SDO: PLZ - HKR 3:2

SDO: PLZ - HKR 3:2 Indiáni zvládli zavěrečné drama a opět vítězí

Plzeň - St dorost: HC Plzeň 1929 - HC VCES Hradec Králové 3:2.
Zdálo se, že indiáni rozhodli zápas již v první třetině, ovšem hosté se dokázali do utkání vrátit a svoji kůži rozhodně neprodali lacino. Západočeši ale po celý zápas působili hokejověji i nebezpečněji a asi spravedlivě připisují na své konto již šestadvacátou výhru ze třiceti odehraných duelů!

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové

3:2
3:0, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 6. Moravčík, 7. Zimmermann (Schleiss, Tulačka), 13. Schleiss (Němeček) - 29. Bartoň (Suk), 54. Drašnar (Jebavý). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Pacl (Štekr) - Němeček, Kubík, Šmíd "A", Marcel, Sladký, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss "A", Andrlík, Holý, Zimmermann, Polata, Uhlík, Přikryl, Tulačka "C", Kristl, Ryba, Kepka.

Mountfield Hradec Králové

Hejda (Hak) - Ouzký, Drašnar, Šeda, Suk, Jebavý, Suchan, Kastner "A", Matějček, Voříšek, Vácha, Šeps, Brida, Rejl "A", Bartoň "C", Štědrý, Souček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 -1 2
Jan Holý 0 0 0 1 4
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 -1 0
Filip Mašek 0 0 0 0 2
Michal Moravčík 1 0 1 1 0
David Němeček 0 0 0 2 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 1 2 2 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Martin Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 2
Vojtěch Tulačka 0 2 2 2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 1 0 1 2 0

komentář

Úvodní třetina mezi druhou Plzní a desátým Hradcem v nadstavbové části skončila poměrně jednoznačně jak výsledkem, tak hrou. Indiáni od prvního hvizdu tlačili, odměnou jim byla situace z šesté minuty, kdy se hned po buly prosadil Michal Moravčík – 1:0! Hosté mohli vzápětí srovnat, když byl Schleissem v samostatném úniku faulován Drašnar. Jenže sám postižený rychlou střelou neuspěl. Nedáš – dostaneš. Za necelou minutu odčinil svůj předchozí prohřešek Schleiss přesnou příhrou mezi kruhy na Josefa Zimmermanna, který uspěl střelou po ledě - 2:0! Snížení měl na holi Ouzký, ale ani nadvakrát dorážkou na brankovišti touš za brankovou čáru nepropasíroval. Naopak ihned po buly naservíroval Němeček na najetého Jana Schleisse, který po “Forsbergrovsku” přidal další zásah - 3:0! A protože ani jeden z týmu nevyužil následnou přesilovou hru, svítil o první pauze na kostce tříbrankový rozdíl.

Prostřední pasáž hry přinesla vyrovnání hry, přesto domácí působili i nadále nebezpečněji. Hosté nejprve doslova pohrdli přesilovou hrou, která plynule navázala na zbytek trestu Západočechů již z první třetiny. Vše si však Hradečtí vynahradili o chvilku později, kdy v situaci dva na jednoho Martin Bartoň nic nevymýšlel a z pravého kruhu vymetl bližší horní růžek - 3:1! Početní výhodu nevyužili posléze ani domácí, kteří podobně jako jejich soupeř prakticky branku svého soka neohrozili. Následně se neujala střela Šimandla od modré, ani dorážka Kepky o chvilku později. Když pak Uhlík tečoval pouze do hrudi Hejdy, zůstal po čtyřiceti odehraných minutách stav stále mnohem příznivější pro domácí.

Závěrečné dějství bylo velmi podobné své předchůdkyni. Domácí se jevili hokejověji, ovšem brankově se prosadili pouze Hradečtí. Ti mohli snížit již v první polovině třetí dvacetiminutovky, kdy v přesilové hře doráželi do poloodkryté klece Jebavý se Suchanem, jenže v prvním případě nastřelili ležícího Pacla a následně obránce na brankové čáře. Vše si vynahradili o chvilku později při další výhodě jednoho muže v poli. Čisté svědomí ovšem u tohoto gólů nemůže mít Pacl, protože Tomáš Drašnar spíše nahazoval, ale touš skončil až v síti - 3:2! Domácím mohl vzápětí vrátit dvoubrankový náskok Schleiss, ale z nařízeného trestného střílení po faulu Součka mezírku mezi Hejdovými betony netrefil. V závěru utkání se již podařilo indiánům kontrolovat černý nesmysl a doslova ho soupeři přes dvě minuty nepůjčili, hosté se tak nedostali ani k odvolání brankáře.