SDO: PLZ - LIB

SDO: PLZ - LIB 3:0 - Starší dorost vstoupil do druhé části vítězně

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Plzeňský starší dorost vstoupil výhrou do závěrečného dílu základní části. Po spojení tří částí Plzni už nepatří první příčka, o 8 bodů zaostává za Vítkovicemi, a tak se do toho indiáni pořádně znovu obuli a vyprovodili třemi brankami Liberec. V brance indiánů se představil Patrik Polívka, který v sezóně jinak hájí klec juniorů, a hned si připsal čisté konto.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:0
1:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Zimmerman, 39. Schleiss (Marcel), 46. Schleiss (Tulačka, Holý).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 36 0 36 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 1 0
Jan Holý 0 1 1 1 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 1 1 1 2
Filip Mašek 0 0 0 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
David Němeček 0 0 0 1 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 4
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 2 1 3 3 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 1 0
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 2 2 2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 1 0 1 2 2

komentář

Utkání začalo pěkně zostra, a podstatně lépe se vyvíjelo pro domácí. Ti na své soupeře vlétli a díky trefě Josefa Zimmermanna se už v úvodní minutě zápasu dostali do vedení – 1:0! Hned ve druhé minutě ale měli hosté ideální šanci srovnat, rozhodčí po faulu nekompromisně nařídili trestné střílení, Polívka si ale s nájezdem poradil a dál držel čisté konto. V důrazném zápase jsme příliš mnoho šancí neviděli, Sobotka s Polívkou si však ještě několik zákroků připsali, když ale ani jeden tým nedokázal využít nabídnuté přesilové hry, zůstal jediným střelcem po první části Zimmermann.

Druhá část, hlavně ve své první půli, mnoho vzruchu nenabídla. Obě družstva dál pokračovala ve velice důrazném dohrávání hráčů a rychlém přístupu k hráčům na puku, takže mnoho útočných akcí bylo přerušeno už v samotném zárodku ve středním pásmu. Hned po polovině zápasu se ale do výborné šance dostal aktivní Zimmermann, který se protáhl mezi dvěma obránci a zakončoval, z úhlu už ale neměl ideální pozici. Na další branku se ale čekalo až do 39. minuty, kdy Patrik Marcel našel přihrávkou Jana Schleisee, který tváří v tvář gólmanovi zachoval chladnou hlavu a po rychle kličce zakončil do odkryté branky – 2:0! Tygři se z tohoto zásahu do konce druhé části už nevzpamatovali a tak i prostřední dějství prohráli 1:0.

Třetí část nepřinesla velkou změnu, hned od začátku se pokračovalo v rychlém hokeji, na přemíru důrazu ale doplatil liberecký Arlt, který byl vyloučen za držení protihráče. Domácím se ale přesilová hra vůbec nedařila a měli problémy se udržet v pásmu. To se jim naopak povedlo až několik vteřin po Arltově návratu, kdy zafungovala osvědčená spolupráce Vojtěch Tulačka - Jan Schleiss, kdy druhý jmenovaný svým druhým gólem v zápase zvyšoval už na 3:0! Hosté se do výrazné šance dostali až v 55. minutě, kdy Polívka musel vyrazit puk až někde u modré čáry, ale přímo našel protihráče, který mohl střílet do prázdné branky! Jenže jeden z jeho spoluhráčů mezitím vjel do útočného pásma, takže by se jednalo o ofsajd a celá situace tak pro indiány dobře dopadla. Gólem neskončila ani poslední přesilová hra, i když se Tygrům povedlo nastřelit tyč, i díky výbornému Polívkovi už toho ale víc nezvládli. Domácí tak i třetí třetinu vyhráli o jeden gól a zaslouženě slavili další vítězství.

Ohlasy trenérů

Zápas zhodnotil trenér domácích František Černý: "Bylo to těžké utkání, v téhle skupině, kde jsou první čtyři družstva, je to ve velkém tempu, je tam i hodně osobních soubojů. Chvíli nám trvalo, než jsme si na to zvykli, ale po první třetině jsme si vytvořili šance, které jsme sice všechny neproměnili, ale dokázali jsme vyhrát. Občas to ale nebylo podle našich představ, nebo spíš představ kluků, kteří si mysleli, že když vyhrají skupinu, tak porazí každého. V zápase ale poznali, že když nebudou ochotni chodit do soubojů, tak nemůžou vyhrát."