PLZ - MBL 3:2

PLZ - MBL 3:2 - Indiáni vkročili do nové sezóny pravou nohou

Plzeňští indiáni v úvodním přípravném duelu nové sezóny dokázali zvrátit nepříznivý průběh zápasu, když ještě v 58. minutě prohrávali gól, ale brankami Sedláčka a Kováře nakonec zvítězili. Premiérový gól v dresu plzeňského áčka vstřelil Tomáš Pacanda, který tak načal účtování nového ročníku.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2
0:0, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 22. Pacanda (Boháč, Sedláček), 58. Sedláček (Gulaš), 59. Kovář (Kratěna) - 39. Koudelka (Kasík, Chaloupka), 49. Kafka (Kasík, Koudelka). Vyloučení: 1:3. Bez využití.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (od 30. minuty Mazanec) - Frolo, Slovák, Jeřábek, Růžička, Boháč, Mozík, Ruprecht - Pletka, Kovář, Kratěna - Dvořák, Heřman, Balej - Pacanda, Sedláček, Gulaš - Lev, Pitule, Petruška.

BK Mladá Boleslav

Will - Němeček, Šmach, Kasík, Pojkar, Chaloupka, Pavlů, Kulich, Škumát, Nouza, Koudelka, Pabiška, Kafka, Frolík, Jiránek, Lenc, Loskot, Rys, Pešut, Baley, Demel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 30 0 0 0 0,00 0
Adam Svoboda 30 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 1 1 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 2
Jan Kovář 1 0 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 1 1 2 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0

komentář

K prvnímu přípravnému duelu si plzeňští indiáni pozvali na domácí led Bruslaře z Mladé Boleslavi. Pro čerstvého prvoligistu to byl již druhý přípravný duel sezóně, ten předchozí skončil k jejich nelibosti porážkou.

Plzeň vstoupila do utkání aktivněji, nicméně na hráčích stále bylo znát, že je to první utkání po dlouhé letní pauze. Pochopitelně. Za svou snahu však byli hráči odměňovani potleskem fanoušků, kterých si kvůli parnému letnímu dni i kolizi venkovního zápasu fotbalové Viktorie v předkole Evropské ligy nenašlo do ČEZ Arény tolik, jak jsou hokejisti zvyklí. Přesto se utkání hrálo v přiměřené fanouškovské kulise a plynulo i v přátelském duchu, co do dění na ledě.

Po bezbrankové první třetině se do střeleckých statistik poprvé za A tým plzeňských indiánů zapsal Tomáš Pacanda. Diváci se nemohli těšit ani na často hrané přesilové hry, jelikož rozhodčí byli schovívavější k zákrokům hokejkou a tvrdších ostrých soubojů bylo opravdu poskrovnu. Mladá Boleslav po vedoucím gólu modrobílých nijak nezkrotla, ba naopak. Jakoby ji inkasovaný gól správně nabudil a Středočeši ještě před přestávkou srovnali po střele Martina Koudelky z mezikruží.

Domácí se i nadále snažili více než jejich soupeř, ale vedení se jim ne a ne vrátit. Svůj díl odpovědnosti na tom měly nepřesnosti, ten zásadnější však putoval na dres Romana Willa, gólmana Bruslařů, který se na plzeňském ledě prezentoval nejedním dobrým zákrokem. A tak hosté podpořeni jistotou za svými zády zničehonic udeřili. Útok po pravé straně zakončil přesnou střelou Miroslav Škumát mezi tělo a ruku plzeňského gólmana. Indiány však inkasovaná branka také nabudila a ti předvedli výborný obrat, který by si jistě rádi také zopakovali v ostré sezóně. V 58. minutě po spolupráci s Gulašim zamířil přesně Pavel Sedláček a střelecký festival plzeňské mladé krve zakončil o minutu později reprezentant Jan Kovář. Nutno dodat, že svůj velký díl práce měl na brance i před Willem výborně clonící Ondřej Kratěna. Bruslaři vyzkoušeli všechny běžné nástroje, aby alespoň vyrovnali. Odvolali gólmana, vybrali si oddechový čas, ale na Mazance, který těsně před koncem vytáhl dva důležité zákroky, byli krátcí. A tak si vybojované vítězství v horkém srpnovém dni nakonec připsala domácí Plzeň.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (trenér Plzně): Pokud se vyhraje, zápas se vždycky hodnotí dobře. Musíme ale uznat, že k vítězství měl blízko i soupeř. Nutno dodat, že nás čeká ještě spousta práce, v obraně jsme soupeři nabídli spoustu okének. Nelze dělat závěry po prvním utkání v přípravě, ale už ten odkryl, jak se který hráč k němu postavil. Mladý Pavel Sedláček se ukázal, navíc se prosadil střelecky a svůj útok si řídil dobře. Nicméně od kluků, kteří bojují o sestavu, chci ještě víc, protože v jejich hře byla hluchá místa. A my kluky upozorňujeme, že v extralize tato hluchá místa na led nepatří. Ať ve hře tráví jen tolik času, aby jí mohli dávat sto procent.