PLZ - PCE 1:3

PLZ - PCE 1:3 - Škodovka podlehla mistru na domácím ledě i podruhé v sezóně

Plzeň - Škodovka ani na třetí pokus v této sezóně nedokázal porazit mistrovské Pardubice v základní hrací době, navíc podruhé v domácím prostředí podlehla. Hosté šli do vedení z kraje druhé třetiny, na tento gól ještě odpověděl Kašpařík. Na zásah Krejčího ale už nikdo z domácích reagovat nedokázal a vítězství Pardubic pojistil třetím gólem v závěru základní hrací doby Bartek.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

1:3
0:0, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 38. Kašpařík (Kovář, Mazanec) - 22. Nosek (Hemský), 46. Krejčí (Hemský), 60. Bartek (Hemský, Krejčí). Rozhodčí: Šindler, Trombík - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 3:5, navíc trestné střílení pro Plzeň. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4964. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Marušák, St. Pierre, D. Růžička, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Kovář, Pletka - Gulaš, Straka, Johnson - Petruška, Lev, Havlíček - Hollweg, Kašpařík, Dvořák.

HC Dynamo Pardubice

M. Růžička - Píša, Kindl, Benák, Ďaloga, Gawryletz, Kočí - Hemský, Krejčí, Somík - Bartek, Nosek, Starý - Radil, Kousal, Buchtele - Semorád, Zohorna, Nahodil.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 2
Ondřej Havlíček 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 -1 0
Pavel Kašpařík 1 0 1 0 2
Jan Kovář 0 1 1 -1 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 -1 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 -1 2

komentář

V páté minutě si první akci zápasu připsal Dvořák, který ještě v útočném pásmu zachytil další nepřesnou rozehrávku soupeře a z mezikruží mířil těsně vedle. Poté, co indiáni ubránili faul kapitána Straky, velká šance šla na konto také hostů. Lukáš Nahodil se ocitl sám před Mazancem, prudkou nahrávku si ale nezpracoval, a tak zcela prohospodařil dobře se rýsující akci. V plzeňské přesilovce následně vypálil St. Pierre a Gulaš se dokázal probojovat k dorážce. Ta k nelibosti Plzně však zamířila mimo tři tyče. A když ani domácí Dvořák neproměnil svou šanci, rozešla se mužstva za bezbrankového stavu do kabin.

Diváci v ČEZ Aréně ale nadále nemuseli dlouho čekat na tu první branku. Obrana Plzně ztratila kotouč na útočné modré a hosté zaúřadovali v rychlém protiútoku dvou na jednoho. Aleš Hemský se svým tradičním stylem zbavil obránce a předložil puk Tomáši Noskovi, který jen kotouč ztečoval za záda Mazance. Vyrovnání měl následně ve 28. minutě Kovář, ale trefil jen tyčku Růžičkovy branky. Přesto nemuseli indiáni litovat zahozené šance dlouho. Na konci 38. minuty Mazanec skvěle přečetl hru, poslal kotouč na útočnou modrou, kde jej zpracoval Kovář. Ten jej poslal na hůl Pavla Kašpaříka, který mazácky překonal Růžičku, a připsal si tak první trefu v indiánském dresu. A následně mohli jít Plzeňané dokonce do vedení, když Kratěna jel trestné střílení. Při něm naznačil kličku, vrátil si rychle puk na střed a hledal mezeru mezi Růžičkovými betony. Neúspěšně.

A tak to byli znovu hosté, kdo šel do vedení. David Krejčí ujel po levé straně a v plné rychlosti dobře vystřelil. Kotouč zazvonil o tyčku, ale odrazil se pro střelce tak výhodně, že jej šikula Krejčího rázu zvládl doklepnout za záda plzeňského gólmana. Indiáni nasadili na větší obrátky a zle Pardubice svírali. Nic naplat, ale Hollweg a ani Kratěna se Strakou nebyli úspěšní a ve svých šancích přesní. Na druhé straně nedovolil navýšení náskoku Východočechů Mazanec, který si poradil s dalším pokusem Krejčího. A když neuspěla ani akce, ve které Kovář z rohu našel nádherným pasem Gulaše, ten se zjevil nikým nehlídán před brankou a neúspěšně zakončoval do protipohybu Růžičky, indiáni všechno vsadili na závěrečnou power play. Ta se však úplně minula účinkem. Nejprve Kašpařík ve středním pásmu zahákoval rozjíždějící se protiútok a vzápětí se nedovoleným bráněním provinil Kovář, a tak hosté hráli přesilovku v pěti proti třem. A v ní definitivně rozhodl Martin Bartek.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla vyrovnaná. Pravá hokejová bitva začala ve druhé části, ve které jsme soupeře přestříleli. Dokázali jsme zareagovat na pardubickou vedoucí branku, ale po našem gólu na 1:1 jsme bohužel před druhou přestávkou nevyužili trestné střílení. Třetí třetina byla o tom, že kdo dá gól, bude brát body. To se povedlo soupeři, my jsme si závěr zkomplikovali dvěma vyloučeními. Mrzí nás domácí ztráta. Kluci ale bojovali na maximum, ovšem na soupeře to dnes nestačilo.“

Mojmír Trličík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Je to pro nás cenné venkovní vítězství. O výsledek se zasloužil celý tým, ale přesto bych dnes vyzdvihl výkon brankáře Růžičky. První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé nás domácí předčili v pohybu a byli lepší. A třetí třetina byl o jednom gólu, který jsme dali my. Musíme se ale zamyslet nad tím, proč jsme měli tolik vyloučených.“