JUN: PLZ - KVA

JUN: PLZ - KVA 2:3 - Juniorské derby ovládla po urputném boji Energie!

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:0, 1:2, 1:1). Ve čtvrtek se v plzeňské ČEZ Aréně hrálo derby mezi Plzní a Karlovými Vary, a i když šlo "jen" o juniory, zápas měl náboj. První třetina, opatrná z obou stran, skončila bez branek, ale ve druhé i třetí části již diváci viděli nejen vyloučení, ale i góly. Těch dali nakonec víc hosté z Karlových Varů, kteří přežili i dlouhou hru domácích bez gólmana.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

2:3
0:0, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 27. Blumentrit, 43. Sedláček (Baxa, Blumentrit) - 26. Zadražil, 27. Půlpán, 51. Troška (Funk). Rozhodčí: . Vyloučení: 7:8, navíc Blumentrit (PLZ) a Schusser (KVA) trest do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Brabec, Hucl, Houfek, Ruprecht, Marcel, Slavík, Němec, Pecjhar, Sedláček, Schleiss, Váchal, Baxa, Pacanda, Hájek, Varačka, Blumentrit, Pašek, Bastl.

HC Energie Karlovy Vary

Habal - Urbančok, Valeš, Novák, Šik, Troška, Schusser, Funk, Gombár, Tomeček, Vrána, Kubáč, Svoboda, Koblasa, Winkler, Korytko, Švec, Táborský, Kverka, Zadražil, Půlpán.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 56 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 0 4
Jan Baxa 0 1 1 0 2
Tomáš Blumentrit 1 0 1 0 25
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 -1 0
Jan Hucl 0 0 0 -1 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 2
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 1 1 0 0
Martin Pašek 0 0 0 -1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 -2 2
Pavel Sedláček 1 0 1 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 2
Martin Váchal 0 0 0 -1 0

komentář

První třetina příliš vzruchu nepřinesla. Obě družstva totiž vsadila na opatrný styl hry, který vycházel z obrany a do útoku se tak nikdo moc nehrnul. Změna mohla nastat v přesilové hře hostí, jenže Kverka ji svým hloupým faulem vynuloval. Právě Kverkova akce nakonec byla tím nejzajímavějším, když mladý útočník z levého kruhu vyslal puklici na Polívku, který puk vyrazil maskou. Po dvaceti minutách hry tak bylo skóre stejné, jako na začátku zapasu.

Druhé dějství už bylo o poznání zajímavější a diváci v plzeňské ČEZ Aréně se dočkali i gólů. Skóre otevřel hostující Matěj Zadražil, který šikovně prostřelil ležícího gólmana domácích – 0:1. A po minutě a pěti vteřinách už hosté vedli o dvě branky - Aleš Půlpán sebral před modrou kotouč, který domácí trestuhodně nevyhodili, a namířil si to přímo k brance Plzně, a i když byl v poslední chvíli tísněn obráncem, dotáhl svůj blafák do gólového konce – 0:2. Domácí indiáni ale nesložili zbraně, ba právě naopak, vykopali válečnou sekeru a během necelé minuty snížili. Tomáš Blumentrit využil na modré čáře dobré přihrávky, vystřelil a kotouč i s trochou štěstí doklouzal až za brankovou čáru – 1:2. V samotném závěru druhé časti mohl po Pacandově nahrávce vyrovnat Sedláček, ale ke gólu mu chybělo více štěstí, a tak při druhé siréně svítil na kostce stav 1:2.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel domácím skvěle. Ve druhé minutě si vynutili vyloučení soupeře a svoji přesilovou hru proměnili hned po desíti sekundách ve vyrovnávací branku. Pavel Sedláček po dobré přihrávce do strany tvrdě vystřelil a tečovaný projektil zapadl až do Habalovy branky – 2:2. Domácí mohli jít i do vedení, nevyužili ale další nabídnutou početní výhodu. Tou naopak nepohrdli Energetici a David Troška obkroužil branku a pod Polívkou protlačil do branky vítězný gól zápasu – 2:3. Indiáni sice dělali vše pro to, aby srovnali, ale Pacanda se dostal při šanci až příliš blízko gólmanovi a nezakončil podle představ. Domácí trenér Bruk odvážně sáhl k odvolaní gólmana již v 57. minutě a tento tah se mu málem vyplatil, jenže šance Váchala i Houfka zůstaly nevyužity, a tak si tři body za vítězství odvezli do Karlových Varů hosté.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Plzeň): Na vlastním ledě hrajeme hůře, než když hrajeme venku. Ale pokud chceme pomýšlet na nějaké slušné umístění, musíme vyhrávat hlavně doma, což jsme chtěli i dneska. To se nám ale nepodařilo. Zápas se vyvíjel v prospěch Varů, ty byly lepší bruslařsky i technicky. Hrály hokej a my bohužel ne. V závěru jsme velice brzy odvolali gólmana a hráli power play. Je to sice nestandardní, ale my jsme se potřebovali dostat do pásma, takže jsme využili první příležitost a vyzkoušeli hru v šesti v poli.