím překvapil střídajícího gólmana Sováka. 41:48 – 6:0. Od té doby už mohla hrát Slavia pouze o čestný gól, o výsledku již bylo rozhodnuto. Zřejmě toto vědomí dodalo hostům volnost a ti s Plzní vyrovnali hru. Velkou šanci promarnil Veselý, který zblízka trefil pouze brankáře Pacla. Hosté si vytvořil několik dobrých příležitostí také v přesilovkách, ale domácí gólman si se všemi pokusy sešívaných poradil. Asi největší šanci ke vstřelení alespoň gólu neproměnil minutu před koncem Brzák, který se proháčkoval až před Pacla, ten si proti střele hodně vyjel a pokus slávistického útočníka se štěstím a s pomocí obránců zlikvidoval. Poté už si domácí zbytek zápasu bez problémů pohlídali a poslali Slávii zpátky do Prahy s přídělem šesti branek.

Ohlasy trenérů

Zápas zhodnotil trenér domácích František Černý: "První třetina byla ze začátku opatrná, protože na toto hřiště nejsme moc zvyklí. Je menší než to ve velké hale na kterém hrajeme obvykle. Naopak Slávia na podobném hřišti hraje všechny domácí zápasy. Takže jsme nevěděli, co od nich můžeme očekávat, předpokládali jsme, že nás budu rychle napadat. Proto ten rozjezd byl z naší strany takový pomalejší. Ale celkově jsme tu třetinu zvládli velmi dobře, vstřelili jsme dva góly, které to utkání nejspíš rozhodly. Začali jsme si věřit a pak už jsme byli lepší."

V poslední třetině Slávisté hru vyrovnali a měli i několik dobrých šancí ke vstřelení čestné branky. "Slávia s tím samozřejmě chtěla něco udělat. Zvýšili agresivitu a hodně nás dohrávali. Tím se dostali do hry. Náš primární cíl byl samozřejmě nedostat gól a také aby se nikdo nezranil, protože chvilkama to bylo poměrně vyhrocené. Z toho důvodu by se mohlo zdát, že se kluci šetřili a nehráli naplno, ale nebylo to tak," dodal trenér domácích.