Osmifinále st. dorostu

Senzace na západě Čech! Patnáctá Olomouc vybojovala v osmifinále remízu!

Plzeň - Osmifinále: HC Plzeň 1929 - HC Mora Olomouc 3:3. Na půdě druhé Plzně po základní části dokázali Olomoučtí (patnáctí) uhrát remízu. Indiáni sice vedli brzy o dvě branky, ale o náskok se nechali připravit. Odveta se hraje na Moravě v sobotu, dále postupuje tým s lepším celkovým skóre.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

3:3
3:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 1. Kubalík (Schleiss, Tulaška), 4. Šmíd, 20. Moravčík – 14. Peštuka (Jergl), 26. Beták (Augustin), 52. Ostřanský (Hradil, Jergl). Rozhodčí: Grech – Havelec, Sentenský. Vyloučení: 7:8, navíc Peštuka (OLO) 10 min. Využití: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3.

HC Škoda Plzeň

Pacl – Kubík, Šmíd, Marcel, Lobo, Moravčík, Andrlík, Holý – Sladký, Šimandl, Mašek, Schleiss, Zimmermann, Polata, Kubalík, Uhlík, Přikryl, Tulačka, Krliš, Kristl, Kepka.

HC Olomouc

Kochta – Brančík, Horák, Ziegler, Paksi, Rašner, Pšeja, Brandýs, Nesvadba – Vrabel, Beták, Vrána, Hánl, Jergl, Konečný, Ostřanský, Hradil, Bauer, Augustin, Nedopil, Peštuka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 23 3 20 86,96 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 0 0 -2 0
Jan Holý 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 0 0 1 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Václav Krliš 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 1 0 1 0 2
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 4
Patrik Marcel 0 0 0 -1 0
Filip Mašek 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 1 0 1 1 2
Matěj Polata 0 0 0 0 2
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 0 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Martin Šimandl 0 0 0 -2 0
Michal Šmíd 1 0 1 1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 2
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 0 0 0 -1 0

komentář

Utkání začalo zostra a již po třiceti vteřinách hry potvrdili indiáni papírové předpoklady druhého týmu po základní části. Dominik Kubalík využil rychlého protiútoku a z mezikruží rozvlnil síť - 1:0! Západočeši se ale neuspokojili a po pár dalších minutách znovu udeřili. Početní výhodu proměnil v její polovině Michal Šmíd – 2:0! Přesilové hry se později dostalo i hostům, ale ti s ní naložili prachbídně, Pacl prakticky neřešil žádný vážnější problém. Až ve dvanácté minutě Olomouc ohrozila svého soupeře, situaci dva na jednoho však zhatila špatná finální přihrávka. Hosté si to vynahradili o chvilku později, kdy se mezi střelce zapsal Jiří Peštulka – 2:1! Západočeši mohli záhy o své vedení i přijít, osamocený Brančik z mezikruží ovšem nezamířil přesně. Nedáš – dostaneš. V závěru napřáhl na modré Michal Moravčík a i díky dobrému clonění Kubalíka šla Plzeň znovu do trháku - 3:1!

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí, ale paradoxně udeřilo na druhé straně. Patrik Marcel jako poslední hráč ztratil touš před brankou po dobrém napadání Augustina, který jen předložil před prázdnou klec Šimonu Betákovi – 3:2! Následně šli Západočeši po dvou rychlých faulech do tří a Olomouc tlačila. V největší šanci vychytal Pacl u levé tyčky po bleskurychlém přesunu Rašnera. Modrobílí se zvedli v početní výhodě. Dlouhé obléhání však Kubalík po křižné příhře zakončil střelou z pravého kruhu těsně mimo. Před druhou sirénou se stejné situace (5 na 3) dočkali i domácí a i oni skórem nepohnuli. Schleiss sice vybruslil až před Kochtu, ale protože si hostující gólman jeho pokus pohlídal, muselo nervózní duel rozseknout až poslední dějství.

Do poslední dvacetiminutovky domácí doslova vlétli a soupeři vůbec nepůjčovali touš. Nejprve Dominik Kubalík pálil pár kroků za modrou pouze do masky Kochty, následně Schelisse vychytal z levého kruhu hostující gólman ukázkovým semaforem.Nestačil však na křižnou příhru přes brankoviště, kterou nedokázal usměrnit tísněný Krliš do poloodkryté klece. V polovině třetiny si sjel až k pravé tyči aktivní Kubalík, dostal příhru zpoza branky, cestu do sítě nenašel. A jak platilo otřepané pravidlo nedáš – dostaneš v úvodu, platilo i nyní. Hradil našel mezi kruhy najetého Milana Ostřanského, který trefil na vzdálenější tyč - 3:3! A protože se již v závěru ani jeden z týmů prosadit nedokázal, odvezli si hosté velmi překvapivý výsledek.

Ohlasy trenérů

Nepovedený zápas zhodnotil asistent trenéra domácích Ivan Vlček: „Začátek byl dobrý, ale potom přišlo uspokojení. To, na co jsme hráče upozorňovali, že se může stát, se stalo. Nevím, možná to bylo podcenění. Olomouc hrála na malém hřišti, na které my nejsme příliš zvyklí. Byli důrazní kolem branky. My jsme měli spoustu šancí, ale nedali jsme góly. To nás však neomlouvá. Zápas jsme zkrátka nezvládli. Nejenom hráči ale ani my trenéři. Je těžké se teď připravit na další zápas, na Moravě to bude hodně složité. I tady jsme hráli často v oslabení. Naše výhoda by mohla být v tom, že Olomouc bude muset víc otevřít hru a nám se naskytnou nějaké šance z brejků. Soupeř nás v ničem výrazně nepřekvapil. Překvapili jsme se sami. Všechny branky padli po našich chybách. První po odrazu před branku, druhý po chybě obránce. Navíc jsme spoustu šancí nedali. Upozorňovali jsme hráče na to, že play-off se hraje jinak. Více do těla a s větším nasazením. Tím nás možná Olomoučtí trochu zaskočili, soupeř byl bojovnější a měli větší snahu.“