JUN: PLZ - LIT

JUN: PLZ - LIT 3:4pp - Petruška vystřílel Plzni proti lídrovi bod

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC VERVA Litvínov 3:4 po prodloužení (2:0, 1:3, 0:0 - 0:1). Plzeňské juniory nečekalo po sobotním poledni na vlastním ledě nic jednoduchého, přivítali lídra soutěže z Litvínova. Indiáni sehráli velice dobré utkání, které dokonce mohli i vyhrát, jenže znovu neproměňovali vyložené šance a ke tříbrankovému Petruškovi se už žádný jiný střelec nepřidal. Domácí si tedy připisují bod, když Litvínov vítězí po prodloužení.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

3:4p
2:0, 1:3, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 7. Petruška, 15. Petruška (Ruprecht), 34. Petruška (Sedláček, Němec) - 23. Jurčík (Šalka, Čejka), 27. Trübenekr (Procházka, Zdeněk), 28. Písařík (Smolka, Mackal), 63. Šálka (Jurčík). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Střely na branku: 39:47. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Hucl, Houfek, Ruprecht, Marcel, Slavík, Němec, Sedláček, Schleiss, Váchal, Petruška, Noga, Pacanda, Hájek, Blumentrit, Pašek.

HC Verva Litvínov

Nechvátal - Čejka, Jurčík, Kokeš, Bittner, Šrámek, Mackal, Zdeněk, Kasal, Písařík, Šálka, Procházka, Průša, Malec, Ejem, Trübenekr, Švarc, Smolka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 62 47 4 43 91,49 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Blumentrit 0 0 0 1 0
Radek Hájek 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Jan Hucl 0 0 0 -1 2
Patrik Marcel 0 0 0 -2 0
Martin Němec 0 1 1 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 -1 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 3 0 3 0 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 1 0
Pavel Sedláček 0 1 1 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Martin Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Litvínov si jako první vykoledoval přesilovou hru, ale paradoxně šli do vedení indiáni. Sedm vteřin před návratem vlastního hráče nepozornost při litvínovské rozehrávce neunikla Patriku Petruškovi, který kotouč vypíchl a otevřel skóre - 1:0. Plzeň pokračovala v dobrém bránění středního pásma a navíc jim vedoucí branka dala křídla, takže jich byl plný led. Polívka se ale musel mít na pozoru, když před ním nebezpečně tečoval střelu od modré Procházka. A indiánům se podařilo vstřelit ještě jednu branku! Patrik Petruška zúročil všechny zkušenosti z dospělé extraligy. Jakub Ruprecht pěkně v zárodku zarazil akci Litvínova, po mantinelu přihrál právě Petruškovi, který ujížděl v brejku dvou na jednoho v tandemu s Němcem. Tomu nenahrál, sám si nabruslil do prostoru mezi kruhy a střelou pod horní tyčku zvýšil vedení Plzně - 2:0. Domácí se museli do první sirény ještě ubránit přesilovce hostů, což se povedlo, a tak si do kabin odnesli dvoubrankové vedení.

Jenže Litvínov na Plzeň nastoupil od prvních minut a vynutil si brzy první puk za Polívkovými zády. Při signalizovaném trestu, a tedy v ponechané výhodě, udeřil kapitán hostů Ondřej Jurčík - 2:1. A o čtyři minuty později už bylo vyrovnáno. Přečíslení skončilo druhou brankou Litvínova, za které opět plzeňský gólman ani trochu nemohl. Ten byl v brankovišti atakován, ale podle posouzení hlavního sudího vše bylo ještě v rámci pravidel. A tak Procházkovu střelu ještě sice Polívka vyrazil, jenže se nestačil přemístit proti Janu Trübenekrovi, který pálil do odkryté části klece - 2:2. Plzeňská střídačka pak byla potrestána dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě a Litvínov zvrátil běh utkání! Hájek na trestné vydržel jen 40 sekund, když plzeňská čtyřka zapomněla na před brankou operujícího Pavla Písaříka, který sám proti Polívkovi nezaváhal - 2:3. Jenže Plzeň neklesla na mysli a navíc měla ve svém středu Petrušku. Ten v přesilovce, když u trestoměřičů odpočíval Bittner, využil přesnou nahrávku Sedláčka a střelou z první zkompletoval hattrick - 3:3. Bittnerovi se asi na trestné lavici zalíbilo, a tak tam brzy putoval znovu. Paradoxně si ale největší šanci připsali hosté, když Polívka musel vytáhnout zákrok dne, když fantasticky zasáhl lapačkou a vychytal Litvínov v oslabení.

Poslední dvacetiminutovka začala velkým haló v plzeňském pásmu. Polívka byl útočícími i bránícími hráči úplně povalen do branky, ale nikomu nic nevadilo a hrálo se dále. V rámci snad spravedlnosti Litvínov ve stoprocentní šanci selhal a branku nevstřelil. Spalovačem šancí se v tomto utkání stal na plzeňské straně Pavel Sedláček. Rychlý, šikovný útočník si vypracoval spoustu šancí, ale ani jednu neproměnil. Ve 48. minutě byl sám před Nechvátalem, ale již ležícího brankáře nepřehodil! Na druhé straně si indiáni museli dávat pozor na kapitána Jurčíka, agilního kapitána hostů museli zkrotit oba plzeňští obránci, jak Ruprecht, tak Blumentrit měli plné ruce i nohy práce, ale dílo se podařilo. Když už se utkání začalo na dálku zdravit s prodloužení, Plzeň ustoupila z aktivity a nechala více hrát Litvínov. Toho téměř využil Písařík, proti němu se však dvě a půl minuty před sirénou dobře přemístil Polívka. Rozhodnout mohla i Plzeň, jenže Noga, Pašek a znovu Sedláček neuspěli a nechali vyniknout Patrika Nechvátala v hostující brance. A tak jsme se prodloužení dočkali.

To však mělo jepičí život. Litvínov nenechal nic náhodě, na samostatné nájezdy nespoléhal a v polovině pětiminutovky Michal Šálka využil chytrou přihrávku z rohu a přesnou střelou ukončil utkání - 3:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Plzeň): Povedla se nám první třetina, když jsme dobře bránili střední pásmo a Petruška proměnil své dvě individuální akce. Druhá třetina nám ulétla, tam jsme propadali a Litvínov nás začal přečíslovat. Z mého pohledu jsme ve třetí třetině mohli sami rozhodnout, ale neproměnili jsme šance, a to dokonce i tehdy, když jsme byli sami proti prázdné brance. Kluci odehráli velice pěkný zápas. Vzhledem k tomu, že se hrálo s lídrem soutěže, jsme si vytvořili hodně šancí, ale duel se zlomil na našich neproměněných šancích. Takže máme bod z domácího utkání, ale jsme zklamaní. Patrik Petruška podal výborný výkon, ale nemůžeme říct, že jsme našli svého střelce, protože je stále hráčem A mužstva. Byli bychom rádi, kdybychom střelce našli v mladších klucích. Výborný byl i Polívka, ten střídá velice dobré výkony s vynikajícími, což opět dokázal. Bota nás tlačí prakticky jen při proměňování šancí.