ET4: PLZ - LUL 1:4

ET4: PLZ - LUL 1:4 - Indiáni nestačili na rozjetou Luleu

Plzeň - Indiáni v neděli večer přivítali na svém ledě v ČEZ Aréně švédský tým Lulea HF. Ten budil pozornost tím, že dokázal vyhrát předchozí čtyři utkání a byl tak stoprocentní ve sbírání bodů! A formu potvrdil skandinávský celek i v Plzni, kde dokázal vyhrát 4:1 a navýšil tak svůj bodový zisk na 15.

HC Škoda Plzeň - Luleå HF

1:4
0:0, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 28. Kovář (Hanzlík, Pletka) - 26. Fabricius (Hirschovits, Klasen), 29. Klasen, 43. Skrbek (Abbott Chris, Abbott Cam), 60. Abbott Chris (Fogström). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Kostka, Lhotský. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 505. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Mozík, St.Pierre, Marušák, Boháč - Petruška, Vlasák, Havlíček, Gulaš, Pletka, Kovář, Kratěna, Johnson, Pitule, Hollweg, Lev, Heřman, Dvořák

Luleå HF

Gustafsson - Kilström, Gunnarsson, Fransson, Skrbek, Mannberg, Berglund, Johnsson, Jacobsson - Fabricius, Olausson, Persson, Koivisto, Abbot Cam, Hedman, Abbot Chris, Fogström, Jakobs, Hirschovits, Klasen

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 59 21 3 18 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 2
Jiří Hanzlík 0 1 1 0 2
Ondřej Havlíček 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 10
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jan Kovář 1 0 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 1 1 0 2
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 0 0

komentář

První zajímavá šance zápasu se zrodila směrem na branku Plzně, do které se pro zápas s dosud neporaženou Luleou postavil Marek Mazanec. Na začátku třetí minuty útočící hostující trio mířilo vedle. I další zajímavou šanci měla Lulea, konkrétně po přihrávce zpoza branky trefil Mazancovu vyrážečku Koivisto. V polovině první části přišla parádní půl minutovka v podání indiánů, puk létal kolem branky Gustafssona, který si musel připadat jako na kolotoči. Ani Pletka, ani Mozík puk do branky neposlali. O další šanci se za několik desítek vteřin postaral opět Mozík, tentokráte jeho střelu zastavila tyčka. Necelé čtyři minuty před první sirénou se dostal do samostatného úniku Jan Kovář, ale brankáře Gustafssona nedokázal překonat, vzápětí pro Plzeň vybojoval alespoň přesilovou hru. Tu se Plzeňanům nepovedlo zužitkovat.

Po první bezbrankové třetině se vstup do té další povedl lépe Lulee, která měla zásluhou Linuse Perssona první šanci, kterou pokryl Mazanec. Na druhém konci kluziště vznikl závar před brankou, který však neskončil přesnou střelou žádného z hráčů první formace. Poté už přišla první změna skóre, která znamenala vedení pro švédský celek. Karl Fabricius napřáhl za modrou a puk se zastavil až za zády Mazance! Na vyrovnání však nemuseli fanoušci v ČEZ Aréně čekat příliš dlouho. Hanzlík vybídl přihrávkou k sólovému úniku Jana Kováře, který se proháčkoval mezi obránci a přesně zakončil! Indiáni se z vyrovnání nakonec dlouho neradovali. Linus Klasen spíše jen nahrával, ale nešťastným odrazem od jednoho z obránců puk doputoval až za nešťastného Mazance. V závěru druhé části už nedošlo k výraznějšímu ohrožení ani jedné branky.

Vstup do třetí části se povedl lépe opět švédskému týmu, vítěznému týmu základní části loňské Elitserien, a pro Plzeň to byl bohužel vstup s inkasovanou brankou. Po spolupráci bratrů Abottů se trefil Čech v dresu nejseverněji položeného účastníka European Trophy Pavel Skrbek. V dalším průběhu se začali více do hry dostávat i svěřenci Milana Razýma, ale více než střelu Slováka do připraveného Gustafssona v přesilovce nevytěžili. Necelých pět minut před koncem třetí části začali fanoušci vyvolávat jméno Martina Straky, hráče, který v těchto zápasech hodně chybí nejen svými herními dovednostmi. Družina Milana Razýma ještě necelé dvě minuty před koncem třetí části zkusila hru s šesti hráči v poli a prázdnou brankou. V power-play došlo ze strany Plzně pouze na nepříliš nebezpečnou střelu Pletky. A když Lulea dokázala do prázdné branky skórovat zásluhou Chrise Abotta, znamenalo to, že Indiáni tak ani ve čtvrtém zápase letošní European Trophy nevyhrají, naopak Lulea zatím v žádném z pěti utkání neprohrála.