JUN: PLZ - MBL

JUN: PLZ - MBL 3:2 pp - Indiáni i podruhé porazili Bruslaře

Junioři: HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 3:2 pp (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0). Plzeňští junioři dokázali na vlastním ledě zopakovat dvoubodovou výhru z ledu Boleslavi a po velikém boji si připisují důležité body do tabulky.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2p
1:0, 1:2, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 15. Váchal, 28. Petruška (Ruprecht), 61. Slavík (Váchal) - 25. Soukup (Vrba L., Jiránek), 36. Marek (Jiránek). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 67. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Ruprecht, Marcel, Slavík, Blumentrit, Hucl - Pejchar, Schleiss, Mainer, Váchal, Petruška, Noga, Pacanda, Hájek, Vizinger, Bastl.

BK Mladá Boleslav

Mahdal - Pánek, Kulhánek, Soukup, Vrba Lukáš, Čeček, Kulich, Vrba Filip - Knap, Babický, Marek, Brandejský, Pešut, Jankovský, Lenc, Rys, Daráš, Koudela, Jiránek, Bauer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 61 39 2 37 94,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 1 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 -1 0
Radek Hájek 0 0 0 0 2
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Petr Mainer 0 0 0 -1 0
Patrik Marcel 0 0 0 1 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 1 0 1 0 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Jakub Slavík 1 0 1 1 0
Martin Váchal 1 1 2 1 0
Petr Vizinger 0 0 0 -1 0

komentář

Plzeň hned v úvodu duelu dostala šanci sehrát početní výhodu, ale ta se jí zle nepodařila, prakticky do útočného pásma ani nezavítala. V polovině sedmé minuty o sobě konečně dali také vědět hosté, Toni Babický pěkně vystřelil, a když Polívka betonem puk vyrazil před sebe, jel si i pro dorážku. Boleslavský útočník byl však včas zpacifikován Plzeňany, kteří pěkně vyčistili prostor před svým gólmanem. V desáté minutě pak Lenc byl na dobré číhané před Polívkou, ale když se k němu puk po řadě šťastných (či nešťastných - záleží na úhlu pohledu) odrazů kotouč konečně dostal, byl snad až překvapený, dlouho jej zpracovával a na jeho střelu z otočky si Polívka počíhal. Svou největší příležitost první části Boleslav prováhala vzápětí, když Pešut zakončoval přečíslení tří Boleslavských proti dvěma domácím jen střelou do Polívky. Ale pak hosté znovu putovali do čtyř a následující přesilovku domácí sehráli o poznání lépe, než tu první. Martin Váchal si dojel vlastní vyraženou střelu a dostal puk za Mahdalova záda - 1:0. Indiáni mohli odskočit na rozdíl dvou gólů, to když Houfek nabil Huclovi, jeho bomba od modré jen o fous minula branku.

Hosté naskočili do druhé třetiny jako draci a indiáni jejich nástup vůbec nezachytili. Nejprve se nechal vyloučit Hájek a po něm i Schleiss. Jenže u druhého jmenovaného šlo o velice sporné vyloučení, když se před brankou dostal do kontaktu s Lencem. Mladoboleslavský útočník pak padl jako podťatý a drahnou chvíli ležel na zemi do té chvíle, než se rozhodčí jal vylučovat. Jakmile si byl mladý forvard jistý, že jeho pád byl náležitě oceněn, jel ke svým spoluhráčům plánovat přesilovku pěti proti třem. Tu také hosté využili, když obléhání zakončil Matěj Soukup přesnou ranou k tyči – 1:1. Jenže indiáni si ztracené vedení vzali rychle zpět, také v přesilovce totiž Patrik Petruška našlápl k individuální akci a ukázal, jak je jednoduché vstřelit branku, pokud si doopravdy věříte - 2:1. Jenže Boleslav našla také odpověď, když ještě do přestávky srovnal po nepřehledné akci důrazný Ladislav Marek – 2:2.

Třetí část byla prakticky celá v režii hostujícího mužstva. Jenže… Když Boleslav zamkla Plzeň, diváci viděli dva týmy, které si prostě nevěděly rady. Boleslavský, kdy hráči si prakticky nebyli schopni přihrát, a také plzeňský, kdy indiáni nedokázali dojet nikým nechtěné puky, které se povalovaly na nejrůznějších místech v pásmu. Sedm minut před koncem třetiny usedl na trestnou lavici Houfek a Plzeň musela alespoň jednobodový zisk bránit v oslabení. Bruslařům se přesilovka opravdu povedla a Polívka v brance indiánů čaroval. Jiránek měl dvakrát puk na hokejce před úplně prázdnou brankou! Jednou netrefil, podruhé se proti němu senzačně přesunul právě Polívka. A aby toho nebylo na Boleslav málo, opět před odkrytou brankou svou velkou chvíli úplně prováhal Jankovský. Plzeň ve čtyřech naprosto propadla a musela děkovat svému gólmanovi, který ustál i další perné chvilky a svým výkonem poslal zápas do prodloužení.

To mělo ale jepičí život, protože ho po šestačtyřiceti sekundách ukončil přesnou ranou od modré čáry domácí obránce Jakub Slavík – 3:2 pp.

Ohlasy trenérů

Václav Ruprecht (Plzeň): Jsme v takové situaci, že doma chceme vyhrávat vždy za tři body, což se nám dnes nepodařilo. Na druhou stranu jsme ale za výhru rádi, dva body se počítají. Musíme teď ztracený bod z dneška a z předchozího zápasu s Chomutovem nahradit body z venku. Dnes nám dělala problémy rozehrávka, ale věřím, že na ní zapracujeme a bude to dobré. Výborný výkon podal již tradičně Patrik Polívka v brance, který má na každém námi získaném bodě velikou zásluhu.