PLZ - CHM 6:2

PLZ-CHM 6:2 - Indiáni porazili Chomutov, slaví šestou výhru v řadě

Plzeň - Třetí domácí utkání v řadě sehrála Škoda Plzeň. A ani tentokrát nezaváhala. Porazila Piráty z Chomutova 6:2, a to i přes to, že ve druhé třetině se hostujícímu celku podařilo zápas ještě zdramatizovat. Tomáš Vlasák se blýskl čtyřmi kanadskými body a měl lví podíl na dnešní výhře. Plzeň navíc navýšila svůj náskok v čele tabulky už na deset bodů.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

6:2
2:0, 1:2, 3:0

Branky a nahrávky: 9. Kratěna (Kovář), 20. Gulaš (Vlasák, Straka), 21. Vlasák (Straka, Jeřábek), 44. Pletka (St.Pierre, Vlasák), 51. Gulaš (Straka, Hanzlík), 59. Pletka (Vlasák, Gulaš) - 28. Kraft (Pulpán), 31. Hřebejk (Rýgl). Rozhodčí: Wagner, Hrubý - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6305. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 6:2.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Halmoši) - Hanzlík, Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Mozík, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Kratěna (13. Petruška), Kovář, Pletka - Balej, Kašpařík, Johnson - Dvořák, Lev, Havlíček.

Piráti Chomutov

Hanuljak (21. Kostúr) - Rýgl, Pulpán, Rutta, Mrázek, Bartejs, Trefný, Pavlas, Macháček - Hruška, Zálešák, Frolík - Důras, Kraft, Hřebejk - Lušňák, Sikora, Hromas - Treille, Gajovský, Ton.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 60 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 2 1 3 3 2
Jiří Hanzlík 0 1 1 2 2
Ondřej Havlíček 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 2 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Jiří Marušák 0 0 0 0 2
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Václav Pletka 2 0 2 0 2
Nicolas St. Pierre 0 1 1 0 2
Martin Straka 0 3 3 3 0
Tomáš Vlasák 1 3 4 3 0

komentář

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, kterým pomohlo i brzké vyloučení Marušáka. V největší šanci ovšem proti osamocenému Hruškovi na levém kruhu vytasil bleskurychlou lapačku Svoboda. O chvilku později se dostala stejná výhoda i domácím a ti již udeřili. Kovář na levém kruhu obešel dva hráče a předložil před klec na tísněného Ondřeje Kratěnu, který i tak zakončil přesně mezi beton a lapačku Hanuljaka - 1:0! Vzápětí mohl odpovědět Zálešák, ale proti tvrdé ráně byl betonem domácí gólman. Podobně to zkoušel i na druhé straně Mozík, explzeňský gólman vytasil zákrok ramenem. Před první sirénou si ještě Piráti vyzkoušeli přesilovou hru a indiánům pořádně zavařili. Nejprve Rýgl trefil tyč a o chvilku později se z mezikruží neprosadil Frolík. Nedáš – dostaneš. Třináct vteřin před první sirénou našel krásnou přihrávkou Vlasák před brankou Milana Gulaše, jenž uzavřel výčet první dvacetiminutovky - 2:0!

Prostřední část začala tam, kde ta předešlá skončila. Po pár vteřinách hry našel Straka před brankou Tomáše Vlasáka, který vyhnal Hanujaka z branky - 3:0! Hosty změna nastartovala, Lušňák si ovšem nejprve z mezikruží na Svobodu nepřišel. O mnoho lépe si vedl po chvilce Milan Kraft, jenž se zjevil sám mezi obránci a našel skulinku mezi betony domácího gólmana - 3:1! V polovině zápasu pak přišla pro indiány další pohroma. V přesilovce 4 na 3 se na brankovišti zjevil osamocený Štěpán Hřebejk a na dvakrát procedil puk za Svobodu - 3:2! Domácí mohl ze zimního spánku probrat Kovář, ale prostor ohraničený třemi tyčemi po křižné příhře z brankoviště netrefil. Lépe si vedl tečí St. Pierrovi střely od modré Dvořák, Kostúr byl připravený. Stejně jako o chvilku později, když z pravého kruhu pálil z první Balej. Doslova 1000 procentní šanci měl pak v závěru druhé třetiny Frolík, když mohl pálit do poloodkryté branky z pravého kruhu, ale touš netrefil. Rozuzlení tak mělo přijít po pauze…

Poslední dějství započalo šancí Johnsona, který rychle objel branku, proti domácí pojistce byl Kostúrovo beton. Hosté se po chvilce osmělili, ale v situaci dvou na jednoho netrefil ideálně pěknou přihrávku Pulpán. To se povedlo Václavu Pletkovi, který umě tečoval ránu St. Pierra - 4:2! Definitivní klid na domácí hokejky mohl přidat po chvilce Kovář, ovšem z mezikruží těsně minul vzdálenější tyč. Pak ale přišla situace, která se hned tak nevidí. Milan Gulaš byl vytlačen ze střeleckého úhlu, tak z nulového, spíše minusového úhlu zkusil, jestli dává Kostúr pozor a nedával - 5:2! Indiáni hráli v poklidu a další branku mohl přidat Balej, v situaci dvou na jednoho ale trefil tyč. Šestá trefa domácích přeci jen přišla. Osamocený Václav Pletka mezi kruhy trefil ideálně - 6:2! V závěru utkání pak stadionem obíhala mexická vlna i za přispění velkého počtu hostujících fanoušků. Západočeši si tak upevnili vedoucí pozici, naopak ještě čeká velký boj o setrvání mezi hokejovou smetánkou.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "V prvních dvou třetinách jsme předvedli špatný výkon. Nedrželi jsme si svá místa. Každý si tam přidával něco svého a měli jsme ve hře zmatek. Sice jsme lehce získali vedení, ale málem jsme ho ve druhé třetině ztratili. Pomohli jsme si třemi využitými přesilovkami, ale před třetí třetinou jsme museli v kabině zvýšit hlas, abychom slezli z hrušky. Posledních dvacet minut potom od nás bylo výborných. Předvedli jsme to, na co máme a prezentovali jsme se výkonem, jaký předvádíme poslední dobu. Jsme teď v laufu a dnes nám stačila na výhru jedna povedená třetina. Z prvních čtyřiceti minut bychom si ale měli vzít ponaučení."

Jaroslav Liška (Piráti Chomutov): "Věděli jsme, že nás dnes čeká soupeř s vysokou kvalitou. Začátek utkání tomu nasvědčoval, dostali jsme v první třetině dva góly. Navíc jsme v úvodu druhé třetiny dostali třetí gól, ale pak jsme se nadechli a snížili na 3:2. Poté tam byly okamžiky, kdy jsme mohli utkání zdramatizovat. Jsme ale v situaci, kdy hráčům chybí klid na holích. Připravovali jsme se na silné plzeňské přesilovky, přesto jsme v nich třikrát inkasovali a i to rozhodlo. Výsledek je pro nás příliš krutý, ale vyjadřuje současnou pohodu obou mužstev."