JUN: PLZ - PCE 2:1sn

JUN: PLZ - PCE 2:1sn - Junioři rozhodli o vítězství v samostatných nájezdech!

Plzeň - Na plzeňský led zavítaly podruhé v krátkém sledu Pardubice, tentokrát šlo ale o jejich juniorský tým. Zatímco "kolegové" z "A" týmu indiánům podlehli 2:5, mladí perníkáři bojovali s větším zapálením a v zápase dokonce i vedli, jenže indiáni vyrovnali a v samostatných nájezdech ukořistili i bonusový bod!

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

2:1sn
0:0, 1:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 35. Kubalík (Váchal, Ruprecht), 65. Pacanda - 24. Půhoný (Březina, Hemský). Rozhodčí: Grech - Havelec, Fiala. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Šmíd, Ruprecht, Slavík, Karpíšek, Varačka, Blumentrit, Šimandl - Němec, Bastl, Pejchar, Sedláček, Váchal, Kubalík, Baxa, Noga, Pacanda, Pour, Hájek, Pašek.

HC Dynamo Pardubice

Langhamer - Beneš, Zdráhal, škvor, Červený, Vondráček, Lenoch, Starý, Havlík - Moučka J., Chmelař, Půhoný, Moučka P., Březina, Křečan, Šťastný, Poulíček, Vlček, Hemský, Zrůst

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 65 33 1 32 96,97 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 1 0
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 1 0
Radek Hájek 0 0 0 -1 2
Dominik Kubalík 1 0 1 1 6
Martin Němec 0 0 0 0 2
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 1 0
Pavel Sedláček 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 2
Michal Šmíd 0 0 0 -1 0
Martin Váchal 0 1 1 1 0
David Varačka 0 0 0 0 0

komentář

Utkání mohlo hned od začátku dostat zajímavý náboj, domácí hráli totiž od 36. sekundy přesilovku, ta jim ale příliš nevyšla a k pořádnému ohrožení branky se nedostali. O moc lépe se ve vlastní početní výhodě nevedlo ani hostům, kteří si nevěděli rady s napadáním indiánů a sami se dopustili dalšího faulu. První šance zápasu přišla až v polovině první třetiny a na svědomí ji měl Půhoný, nebo spíše obránci Plzně, kteří mu při vlastní přesilovce namazali za bránu. Půhoný se s pukem obtočil kolem tyče, ale Polívku překonat nedokázal. Domácí se do šancí dostali až v závěru první části, Nejdříve Sedláček prosvištěl kolem obránců a tlačil se před gólmana, na zakončení se ale dostal až moc blízko. Pacanda naopak byl poté od puku o něco dál, než by potřeboval, a tak jej do odkryté branky nedorazil a po dvaceti minutách to bylo stále 0:0.

Domácí indiáni do druhé části doslova naskočili a mleli své soupeře, kteří se zmohli jen na občasné vyhození. Znenadání pak ale přišla branka hostů, kteří dokázali proměnit svůj ojedinělý protiútok a díky Jiřímu Půhonému se dostali do vedení – 0:1. Po gólu zápas zase trošku ztratil tempo, ale hlavně šance. Na dlouhou dobu byla nejvážnějším ohrožením branky Zdráhalova šance, který střílel přímo ze středu hřiště, ale nechal vyniknout Polívku. A když se domácím podařilo toto oslabení ubránit, sami udeřili na druhé straně. Váchal od modré čáry vyslal střelu v ideální výšce na teč, a Dominik Kubalík puk opravdu zasáhl těsně před gólmanem, čímž ho usměrnil pod horní tyčku branky – 1:1. I prostřední dějství tak končilo za nerozhodného stavu.

Úvod třetí třetiny pokračoval stejně vyrovnaným výkonem obou týmů, jako předchozích čtyřiceti minutách. Až ve 48. minutě viděli diváci první šanci, a hned to byla gólovka. Aktivní dvojice Sedláček s Pacandou se vydala dopředu, díky své rychlosti se oba hráči dostali na úroveň posledního obránce, kterého Sedláček překonal přihrávkou do středu, kam si už najel Pacanda, ten ale zblízka jen trefil tyč! O malý moment později mohl přidat druhý gól Kubalík, ale svoji dorážku možná trochu uspěchal a puk skončil pod Langhamerem. I poslední příležitost v zápase měli domácí a byl to opět Pacanda, kterého do úniku vyslal Sedláček chytrým lobem, jenže Pacandovo zakončení mezi nohy se neukázalo jako ideální. Když se k ničemu neměli ano hosté, došlo utkání až do prodloužení.

Při hře čtyř proti čtyřem se více dařilo hostům, kteří hráli výrazně aktivněji než ve třetí třetině, ale gól jim to nepřineslo. TO domácí mohli být celkem rádi, že zápas směřuje do nájezdů, protože v prodloužení s vůbec nedostali k Langhamerovi.

Samostatné nájezdy zahájili hosté, ale Hemský nedal, neprosadil se ale ani Váchal. Druhou sérii načal střelec jediné branky hostí, Jiří Púhoný, ani on na však gólmana nevyzrál. To se ale povedlo na druhé straně Pacandovi, který prolomil svoji střeleckou smůlu a rychlou střelou zápěstím „do víka“ strhl vedení na stranu Plzně. A protože Vlček svůj nájezd neproměnil, byl Pacandův gól označen jako vítězný.