JUN: PLZ - OLO

JUN: PLZ - OLO 5:3 - Junioři ovládli i další utkání, vyhráli pošesté za sebou

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Olomouc 5:3 (0:0, 4:2, 1:1). Po bezbrankové první třetině se s brankami v té druhé roztrhl pytel. Indiáni svému soupeři utekli až na rozdíl čtyř branek, ale pak trávili příliš času na trestné lavici a Olomouc se dostal na dostřel. Junioři závěr duel zvládli a připsali si už šestou výhru v řadě.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

5:3
0:0, 4:2, 1:1

Branky a nahrávky: 21. Pejchar (Ruprecht, Pacanda), 22. Baxa (Němec, Karpíšek), 26. Hájek (Blumentrit, Pour), 29. Bastl (Šimandl), 60. Vachal (Pašek) - 31. Lehečka (Šaur), 37. Dufek (Voznica), 59. Rác (Číp, Lehečka). Rozhodčí: Kostourek - Fiala, Havelec. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 87. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: .

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Ruprecht, Slavík, Němec, Bastl, Pejchar, Karpíšek, Váchal, Kubalík, Baxa, Petruška, Noga, Pacanda, Pour, Hájek, Blumentrit, Pašek, Šimandl.

HC Olomouc

Lukáš (od 26. minuty Dusík) - Škůrek, Schejbal, Číp, Hes, Tomeček, Novotný, Šaur, Voznica, Haas, Vondra, Dufek, Lehečka, Machala, Rác, Sedlář.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 1 0 1 1 0
Jan Baxa 1 0 1 1 0
Tomáš Blumentrit 0 1 1 1 0
Radek Hájek 1 0 1 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 -2 2
Marcel Karpíšek 0 1 1 1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Martin Němec 0 1 1 0 2
Tomáš Noga 0 0 0 1 0
Tomáš Pacanda 0 1 1 1 2
Martin Pašek 0 1 1 0 0
Daniel Pejchar 1 0 1 1 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 1 1 1 2
Jakub Ruprecht 0 1 1 3 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Tomáš Šimandl 0 1 1 1 2
Martin Váchal 1 0 1 1 2

komentář

Utkání otevřel trest hostujícího Tomečka. Indiáni však svou přesilovku nesehráli nijak přesvědčivě, a tak se bránící čtveřice nemusela ničeho velkého obávat. První velká šance pak šla na konto hostů, když se Haas zjevil v obrovské šanci před Polívkou poté, co dostal přesnou přihrávku přímo na hokejku, ale plzeňský gólman situaci přečetl a včas se přemístil. Indiáni kontrolovali hru, po většinu času hráli v pásmu soupeře, ale jejich střely často míjely cíl. Jako například ta Petruškovo, kdy se domácí útočník dostal do ideální střelecké pozice, ale zacílil přímo doprostřed branky, kde stál připravený Lukáš.

O co byla osmdesátka diváků ochuzena v úvodní třetině, to bylo vynahrazeno v té prostřední. Už po necelých čtyřiceti sekundách se měnilo skóre, když Daniel Pejchar nachytal Lukáše naprosto nepřipraveného a poslal mu puk do branky. Olomoucký gólman nestačil ani jít do rozkleku. 1:0 Aby toho na hosty nebylo málo, o 52 sekund vedli indiáni už o dvě branky. Po rychlém přečíslení dvou na jednoho Němec přihrál přesně na hokejku Jana Baxy, jemuž stačilo hůl přesně nastavit a poslal puk přímo do sítě - 2:0. Další slabou chvilku si olomoucký gólman vybral na začátku šestadvacáté minuty, když mu mezi nohama proklouzl pokus Radka Hájka - 3:0. Hostující gólman pak přenechal své místo v brance kolegovi Dusíkovi. Tomu však čisté konto nevydrželo moc dlouho, v čase 28:06 klasickou variantu početní výhody využil Antonín Bastl - 4:0. Zdálo se, že Plzeň hru naprosto kontroluje, ale ona sama dostala Olomouc zpět do hry svými vyloučeními. To Pourovo využil krátce po polovině duelu kapitán hostů Jakub Lehečka - 4:1. A po další sérii vyloučení ještě do přestávky snížil na rozdíl dvou branek Martin Dufek - 4:2.

A domácí se vyloučeních nevyvarovali ani ve třetí části, to Houfkovo však využito nebylo, protože Olomouci v půli přesilovky jakoby došel dech. Podobnou nevýraznou variantu pak ve vlastní početní výhodě předvedli indiáni, a tak větší šanci si připsal až Dominik Kubalík, který společně s Ruprechtem ještě den před utkáním sehráli zápas za seniorské áčko. Teprve šestnáctiletý útočník jel od modré čáry zkrácený nájezd na Dusíka, toho však nechal vyniknout. Drama bylo na světě, když minutu a sedm vteřin před třetí sirénou po rychlé akci stáhl plzeňský náskok na jedinou branku Roman Rác - 4:3. Hosté si vzali oddechový čas a chvíli poté sáhli ke hře bez brankáře, když Dusík za sebe pustil do hry šestého spoluhráče do pole. Indiáni však prvotní tlak i s trochou štěstí ustáli a naopak sami rozhodli, když po Paškově nahrávce stanovil konečné skóre Martin Váchal na 5:3 pro Plzeň. Indiáni tak pokračují v dobrých a bodově plodných výkonech, už šest zápasů po sobě vyhráli. Naopak Olomouc po vysoké minulé výhře nad Karlovými Vary tentokrát z ledu soupeře odjíždí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

David Bruk (trenér Plzně): Po první třetině jsme se v té druhé konečně začali prosazovat a proměnili jsme svou herní převahu v branky. Když se zdálo, že zápas máme pod kontrolou, sami jsme dostali soupeře do hry vlastními vyloučeními. Jsme rádi, že jsme nakonec zápas zvládli a pokračujeme ve vítězné šňůře.