SDO: PLZ - KOM 2:4

Starší dorost nečekaně doma podlehl Kometě

Plzeň - Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 2:4 - Plzeňští starší dorostenci v pátek odpoledne sehráli vyrovnaný souboj s brněnskou Kometou, které nakonec podlehli 2:4. Hosté šli do vedení už v první třetině, ale domácí rychle srovnali a vyrovnaný stav vydržel až do 54. minuty. Dvěma góly v závěru rozhodl o vítězství Komety Lašák.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

2:4
1:1, 0:0, 1:3

Branky a nahrávky: 14. Zimmermann (Šimandl, Holý), 59. Kepka (Přikryl) - 11. Raška (Vojáček, Kovářů), 54. Mrázek (Štancl), 59. Lašák, 60. Lašák (Vlček, Raška). Rozhodčí: Svoboda - Brecjha, Suchánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Polívka, Kubík, Šmíd, Marcel, Lobo, Sladký, Šimandl, Moravčík, Mašek, Andrlík, Holý, Zimmermann, Polatat, Uhlík, Přikryl, Tulačka, Krliš, Kristl, Kepka, Ryba

HC Kometa Brno

Klimeš - Vaverka, Zbořil, Mytiska, Štancl, Kozel, Lašák, Raška, Řeřucha, Mrázek, Vlček, Jenyš, Vojáček, Vágner, Kusko, Grünwald, Beneš, Král, Kovářů, Garčic

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 59 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 1 1 0 0
Jiří Kepka 1 0 1 -1 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Václav Krliš 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 2
Patrik Marcel 0 0 0 -1 2
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 1 1 0 0
Jan Ryba 0 0 0 0 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Martin Šimandl 0 1 1 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 -1 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -1 2
Josef Zimmermann 1 0 1 0 0

komentář

Utkání Plzně s Kometou začalo hodně svižně. Hned po dvou minutách se na brněnského gólmana Klimeše řítil osamocený Krliš, ale hostující gólman střelu mezi betony čekal a nenechal se zaskočit. Ještě blíže byl ke gólu po dalších dvou minutách Tulačka, který si vyjel před branku a z velkého úhlu nečekaně vystřelil, jeho pokus však mířil jen do tyčky! První gól tak padl až po polovině první třetiny a postaral se o něj Adam Raška, který nejdříve vybojoval přesilovou hru a v ní po individuální akci bekhendem překonal Karafiáta – 0:1! Jenže netrvalo ani dvě minuty a bylo srovnáno. Do dalšího samostatného úniku se dostal Zimmermann a ten už nezaváhal. Zamířil a přesnou střelou nad pravou ruku srovnal na 1:1! Po této divoké pasáži se toho ale do konce třetiny už mnoho nestalo a tak byl stav po dvaceti minutách nerozhodný.

I druhou část zahájil únik domácího hráče a zakončení mezi betony gólmana, ale i tentokrát si Klimeš počínal jistě. Další šance přišly až před polovinou zápasu s první přesilovou hrou Plzně, tu největší měl Přikryl, který tečoval Kepkovo nahození, ale Klimeš byl připraven a puk zastavil pod svým tělem. Přesilová hra Plzně se po chvíli překlopila do oslabení, ale v něm přišla největší šance zápasu, která neskončila gólem. Tulačka ve spolupráci s jedním ze spoluhráčů přešel dva obránce a zakončoval přečíslení dvou na nikoho, ale trestuhodně minul! A podobně se dařilo i hostům v další přesilovce v závěru druhé části, kdy měli možnost dvou dorážek před ležícím Karafiátem, ale ani jednou nedokázali zamířit do horní odkryté poloviny branky. I po čtyřiceti minutách tak svítil na tabuli stav 1:1.

Závěrečné dějství odstartovala velká šance hostí, ale Vágner z úhlu netrefil odkrytou branku a zamířil jen do boční síťky. Poté ale opět kralovaly obrany a na první ze čtyř gólů ve třetí třetině se čekalo až do 54. minuty. Brněnští hráči si počíhali na chybnou rozehrávku svého soupeře, předali si puk a Petr Mrázek poslal svůj tým podruhé do vedení – 1:2! Rozhodující gól padl v 59. minutě po hodně kuriózní situaci. Hosté vyhodili na zakázané uvolnění, domácí obránci už puk jen sledovali jak míří za čáru, ale rozhodčí icing neodpískal, a této situace využil rozjetý Lašák, který sebral puk, nacpal se před branku a z otočky dokázal skórovat – 1:3! Indiáni ale dokázali opět rychle reagovat, přesně po 18ti vteřinách se přesnou střelou po Přikrylově asistenci prosadil Kepka - 2:3! Ve snaze uhrát alespoň remízu odvolali trenéři domácího týmu gólmana a jejich snaha málem vyšla, indiáni si vytvořili velký tlak, ale puk do branky nedostali. Vteřinu před koncem tak už jen jako definitivní pojistku vstřelil čtvrtý gól Komety opět Jan Lašák - 2:4.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček, trenér HC Plzeň 1929:
Z našeho pohledu to nebyl úplně šťastný zápas. My jsme teď vyhráli hodně zápasů za sebou a tohle bylo poučný před play-off. Někteří hráči si mysleli, že to půjde jednoduše, ale dnes se jim to vymstilo. Po zkušenostech z Brna jsme věděli, že Kometa dobře hraje do útoku, a že je chceme dostat pod tlak, to se nám ale nedařilo. Šance jsme taky měli, ale my jsme je neproměnili, oni ano. Musíme se z toho ponaučit pro příště, teď o tom musíme ještě přesvědčit kluky, protože to není lehké, když máte na kontě sto bodů a myslíte si, že to půjde lehce.

Jan Konečný, trenér HC Kometa Brno:
Myslím, že to byl jeden z našich nejlepších zápasů, pro Plzeň to snad byla první domácí porážka. My jsme čekali ofenzivní tým, připravovali jsme se na to a sami jsme chtěli hrát aktivně, bruslit a chodit do střel, což se nám dnes dařilo. Dnes i výborný rozhodčí, hrálo se hodně pět na pět, což je pro hru vždy lepší. My jsme od Plzně doma dostali pět gólů v první třetině, takže jsme se na to teď více soustředili, napadali a hráli zodpovědně dozadu.