JUN: PLZ - KVA

JUN: PLZ - KVA 3:1 - První tříbodové vítězství pro juniorku!

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) Plzeňská juniorka může poprvé slavit čistou tříbodovou výhru, a to navíc na vlastním ledě v prvním západočeském derby v juniorské NOEN extralize!

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

3:1
2:1, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 7. Schleiss (Mainer), 12. Ruprecht (Blumentrit, Baxa), 60. Pacanda - 14. Švec (Baar, Winkler). Rozhodčí: Svoboda - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 74. Střely na branku: 30:46. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Ruprecht, Slavík, Pejchar, Sedláček, Schleiss, Mainer, Váchal, Baxa, Noga, Pacanda, Pour, Varačka, Blumentrit, Pašek, Vizinger, Šimandl.

HC Energie Karlovy Vary

Habal - Tomeček, Vrána, Valeš, Novák, Šik, Troška, Svoboda, Koblasa, Winkler, Korytko, Harkabus, Baar, Schusser, Švec, Táborsy, Kverka, Gombár, Půlpán.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 46 1 45 97,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 1 1 0 0
Tomáš Blumentrit 0 1 1 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Petr Mainer 0 1 1 1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 1 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 1 0 1 1 2
Pavel Sedláček 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 0 0 1 2
David Varačka 0 0 0 0 0
Petr Vizinger 0 0 0 0 0

komentář

Utkání otevřely dvě pěkné šance Filipa Winklera, když nejprve dojel puk ležící před Polívkou a následně nebezpečně dorážel. V páté minutě se na útoční výlet vydal Patrik Korytko, ke své škodě to s kličkovanou v plzeňském pásmu přehnal a Houfek jej o puk obral. Hosté byli v úvodu zápasu aktivnějším týmem, ale jak už to tak bývá, do vedení šli domácí. Po pěkné souhře kapitána Mainera otevřel skóre Jan Schleiss. A když Vary nabídly Plzni ještě navíc přesilovou hru, domácí nezaváhali a svůj náskok zdvojnásobili. Vyhrané buly, rychlá přihrávka, potáhnutí puku a Jakub Ruprecht rozvlnil síťku za Habalem podruhé. Hosté však našli rychlou odpověď v podobě šťastné branky Marka Švarce a korigovali náskok indiánů. Karlovarští si navíc na konci dvacetiminutovky vykoledovali faul domácích a druhou část začínali v přesile.

Ale indiány napodobit nedokázali, tentokrát se při vyloučení skóre neměnilo. Jen co se Plzeň ubránila, Váchal se prodral až před branku, ale Habal se tentokrát překonat nenechal. Domácí pak hráli opět o muže v přesile, Vary utvořily semknutý čtverec a ohrožení své svatyně nedovolily. Hosty musela v 34. minutě mrzet zahozená fantastická příležitost Táborského, který nachytal Plzeň v rozehrávce, ale za hráče před sebou zaskočil bravurním zákrokem Polívka. O pět minut nato, kdy hosté byli pány na ledě, Troška střelu od modré čáry pěkně schoval za clonící protihráče, Polívka však pokračoval ve výborném výkonu a i s trochou štěstí vyrazil do rohu.

Poslední část otevřel Aleš Půlpán, jenž v pádu přestřelil plzeňskou branku. Domácí kontrovali, když se Vizinger hezky uvolnil před brankou a měl chvilku času zamířit, ale o fous minul pravou tyč Habalovy branky. V polovině třetiny aktivní Táborský znovu nachytal Plzeň při rozehrávce a ujížděl stínovaný domácími hráči na Polívku. Domácí gólman se obalamutit nenechal a spolehlivě zasáhl. V závěru střetnutí ještě Váchal vyhodil z vlastního pásma kotouč přes mantinel a Plzeň hrála v oslabení. Hosté navíc odvolali gólmana a vší silou a vším umem bušili na dveře plzeňské obrany, ale ta odolala. Navíc 33 vteřin před koncem výhru domácích barev potvrdil střelou do prázdné branky Pacanda.

Ohlasy trenérů

David Bruk (trenér Plzně): Bylo vidět, že oba týmy ještě nejsou úplně v pohodě. Viděli jsme řadu nepřesností a chyb z obou stran. Nyní jsem nadšený z prvního vítězství v sezóně za tři body, protože ve vyrovnané soutěži pro nás bude každý bod důležitý. Zároveň ale musím uznat kvalitu Varů, které nás ve druhé třetině neuvěřitelně přehrávaly a 17:4 také přestřílely. Je pravda, že dnes vyhrál šťastnější tým. Musím naše hráče pochválit za obrovskou pracovitost, statečnost a snahu, přestože jsme měli velké chyby v obraně. Také chci zmínit naprosto bezchybný výkon našeho gólmana.