PLZ - CEB 3:2sn

PLZ - CEB 3:2sn - Vybojované dva body v samostatných nájezdech

Plzeňští indiáni připravili svým fanouškům další zápas s přesčasem a jako třešničku na dortu samostatné nájezdy. Gólů se ČEZ Aréna dočkala až ve druhé třetině, a to hned tří. O krok napřed byli hosté, ale prohru odmítl vyrovnávacím gólem Johnson. O utkání nerozhodlo ani prodloužení, a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž druhý bod indiánům trefil Jan Kovář.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

3:2sn
0:0, 1:2, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 23. Pletka (Gulaš, Vlasák), 57. Johnson (Kovář, Straka), rozhodující nájezd Kovář - 24. Kotalík (Prospal, Hanzal), 35. Langhammer (Kotalík). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. Diváci: 4880. Střely na branku: 42:39.

HC Škoda Plzeň

Rask - Dan Růžička, St. Pierre, Marušák, Jeřábek, Mozík, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Johnson - Dvořák, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Havlíček.

Banes Motor České Budějovice

Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Dej, Mertl, Podlešák - Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Šimánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tuukka Rask 65 39 2 37 94,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 2
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
Ondřej Havlíček 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 1 0 1 0 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 1 1 2 1 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Jiří Marušák 0 0 0 0 2
Vojtěch Mozík 0 0 0 -1 0
Václav Pletka 1 0 1 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 4
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0

komentář

Hned v úvodní minutě vybojoval po pěkné individuální akci pro svůj tým přesilovku Podlešák, ovšem hosté s nabídnutou početní výhodou nenaložili vůbec dobře. Na střely skončila totiž 2:0 pro domácí, přičemž rána Kratěny z pravého kruhu měla gólové parametry. Na druhé straně o chvilku později odpověděl Michálek, který trefil břevno. V polovině první třetiny si sjel mezi kruhy Knotek, ovšem z první nezamířil přesně. O mnoho lépe mířil z podobné situace Straka, jenže Kantor předvedl bleskurychlý zákrok. Rask se však v domácí kleci nenechal zahanbit a po výtečné příhře v situaci dvou na jednoho ho nedokázal překonat Dej. Když pak v závěru trefil osamocený Vlasák na levém kruhu pouze boční síťku a Kašpařík neuspěl ani nadvakrát, rozešly se oba týmy po dvaceti minutách smírně.

Prostřední část začala podobně jako její sestra, brzkým vyloučením. Tentokráte však na hostující straně a Plzeň trestala. Gulaš si vyjel od zadního mantinelu na brankoviště, předložil na druhou tyč na osamoceného Václava Pletku, který se nemýlil - 1:0! Skóre se však brzy opět měnilo. Také v přesilovce napřáhl pár kroků za modrou Aleš Kotalík a přes bránícího Růžičku prostřelil Raska - 1:1! Vrátit vedení na domácí stranu mohl Vlasák, který v situaci dvou na jednoho dostal pěknou žabičku od Gulaše, ovšem Kantor dokázal touš letící na vzdálenější tyč vytěsnit. Podobně jako o chvilku později, když na modré našteloval svůj kanón Mozík. Nedáš – dostaneš. Jakub Langhammer nabral rychlost ve středním pásmu a na levém kruhu vypálil nechytatelně střelou otřenou o tyč - 1:2! Tento výsledek nakonec svítil na kostce nad ledem i o druhé přestávce, přestože oba celky měly ke góly velmi blízko.

A i do třetice přišlo brzké vyloučení. Mezi mantinely zůstalo více indiánů a již po pár vteřinách hry mohl srovnat síly na ledě Marušák, který pár kroků za modrou málem rozpůlil tyčku. Vyrovnat se ovšem Plzni nepodařilo. Naopak, sama šla následně do čtyř, Rask však svůj tým podržel, když hned na třikrát dokázal zasáhnout na brankovišti proti Hanzalovi. Podobně si vedl i proti Podlešákovi, jenž se prosmýkl mezi obránci, ale kličkou s následným zakončením mezi betony neuspěl. Hosté začali pomalu cítit, že dnešek je tím, kdy by konečně v Plzni mohli uspět a začali se více soustředit na obranu.Ale to sebou nese i chyby. Mountfield se dostal do čtyř a sám na brankovišti nedal Kantorovi šanci osamocený Nicholas Johnson – 2:2! Oba soci se pak do sebe zakousli, oba chtěli rozhodnout, přesto po šedesáti minutách byl stav vyrovnaný.

Prodloužení moc šancí nepřineslo. Pletka na brankovišti se k razantní dorážce nedostal, Prospal zase ujíždějící na Raska sám od pravého mantinelu nezamířil přesně. Poslední půlminutka hostující přesilovky skórem také nepohnula. V nájezdech pak dominovali oba brankáři, nakonec zvítězil ten domácí až v páté sérii nájezdů, když rozhodl a jako jediný se prosadil Jan Kovář - 3:2!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň): Sportovně musím uznat, že soupeř byl po všech stránkách lepší. Budějovice nás předčily v pohybu a byly také lepší kombinačně. Po většinu zápasu jsme si s nimi nevěděli rady. I takové zápasy někdy bývají. My jsme ten bod urvali bojovností a tradičně vynikajícím výkonem gólmana Raska. Navíc nám dnes vyšly parádně přesilovky, když jsme v nich zaznamenali oba góly. V nájezdech jsme pak byli šťastnější.

Peter Draisaitl (České Budějovice): Náš dnešní výkon by měl stačit na tři body. Po 60 minutách i v prodloužení jsme si zasloužili více a penalty nám letos nejdou. Hlavně mě mrzí, že jsme ztratili body v plzeňských přesilovkách, na které jsme se připravovali, přesto jsme v oslabení dvakrát inkasovali. Za to nejsme rádi. V posledních utkáních jsme třem bodům blízko, ale nedaří se nám ty zápasy dotáhnout do konce. Na to, jakým způsobem teď hrajeme, jsou naše bodové zisky nízké.