přát. PLZ - CEB 5:3

PLZ - CEB 5:3 - Z poslední přípravy s výhrou

Plzeňští indiáni zakončili přípravnou část sezóny pěkným výkonem a cennou výhrou nad Českými Budějovicemi. Plzeňští si po celé utkání udržovali náskok nad svým soupeřem a nakonec se i po zásluze radují.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

5:3
2:1, 3:1, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Vlasák (Kratěna), 14. Heřman, 22. Jeřábek (Vlasák, Kratěna), 29. Marušák (Heřman), 37. Frolo (Havlíček) - 8. Rousek (Dej), 32. Šimánek (Frühauf, Knotek), 60. Rousek (Langhammer). Rozhodčí: R. Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:3. Využití: 2:2.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Jeřábek, Marušák, Hanzlík, Slovák, Frolo, St. Pierre - Vlasák, Kovář, Kratěna - Hollweg, Havlíček, Gulaš - Johnson, Heřman, Balej - Lev, Pitule, Dvořák - Sedláček.

Banes Motor České Budějovice

Kantor (od 41. Sáblík) - Vráblík, Frühauf, Mikuš, Ptáček, Vydarený, Jank , Dietz - Šimánek, Knotek, Kotalík - Dej, Langhammer, Rousek - Mertl, Kašpařík, Podlešák - Soudek, Červený, Suja.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Tomáš Frolo 1 0 1 0 4
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Ondřej Havlíček 0 1 1 0 0
Martin Heřman 1 1 2 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 1 0 1 0 2
Nicholas Johnson 0 0 0 0 4
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 2 2 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Jiří Marušák 1 0 1 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 1 1 2 0 0

komentář

Utkání začalo pěkně z ostra a již po necelých třech minutách zvedali domácí ruce nad hlavu. Tomáš Vlasák přijal puk od Kratěny a trochu po házenkářsku přehodil Kantora - 1:0! Hosté mohli odpovědět vzápětí, ovšem Dej orazítkoval pouze tyčku. Mountfield se přeci jen brzy dočkal. Tomáš Rousek za šestnáct vteřin přesilovky po pěkné akci na jeden dotek využil početní výhodu - 1:1! Gólové hody však pokračovaly. Martin Heřman pěknou střelou přes obránce o tyčku vrátil domácím barvám vedení - 2:1! Českobudějovičtí se ještě v závěru pokusili o tlak, ovšem domácí dobře bránili a nedovolili soupeři ohrozit Svobodu.

Autor první trefy Mountfeldu Rousek hned z kraje prostřední části chyboval vyhozením touše mimo kluziště, které domácí bleskurychle využili. Vlasák po dlouhém obléhání hostující svatyně předložl zpoza brány na mezikruží, kde jž z první pálil mezi betony Jakub Jeřábek - 3:1! Snížit mohl vzápětí Kašpařík, který se ocitl sám před Svobodou, jenž kličku do bekhendu vystihl. Po chvíli to na druhé straně zkoušel přes obránce z levého kruhu Vlasák, střela prolétla těsně mimo vzdálenější tyče. Tu samou tyčku si zanedlouho poté musel Kantor pohlídat i proti Gulašovi. Ale do třetice to jž nevyšlo. Hned po buly totiž pod betonem našel skulinku z pravého kruhu Jiří Marušák - 4:1! Jen co se zápas přelil do své druhé poloviny, udeřili Jihočeši opět v početní výhodě. Jiř Šimánek mezi kruhy krásně tečoval mimo dosah Svobody pobídku od modré - 4:2! Oba týmy si před druhou sirénou vyzkoušely hru ve čtyřech, kterou mohl nejprve využít Langhammer, ale kličkou do bekhendu v samostatném uniku na domácího gólmana nevyzrál. Nedáš - dostaneš. Z následného protiútoku se prosadil tvrdou střelou pár kroků za modrou Tomáš Frolo - 5:2! V závěru byl ještě vyloučen za vysokou hůl na dvě plus dvě minuty domácí Johnson, ale skóre se již nepohnulo.

Do posledního dějství nahradil v brance Českých Budějovic Kantora Lukáš Sáblík. Hosté ještě dohrávali zbytek početní výhody, v největší šanci však osamocený Langhammer ani nadvakrát na Svobodu nevyzrál. Neujala se ani individuální akce Šimánka o pár minut později. Na druhé straně odpověděl Johnson, který všem ujel i v oslebení, Sablík však vytasil bleskurychlý semafor. Když se už-už zdálo, že ani jeden z týmů skórem nepohne, udeřil v poslední půlminutce Tomáš Rousek, který dorazil střelu Langammera a stanovil celkový výčet zajímavého utkání na konečných - 5:3!