NOR - PLZ 2:3 - Indiáni vezou výhru z Weidenu!

Plzeňští indiáni pokračují ve skvělých výsledcích v přípravě a nikterak je nezastavilo ani cestování do sto kilometrů vzdáleného Weidenu, kde se utkali s Ice Tigers z Norimberka. Západočeši do utkání vstoupili dobře, v polovině první části se radoval Duda. Hráči německého týmu ale během pěti minut v prostřední dvacetiminutovce otočili vývoj utkání a najednou tahali za delší konec. Indiáni se ale nevzdali a zásluhou mladíků Mrňi a Petrušky si ztracené vedení vzali zpět. Protože v závěrečné části gól nepadl, Plzeň si domů veze těsné a vybojované vítězství.

Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg - HC Škoda Plzeň

2:3
0:1, 2:2, 0:0

Branky a nahrávky: 28. Collins (B. Leeb, G. Leeb), 33. Aab (Chouinard, Sedlmayr) - 10. Duda (Kratěna), 34. Mrňa, 39. Petruška (Kratěna). Rozhodčí: Bauer - .... Vyloučení: 8:11. Diváci: 1387. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Už od prvních minut mohli diváci vidět velice aktivní hru, první příležitost si připsal domácí Yasin Ehliz po pěkné přihrávce Josepha a explzeňáka Jana Bendy. Šance na obou stranách pokračovaly, oba gólmani se překonávali. Skóre otevřel plzeňský Radek Duda po přesné křižné nahrávce Kratěny a nechytatelnou střelou překonal Jenikeho. Německý tým mohl brzy srovnat, ale Rob Leask svou šanci neproměnil.

V úvodu druhé části svěží vítr z Čech pořádně provětral obranu soupeře a Kratěna se ocitl v další příležitosti. Jenže ani on, ani po něm Jan Heřman neuspěl. Emoce vytryskly nakrátko, když plzeňský bek Frolo upadl po faulu Collinse. Po menší boxerské vložce oba aktéři zamířili na trestnou lavici. Norimberský hříšník ale ve 27. minutě svůj prohřešek napravil, když vyrovnal - tedy; Collins a 1:1. Než se Plzeňští pomalu rozkoukali, najednou ztráceli. To se Aab trefil zápěstím přesně do rohu. Jenže ani Norimberk se nemohl radovat příliš dlouho. O minutu a dvaačtyřicet vteřin propálil z velkého úhlu Mrňa všechno, co mu stálo v cestě. Plzeň se nespokojila s vyrovnaným skóre a ještě do přestávky si ztracené vedení vzala nazpět, 80 vteřin před sirénou se trefil Petruška přesně k tyčce.

V poslední části se stačilo odehrát pouze 16 vteřin a znovu se jiskřilo. Plzeňský tým měl stejné obsazení - Tomáše Frola - který byl tentokrát doprovázen na trestnou lavici norimberským Gregem Leebem. Plzeň v poslední části zuby nehty vybojované vítězství ubránila, a na západ Čech se tak vrací s těsnou výhrou!