CEB - PLZ 1:4

CEB - PLZ 1:4 - Plzeň prodloužila mizérii Mountfieldu

Plzeň - Mazanec dnes nahradil v brance svého finského kolegu Raska a připsal si vychytanou výhru. I když to nebylo pro Plzeň nejtěžší utkání, tři body do extraligové tabulky se cení. Inidáni bodují už po šesté v řadě, v Českých Budějovicích si připsali příjemnou výhru, když proměnili dvě přesilové hry a jednou dokonce skórovali ve vlastním oslabení. Dvěma body se blýskl Ondřej Kratěna.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

1:4
0:2, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 58. Prokop (Rousek) - 8. Balej (Vlasák, Gulaš), 20. Kratěna (St. Pierre), 26. Pletka (Kovář, Kratěna), 41. Jeřábek. Rozhodčí: Pešina, Blecha - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4180. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Banes Motor České Budějovice

Kantor - Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, od 35. min. navíc Prokop - Dej, Mertl, Červený - Šimánek, L. Kohn, Kotalík - Rousek, Knotek, Stuja - Soudek.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Slovák, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Ševc, Jiří Hanzlík - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Havlíček, Dvořák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Petruška, Pitule, Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 1 0 1 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 -1 0
Ondřej Havlíček 0 0 0 -1 2
Jakub Jeřábek 1 0 1 1 0
Jan Kovář 0 1 1 1 4
Ondřej Kratěna 1 1 2 2 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 1 0 1 1 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 1 1 1 2
Martin Straka 0 0 0 1 2
Martin Ševc 0 0 0 1 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0

komentář

V prořídlé soupisce Jihočechů se poprvé objevil útočník Ladislav Kohn, ale začátek pro něho nebyl nejideálnější. Indiáni totiž šli již v 8. minutě do vedení. Při početní výhodě na dlouhou dobu zamkli čtveřici Mountfieldu v obranné třetině a krátce před koncem přesilovky se dočkali vedoucí branky. Josef Balej se odpoutal od Kolarze a využil přesnou přihrávku od Vlasáka - 0:1. Vedení Plzně mohl záhy navýšit Vlasák, ale po Gulašově perfektním pasu ho z bezprostřední blízkosti vychytal bravurním zákrokem Kantor. Druhý gól přidali hosté v závěru třetiny v oslabení. St. Pierrovo vyhození Jank pouze přibrzdil, kotouče se ujal Ondřej Kratěna a svůj nájezd zakončil přesnou střelou, čímž určil skóre po první periodě na 0:2.

Mountfieldu se nepovedl ani úvod druhé části. Šanci Baleje domácí přežili, při ráně Slováka brankáře Kantora zachránila tyč, ale po kombinaci Kováře se zakončujícím Václavem Pletkou už ho nezachránilo nic - 0:3. Domácím se nevedlo vůbec nic, naopak Indiáni hráli v naprostém klidu. Další branku mohl přidat Vlasák, ale sám před Kantorem selhal. Jihočeši tak po druhé periodě prohrávali 0:3, čímž se jejich série bez gólu protáhla již na pět třetin.

Ze třetí třetiny uběhla necelá jedna minuta a plány Jihočechů inkasovaly další značnou trhlinu. Jakubu Jeřábkovi připravil kotouč jeden z domácích beků a plzeňský zadák ho střelou propasíroval mezi betony Kantora - 0:4. Na bezradné domácí hokejisty diváci občas i pískali, o výhře Západočechů nebylo pochyb. Tři body hostů mohli ještě pojistit Balej nebo Straka, ale jejich snažení překazil obětavý zákrok Frühaufa nebo boční tyč Kantorovy branky. Mountfieldu nebylo souzeno. V přesilovce se do obrovské šance dostal Ptáček, ale na Mazance nevyzrál. Když už to vypadalo, že se fanoušci v Budvar aréně branky nedočkají, napřáhl v 57. minutě od modré Tomáš Prokop a svým prvním gólem v extralize zrušil Mazancovo kouzlo. Víc už ale Jihočeši nestihli a s Plzní prohráli 1:4. Pro Mountfield je to již pátá prohra v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Draisaitl (České Budějovice): Prožíváme těžké časy. Děláme strašné chyby, od začátku sezony máme problémy s přesilovkami a hráči zrovna nehýří sebevědomím. Trápí nás široká marodka, na kterou před utkáním přibyl Podlešák. Další ranou je odchod obránce Martínka, ale trénuje s námi Hanzal a v pátek ve Zlíně nastoupí Ference.

Milan Razým (Plzeň): Vyhráli jsme zaslouženě, po celé utkání jsme byli lepším týmem a kontrolovali výsledek. Jenom škoda, že se nepodařilo udržet nulu pro gólmana Mazance. Finský gólman Rask nenastoupil na vlastní žádost a po dohodě s lékařem, protože po minulém utkání měl zdravotní potíže.