JUN: PLZ 1:0 JIH

JUN: PLZ 1:0 JIH - Junioři v těsném souboji udolali Jihlavu!

Plzeň - Jihlavští, kteří měli před zápasem o dva body víc, než kolik nasbírali indiáni, přijeli do Plzně s tradičně dobrou obranou a výtečným gólmanem Rittichem. Ale domácí svoji obranu uzamkli ještě lépe a nepropustili skrz ni jediný puk. Vítěznou trefou se tak stal zásah Váchala ze 43. minuty, díky kterému brala Plzeň všechny body.

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava

1:0
0:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 43. Váchal. Rozhodčí: Kostourek - Gerát, Sentenský. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 1:0.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Ruprecht, Slavík, Němec, Bastl, Pejchar, Karpíšek, Schleiss, Váchal, Baxa, Petruška, Noga, Pacanda, Pour, Tulačka, Varačka, Blumentrit, Pašek, Šimandl

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Matějka, Brychta, Jícha, Gregar, Vaculín, Štěpán, Polívka, Prokš, Peška, Hlaveš, Jaroš, Zídek, Brabec, Tobola, Pekárek, Mikeš, Přidal, Kolda

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 30 0 30 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 0 0
Jan Baxa 0 0 0 0 2
Tomáš Blumentrit 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 2
Marcel Karpíšek 0 0 0 0 0
Martin Němec 0 0 0 0 8
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 1 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Jakub Slavík 0 0 0 1 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Martin Váchal 1 0 1 1 0
David Varačka 0 0 0 0 0

komentář

Utkání mezi přímými soupeři v tabulce začali daleko aktivněji hosté. Ti hned od úvodního vhazování zatlačili indiány do obrany a téměř je nepouštěli do středního pásma, natož před gólmana Ritticha. Jenomže svého tlaku nevyužili k tomu, aby nějak výrazněji ohrozili jistého Patrika Polívku v bráně Plzně. Domácím se povedlo poprvé vystřelit až na přelomu páté a šesté minuty, zrovna o pozoruhodný pokus ale nešlo. První opravdovou šanci měl ale domácí Petruška, hostující obránci mu ale na poslední chvíli zablokovali hůl a tak byl Rittich ušetřen pohromy. Jihlavští dostali poté výhodu první přesilové hry, při vyloučení Němce si ale mnoho šancí nevypracovali. Ani domácí se ale nepředvedli v přesilovce o moc lépe a tak první dějství skončilo bez gólu.

Úvod druhé části už si domácí pohlídali, navíc jim pomohla i přesilová hra, ve které musel první z výborných zákroků vytáhnout Rittich, který lapačkou zlikvidoval Blumentrittovu střelu, která by jinak zcela určitě zapadla do horního růžku branky. Od té doby měli domácí navrch, k čemuž jim dopomohla i série přesilových her, které ale zůstaly nevyužity. V jedné z nich byl velice blízko Petruška, který z levého kruhu svižnou střelou orazítkoval břevno! Hosté už zdaleka nebyli tak aktivní jako v úvodní části, a tak se do další dobré šance dostal Baxa, ale v téměř stoprocentní šanci byl na poslední chvíli zablokován a vůbec se ke střele nedostal. I po čtyřiceti minutách se tak odcházelo do šaten bez gólu

Ten přinesla až závěrečná část, která rozhodla o dělbě bodů. Rittich sice nejdříve výborně vychytal Němcovu dorážku, která směřovala mezi jeho betony, ale o minutu později už inkasoval. Váchal si šikovně pokryl puk před obráncem a z úhlu vystřelil na bližší tyč a překvapil Ritticha, kterému puk propadl za brankovou čáru – 1:0! Hosté ale nesložili zbraně, ba naopak, vykopali válečnou sekeru a pustili se do indiánů pěkně zostra a hned po dvou minutách byl Prokš velice blízko vyrovnání. V přesilovce tvrdě vystřelil před levým kruhem a Polívka jeho střelu vytěsnil jen na břevno, od kterého se puk odrazil do sítě za brankou! Ještě lepší šanci měl po polovině třetí třetiny Pekárek, ale jeho bekhendový pokus z prostoru před brankovištěm záhadně neskončil v začarované Polívkově kleci! Domácí pak hráli šikovně to, co jim stačilo, ale 40 vteřin před koncem nabídli soupeři přesilovou hru. Hosté ji ještě vylepšili hrou bez gólmana, ale ani to jim nakonec k vyrovnání nepomohlo a z Plzně tak odjíždějí nejen bez bodů, ale i bez jediné vstřelené branky.

Ohlasy trenérů

David Bruk, trenér HC Plzeň 1929: My jsme věděli, že Jihlava má hru založenou na dobré obraně a výborném gólmanovi, že dostávají hodně málo branek a díky tomu jsou tam, kde jsou. Úvod zápasu nám ale vůbec nevyšel, prvních deset minut jsme prospali. Ve druhé části už se to začalo otáčet a ve třetí třetině jsme byli lepší než soupeř. Je velká chyba, že jsme nevyužili přesilovku čtyři na tři, stříleli jsme ale z osy hřiště a vytvářeli malý tlak na gólmana. Chtělo to zakončovat více ze stran a více se tlačit do brankoviště. Jsme ale spokojeni se třemi body a naší obranou, která dnes byla opravdu výborná.