JUN: PLZ - KLA

Junioři doma podlehli Kladnu a sezóna jim končí

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Kladno 1:3 (1:0, 0:0, 0:3). V rozhodujícím duelu o postup mezi juniorskou hokejovou smetánku hrající play-off plzeňští mládežníci dlouho svírali v rukou postupové eso v podobě vedoucí branky Pacandy, jenže nezvládli třetí třetinu a se sezónou se loučí. Naopak Středočeši se začínají barvit bojovými barvami pro vyřazovací boje.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

1:3
1:0, 0:0, 0:3

Branky a nahrávky: 17. Pacanda (Petruška, Baxa) - 47. Melka (Vyšín, Gottlieb), 50. Dalecký (Knotek), 60. Knotek (Redlich, Dalecký). Rozhodčí: Pražák - Vavruška, Černý. Vyloučení: 5:5 + Kužel (KLA) do konce utkání. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Škoda Plzeň

Brabec - Houfek, Ruprecht, Slavík, Němec, Bastl, Pejchar, Karpíšek, Váchal, Baxa, Petruška, Pacanda, Pour, Hájek, Varačka, Blumentrit, Pašek.

Rytíři Kladno

Ilašenko - Homer, Kužel, Znamenáček, Strnad, Bernat, Redlich, Kalla, Gottlieb, Knotek, Dalecký, Vodák, Melka, Tomáš, Vyšín.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Brabec 59 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 -1 0
Jan Baxa 0 1 1 -2 2
Tomáš Blumentrit 0 0 0 -1 0
Radek Hájek 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 -2 0
Marcel Karpíšek 0 0 0 0 2
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 -2 2
Martin Pašek 0 0 0 -1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 1 1 -2 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 2
Jakub Slavík 0 0 0 -2 2
Martin Váchal 0 0 0 -1 0
David Varačka 0 0 0 0 0

komentář

V úvodu duelu byli pochopitelně více aktivní domácí indiáni, kteří museli v tomto duelu zvítězit, aby mohli pomýšlet na boje play-off. Jenže i přes šance Baxy, Bastla a Petrušky zůstávalo skóre nerozhodné. Plzeň se znovu potýkala se starou bolestí s názvem neproměňování šancí. Toto protrhl až v polovině 17. minuty v přesilovce Tomáš Pacanda, který se výstavně trefil z kruhu. V závěru mohlo Kladno srovnat krok, ale hrubku plzeňského kapitána Ruprechta nepotrestalo.

Při hře 4 na 4 více prostoru vyhovovalo více hostům, kdy Dalecký přehrál sám plzeňskou obrannou dvojici a Brabec si mohl oddechnout, když puk zamířil mimo branku. V polovině utkání mohl brankovou pojistku ve výhodné pozici přidat Hájek, ale ten selhal v zakončení.

Úvod poslední části patřil hostům, už po šestačtyřiceti sekundách mohlo být vyrovnáno z hole Gottlieba. Když však Bastl vybojoval puk, předal Hájkovi a ten trefil břevno, potvrdilo se, že bez proměňování šancí se body v hokeji neberou. Brzy totiž bylo vyrovnáno, když se za Brabcova záda prosadil Antonín Melka. Nutno však podotknout, že tento moment byl velice diskutabilní, jelikož nemnoho okamžiků předtím totiž Baxa utržil ránu v rohu útočného pásma a na hlavního sudího signalizoval, že není schopen pokračovat ve hře. Ten necitlivě nechal hru plynout a Melkovi se tak proti oslabenému rozestavení Plzně podařilo vyrovnat. Neuplynulo mnoho vody a Středočeši utekli do vedení, když se zcela neoddiskutovatelně trefil Jan Dalecký. V 52. minutě si Pacanda pěkně sjel před branku, přihrávka našla přesně jeho hokejku, ale tentokrát zabodoval Ilašenko. V 54. minutě zvonila tyčka Ilašenka podruhé, v tomto případě po střele Baxy. Plzeň nesložila zbraně, trenéři zkusili hru bez brankáře, ta však kýžený efekt nepřinesla, naopak pojistku v podobě třetí branky zaznamenal Tomáš Knotek a oslavy kladenského postupu mohly vypuknout naplno.