JUN: CHM - PLU

JUN: CHM - PLZ 5:4 sn. - Plzeň z Chomutova veze alespoň bod

Chomutov/Plzeň - Junioři: Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929 5:4 po samostatných nájezdech (0:1, 4:1, 0:2 - 0:0). Plzeňští indiáni začali v Chomutově aktivně a už v páté minutě se ujali vedení. Velká přetahovaná pokračovala nadějně pro plzeňské barvy až do hrůzostrašné osmiminutovky ve druhé části, kdy domácí vstřelili čtyři branky a zápas úplně otočili. Indiáni se nevzdali a i přes neproměněné trestné střílení a dvojnásobnou přesilovku nakonec vyrovnali. Napínavé střetnutí musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější Piráti. Plzeň bude mít šanci na reparát již tuto sobotu od půl druhé na vlastním ledě, kdy se utká s Litvínovem.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

5:4sn
0:1, 4:1, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 28. Chlouba (Bartejs), 31. Hrabák (Hanták), 33. Račuk (Chlouba, Kolčava), 36. Račuk (Halveš), rozhodující samostatný nájezd Chlouba - 5. Pacanda (Ruprecht), 29. Váchal (Pejchar), 42. Baxa (Ruprecht), 52. Schleiss (Baxa). Rozhodčí: Smitka - Hynčica, Marek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 46:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Piráti Chomutov

Matoušek - Kolář, Pazděna, Korim, Bartejs, Hanták, Kolčava, Klouček, Deveri, Hlaveš, Ondráček, Hamerbauer, Račuk, Ptáčník, Novák L., Novák J., Škorík, Kopáč, Hrabák.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Ruprecht, Tichý, Slavík, Němec, Špaček, Pejchar, Sedláček, Schleiss, Mainer, Váchal, Hošťálek, Baxa, Noga, Pacanda, Varačka, Blumentrit, Pašek, Vizinger.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 65 46 5 41 89,13 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 1 2 1 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 1 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 2
Jakub Houfek 0 0 0 1 2
Petr Mainer 0 0 0 0 0
Martin Němec 0 1 1 1 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 2 0
Daniel Pejchar 0 1 1 -1 0
Jakub Ruprecht 0 2 2 1 0
Pavel Sedláček 0 0 0 1 2
Jan Schleiss 1 0 1 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Michal Špaček 0 1 1 1 2
Martin Váchal 1 0 1 0 0
David Varačka 0 0 0 -1 0
Petr Vizinger 0 0 0 -2 0

komentář

Od úvodního vhazování byli evidentně aktivnější hosté z Plzně. Ti si již po sedmatřiceti vteřinách hry vykoledovali první přesilovou hru, díky faulu domácího Hantáka, který byl vyloučen za podražení. První oslabení Chomutov však ubránil a Plzeň k ničemu nepustil. První velká šance byla k vidění v páté minutě hry. Plzeňští útočníci se řítili tři na jediného obránce Chomutova, ale zakončující Hošťálek netrefil bránu. Za patnáct vteřin se však Plzeň dočkala. To když od modré pálil Ruprecht a do odkryté klece dorážel Tomáš Pacanda. Otevřel tak skóre a poslal hosty do vedení. Po obdržené brance domácí přidali na aktivitě a vytvořili si pár zajímavých šancí. Opět byli to znova hosté, kdo měl velkou střeleckou příležitost. Ve dvanácté minutě se hostující Špaček ocitl sám před brankářem, kterého ranou do horního pravého rohu nepřekonal. Chvíli po něm si do zajímavé pozice na bruslil domácí Hanták, ale nebezpečnou střelou beckhandem skóre nesrovnal. Nic zajímavého se v první třetině neodehrálo a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro Plzeň.

Druhé dějství bylo výrazně atraktivnější a to především pro domácí fanoušky. Padlo celkem pět branek a z toho čtyři do plzeňské sítě. Vše odstartoval v 28.minutě, když Roman Chlouba. využil tvrdou ranou od modré čáry přesilovku pěti proti třem a srovnal na 1:1. Ovšem za necelou minutu se hosté dostali opět do vedení. V 29.minutě Pejchar vyhrál buly na Váchala. a ten přesnou ranou z první prostřelil domácího brankáře a ve vlastním oslabení upravil na 2:1. Další branka padla za necelou minutu. V jedenatřicáté minutě Hanták přihrál zpoza branky na Radka Hrabáka . a ten krásnou ranou vyrovnal na 2:2. Domácí byli v tu chvíli na koni a vybojovali si přesilovou hru, kterou využili během čtyř vteřin z hole Račuka. Ten v 33.minutě dorazil střelu Chlouby a poslal Piráty poprvé v utkání do vedení. Domácí pokračovali v aktivní hře a ve 36.minutě opět skórovali. Byl to znova Račuk., který téměř stejnou brankou jako byla jeho předchozí poslal domácí do vedení 4:2. V 37.minutě se do brejku dostal plzeňský Pavel Sedláček, byl faulován Kolčavou a rozhodčí nařídil trestné střílení. Pavel Sedláček však odmítl snížit a trestné střílení díky Matouškovi neproměnil. Za půl minuty ještě hráč hostí Němec trefil svou střelou břevno. To byla poslední zajímavá akce, která se udála v divoké druhé třetině. Na konci této třetiny svítil na kostce stav 4:2 pro Piráty.

Před třetí třetinou se hosté oklepali a nastoupili opravdu rázně. Ve 42.minutě se dostal do brejku Jan Baxa. a snížil na 4:3. Ve stejné minutě dostala Plzeň početní výhodu pěti proti třem, když rozhodčí vyloučil dva chomutovské hráče na jednou. Během dlouhé přesilovky si Plzeň nevytvořila žádnou větší šanci a promarnila dobrou příležitost na vyrovnání. V 46.minutě se mohl Chomutov dostat opět do vedení o dvě branky, když Deveri ujel a řítil se sám na brankáře. Na něj si ale svou střelou nepřišel a výsledek se neměnil. Ten se však měnil v 52.minutě. Schleiss. ranou mezi betony brankáře využil přesilovou hru Plzně a vyrovnal na 4:4. Za necelou minutu mohla jít Plzeň do vedení. Pavel Sedláček přebruslil chomutovské obránce a dostal se až před Matouška, kde svým blafákem trefil tyč. Šanci jít do vedení měl také Chomutov. V 54.minutě po střele Ptáčníka poskakoval kotouč na brankové čáře, do sítě bohužel nedoskákal. Oba týmy poté kontrolovali stav a vyvarovali se zbytečných chyb, které by mohly rozhodnout zápas. Následovalo tedy prodloužení.

V prodloužení se nic zásadního neudálo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch jako jediný uspěl Roman Chlouba a ulovil pro Chomutov bod navíc. Piráti tedy zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

David Bruk (trenér Plzně): V utkání jsme vedli 1:0, měli zápas pod kontrolou. Chomutov měl za první třetinu jen šest střel za třetinu, my jsme v utkání dominovali. Pak přišel náš kolaps po osm minut ve druhé třetině a Chomutov nám odskočil na 2:4. S odstupem času je pěkné mít bod, když jsme dotáhli takové vedení, ale nemůžeme být s ním spokojení, když jsme kromě těch osmi minut zápas ovládali. Takhle kolabovat prostě v zápasech nemůžeme.