SDO: PLZ - LIT 3:1

SDO: PLZ - LIT 3:1 - Starší dorost se o přestávce nezasekl, přehrál Litvínov

Plzeň - Starší dorostenci Plzně přivítali po reprezentační přestávce na svém ledě Litvínov, který bojuje o postupové čtvrté místo. To indiáni se vyhřívají na samotném vrcholu tabulky, a tak museli počítat, že zápas bude hodně bojovný. To se sice potvrdilo, ale kvalita domácího celku se prokázala a Litvínov tak z Plzně odjel bez bodu.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

3:1
1:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 18. Tulačka (Šmíd, Schleis.), 39. Šimandl (Němeček, Mašek), 50. Sladký (Mašek) - 60. Sýkora (Kalina, Štěpka). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Němeček, Kubík, Šmíd, Lobo, Sladký, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss, Andrlík, Holý, Zimmermann, Polata, Uhlík, Přikryl, Tulačka, Kristl, Ryba, Kepka.

HC Verva Litvínov

Soukup - Vostárek, Řezníček, Ernst, Kalina, Šesták, Mical, Svoboda, Štěpka, Pospíšil, Šimeček, Kuchař, Fučík, Cvrk, Sýkora, Ujfaluši, Řehoř.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 2 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 2 2 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
David Němeček 0 1 1 1 2
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 0 2
Jaroslav Sladký 1 0 1 2 2
Martin Šimandl 1 1 2 2 0
Michal Šmíd 0 1 1 0 0
Vojtěch Tulačka 1 0 1 0 2
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 0 0 0 0 0

komentář

První třetina nezačala nijak opatrně, právě naopak. K nečekané šanci se dostali hned v první minutě domácí, když Schleissovu nahrávku srazil jeden z obránců na gólmana Soukupa, ten byl ale pozorný a puk chytil. Právě Schleiss byl v úvodním dějství hodně aktivní, ale na Soukupa ani jednou nevyzrál. To se ale nepovedlo ani nikomu na druhé straně proti Karafiátovi, který ani tolik práce jako jeho kolega neměl. První opravdu velkou šanci měl domácí Kepka, ale nadvakrát se mu nepovedli puk nasměrovat správně mezi tyče. Důležitým momentem pak bylo vyloučení Šimečka, které domácí potrestali a ujali se tak vedení. Schleiss sice nejdříve po křižné přihrávce ještě nemířil přesně, ale jeho pochybení vzápětí napravil Tulačka a poslal Plzeň do vedení – 1:0. Když pak na druhé straně Karafiát ramenem vytáhl dobře mířenou střelu, skončilo úvodní dějství vedením domácích o jednu branku.

Druhé dějství začalo dlouhou pasáží bez přerušení, při které se často měnilo držení kotouče, šanci si ale ani jeden z týmů nevypracoval. Poté již následovala klidnější část, kterou ukončilo vyloučení hostujícího Kuchaře. Plzeň ale předvedla v přesilové hře zcela opačný výkon než v první části a vůbec neohrozila gólmana, naopak sama čelila dvěma nebezpečným akcím. Velikou příležitost měl po polovině utkání domácí Ryba, puk mu ale ve slibné pozici sklouzl z čepele a bylo po šanci. V tuto chvíli byli aktivnější mladí indiáni, kteří mohli zvýšit při úniku dvou proti gólmanovi, Kepka ale nezakončil vůbec dobře. O chvíli později byl ale šťastnější Martin Šimandl, který po Němečkově nahrávce zvýšil na 2:0. Do konce druhé třetiny nepřišla žádná další šance, takže se šlo do kabin za vedení domácích o dvě branky.

Třetí část, jak jinak, byla ve znamení litvínovské snahy o snížení a vyrovnání. A hned v první minutě se do dobré šance dostával Kuchař, zakončení mu ale vyšlo na dlouhou hůl a příliš Karafiáta neohrozil. O poznání blíže ke snížení měl Šimeček, který místo nahrávky zvolil individuální postup, ale ani on plzeňského gólmana nepřekonal. Paradoxně ve vlastním oslabení zahrozili výrazněji i indiáni. Schleiss se šikovně prosmýknul mezi dvěma obránci a kličkou oklamal u Soukupa v brance, ten mu ale přece jen v poslední chvíli zabránil ve skórování! Domácí se od tohoto momentu chopili aktivity, v tom jim pomohla i přesilovka, ta ale zůstala nevyužita. Gól ale přišel jen několik okamžiků po jejím konci. Jaroslav Sladký procpal puk pod Soukupem až za čáru a bylo to 3:0. Na rozdíl čtyř branek mohl o moment později zvýšit Šimandl, ale ztroskotal na Soukupovi. Tím plzeňská aktivita skončila, protože přišla čtyři po sobě jdoucí vyloučení domácích hráčů! Hostům to ale pranic nepomohlo, jejich přesilové hry neměly hlavu ani patu a často se hrálo více ve středním pásmu než před Karafiátem. „Osmi minutovou“ přesilovku ale Litvínov nakonec využil, 19 vteřin před posledním hvizdem zkazil Karafiátovi čisté konto Ondřej Sýkora, který šikovně bekhendem přehodil plzeňského gólmana. Ve zbylém čase už ale na vyrovnání neměli hosté ani pomyšlení, a tak utkání skončilo vítězstvím indiánů.