SDO: PLZ - SPA 9:1

SDO: PLZ - SPA 9:1 - Indiáni rozstříleli Spartu třemi brankami v každé třetině

Plzeň - Plzenští indiáni měli Spartě co vracet. Naposled totiž v Praze prohráli 5:0. Do zápasu proto vstoupili aktivně, brzy si vytvořili tlak i vedení. Téměř po celý zápas byli domácí jednoznačně lepším týmem a oslabenou Spartu lehce přehráli rozdílem osmi branek. Jediný čestný úspěch hostů zaznamenal Brém. Za domácí skórovali dvakrát všichni úspěšní střelci z první třetiny - Sladký, Zimmermann a Ryba.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

9:1
3:0, 3:0, 3:1

Branky a nahrávky: 3. Sladký (Mašek, Holý), 6. Ryba (Kristl), 12. Zimmermann (Šmíd, Moravčík), 27. Zimmermann (Tulačka), 30. Polata (Holý), 39. Sladký (Šimandl, Moravčík), 46. Kepka (Přikryl), 47. Uhlík (Přikryl), 52. Ryba (Kristl) - 47. Brém (Březina). Rozhodčí: Šindler - Suchánek, Ingriš. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 55:25. Průběh utkání: 8:0, 8:1, 9:1.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Andrlík, Holý, Kubík, Moravčík, Němeček, Šmíd - Kepka, Kristl, Mašek, Polata, Přikryl, Ryba, Schleiss, Přikryl, Tulačka, Uhlík, Zimmermann, Šimandl

HC Sparta Praha

Neužil - Březina, Keller, Kliment, Kolář, Mikliš, Slavíček, Vacek, Široký - Abdul, Brém Hemr, Klindera, Krudenc, Lojka, Major, Oždian, Pokorný, Preševa

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 1 2
Jan Holý 0 2 2 6 0
Jiří Kepka 1 0 1 2 2
Richard Kristl 0 2 2 3 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Filip Mašek 0 1 1 1 0
Michal Moravčík 0 1 1 0 0
David Němeček 0 0 0 6 2
Matěj Polata 1 0 1 3 0
Roman Přikryl 0 2 2 2 0
Jan Ryba 2 0 2 3 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 0
Jaroslav Sladký 2 0 2 1 10
Martin Šimandl 0 1 1 1 0
Michal Šmíd 0 2 2 0 2
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 0
Jiří Uhlík 1 1 2 2 0
Josef Zimmermann 2 0 2 1 0

komentář

Domácí začali náporem a už po dvou minutách si vynutili přesilovku. K té ale nakonec nedošlo, protože puk z hole Sladkého se došoural pod betonem Neužila do branky. 2:18 – 1:0. Domácí v tlaku nepolevili a odměnou jim byl další gól. Od zadního mantinelu našel Kristl Rybu, který po kličce překonal bekhendem sparťanského gólmana. 5:46 – 2:0. Na začátku 7. minuty byl vyloučený Lojka a domácí si v přesilovce připravili dvě dobré příležitosti. Nejprve Němeček pálil z první na pravém kruhu pouze do betonu Neužila, Kepka po individuální akci střílel z dobré pozice mezi kruhy mimo. Další početní výhodu domácí získali v 11. minutě a tentokrát jí již dokázali zužitkovat. Šmíd ideálně načasoval přihrávku na Zimmermanna, který na modré proskočil mezi sparťanskými beky a svůj únik zakončil přesnou střelou. 11:01 – 3:0. Další dobrou šanci měli domácí v 15. minutě. Tulačka se dostal do dobré střelecké pozice, ale Neužil se tentokrát překvapit nenechal. Hosté se do vyložené šance dostali poprvé až v 17. minutě Vacek ujel po pravém křídle, natlačil se před branku ale jeho střela po odrazu od tyčky skončil v náručí Karafiáta. Domácí si tak po první třetině udrželi pohodlný třígólový náskok.

Na začátku 2. části hráli domácí dvakrát v oslabení. Do protiútoku se ale dostal Schleiss, který si šikovně obhodil Březinu a přestože byl faulovaný, dokázal ještě v pádu nebezpečně zakončit. Neužil měl však lapačku na správném místě. Po chybě plzeňské obrany se na druhé straně k nebezpečné střele z prostoru mezi kruhy dostal Major, ale mířil příliš vysoko. Po několika minutách hry plné nepřesností zamíchal s pukem u pravého mantinelu Tulačka, dlouhou přihrávkou našel před brankou volného Zimmermanna, který si počkal na Neužilův pohyb a poslal mu puk mezi betony. 26:42 – 4:0. Uběhly přesně tři minuty, když se před brankou nejrychleji zorientoval Polata. Našel puk, který po střele od modré a teči zůstal ležet před Neužilovým betonem a doklepl jej do branky. 29:42 – 5:0. Další branku mohl přidat Andrlík, který se prokličkoval do šance a Neužil mu jeho střelu vyrazil zpátky na hokejku před odkrytou branku. Plzeňský bek ji ale minul. K úspěchu nevedla ani Kepkova střela z první při přesilovce a následný pokus o teč před brankou. Hosté se tak dostali ještě k jedné možnosti něco se zápasem udělat. V oslabení ujel Preševa a po jeho chytrém lobu puk chvilku poskakoval po břevně plzeňské branky. Dovnitř ale nezapadl. Úřadovali tak opět domácí. Moravčík dlouhou přihrávkou poslal do brejku Šimandl. Ten ale v koncovce výrazně přestřelil. To ho ovšem nakonec vůbec nemuselo mrzet, protože puk se mu odrazil zpátky na hokejku, posunul jej před odkrytou branku Sladkému, který jej dopravil za Neužila, přestože mu střela vůbec nesedla. 38:30 – 6:0. Druhá třetina tedy skončila stejným výsledkem jako první.

Na začátku 3. části měli mírnou převahu hosté, kteří se snažil o alespoň čestný gól. Jejich snahu ale utnul Kepka, který po rychlém protiútoku navýšil vedení indiánů. 45:44 – 7:0. Další gól přidal za chvilku Uhlík, který o břevno poslal do branky křížnou nahrávku Přikryla. 46:09 – 8:0. Dvě slepené branky domácí trochu ukolébali a Ti tak dovolili Brémovi, aby se dostal k dorážce a zasunul po dlouhé kličce puk za bezmocného Karafiáta. 46:48 – 8:1. Domácím se potom naskytla dlouhá přesilovka 5 na 3, ale přestože si indiáni nějaké šance vytvořili, gól se jim vstřelit nepodařilo. Až za shodného počtu hráčů se po přihrávce Kristla trefil podruhé v zápase Ryba. 52:13 – 9:0. Domácí tak i ve třetí části hry nastříleli tři branky. Jelikož se skóre již nepohnulo ani při dlouhé dvojnásobné přesilovce Sparty v závěru utkání, odjížděli domů Pražané s pořádným debaklem v podobě osmigólového rozdílu.

Ohlasy trenérů

Zápas zhodnotil trenér domácích Ivan Vlček: "My jsme začali aktivně a podařilo se nám rychle vstřelit branky. To bylo pro vývoj zápasu důležité. Přestože při výrazném vedení někdy hráči už zcela neplnili pokyny a nehráli takový hokej, jako po nich chceme, musím je za dnešní výkon pochválit. Byl jeden z našich dvou nebo tří nejlepších zápasů v sezóne."