PLZ - VIT 3:0

PLZ - VIT 3:0 - Vítkovice v ČEZ Aréně opět neskórovaly, indiáni se tak konečně radují!

Plzeň - Indiáni dokázali prolomit nepříznivou sérii a i nadále drží první příčku v extraligové tabulce. Vítkovice dnes držel nad vodou vynikající Roman Málek, jeho protivník Marek Mazanec si po patnácti zákrocích připisuje čisté konto.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

3:0
1:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 10. Havíř (Straka), 37. Johnson (Kašpařík), 45. Kovář (Vampola, Vlasák). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Bryška, Čech. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5547. Střely na branku: 48:15 . Průběh utkání: 0:0, 3:0.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Vampola, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Dvořák, Kašpařík, Johnson - Petruška, Lev, Hollweg.

HC Vítkovice Ridera

Málek - Malík, Stehlík, Sloboda, Voráček, Barinka, Kudělka, Štencel, Lučka - Klimek, Strapáč, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, Burger, Káňa - Bartánus, Hruška, Szturc.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 15 0 15 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 2 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
David Havíř 1 0 1 2 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 1 0 1 1 0
Pavel Kašpařík 0 1 1 1 0
Jan Kovář 1 0 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 0 4
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Petr Vampola 0 1 1 1 2
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0

komentář

Vstup do utkání se povedl domácím, kteří se po sedmi prohrách v řadě na výhru pořádně těšili. Soustředěným výkonem odmítali hosty pustit do šancí a brzy se radovali z vedoucí branky. To v desáté minutě David Havíř svůj pokus od modré otřel tyčku a Málek, kterému clonili dva protihráči, neměl nárok. Chvíli nato mohlo být v Plzni ještě veseleji. Slovák dostal přihrávku mezi kruhy a rychle vypálil, vítkovickou branku však těsně přestřelil. A když nevyšla ani akce Hanzlíka, který krásně uvolnil Vlasáka tak, že plzeňský čarostřelec z levého kruhu najížděl sám před Málka. Jenže bývalá opora Západočechů odmítla domácí pustit do dvoubrankového trháku.

Velká šance ve druhé třetině na sebe také nenechala dlouho čekat. Kovář dostal dlouhý pas a z pravé strany se přes beka prokličkoval až před Málka. Ten jeho střelu vyrazil a s dorážkou neuspěl ani Pletka. Indiánům na zdvojnásobení svého náskoku nestačily ani dvě krátce po sobě jdoucí přesilovky, naopak se musel mít na druhé straně na pozoru i Mazanec. Konec třetiny však už byl plně v domácí režii. Po konzultaci s videorozhodčím se radoval Nick Johnson,který místy až neskutečné obléhání hostující svatyně přetavil ve druhý gól důraznou prací na brankovišti.

Bezzubý výkon Vítkovických se nezlepšil ani v poslední části. Naopak, indiáni ještě podtrhli svůj náskok. Jan Kovář se uvolnil mezi kruhy, našla jej přesná nahrávka navrátilce Vampoly a bezchybnou dělovkou poslal puk přesně do růžky Málkovy branky. Následně situaci domácím trochu opepřil i Pletka, který dvakrát usedl na trestnou lavici. Zvláště při jeho druhém trestu bylo v plzeňském pásmu rušno. Frolo nejprve pokazil rozehrávku a Svačina posunoval puk k Hunovi, který by zakončoval do prázdné. Ale plzeňský obránce na poslední chvíli nataženou hokejkou přihrávku překazil, a sám tak zažehnal hrozící se nebezpečí. A Mazanec svou vychytanou nulu ubránil i díky výbornému zákroku z poslední minuty, když zmařil šanci Klimka, po jehož nahrávce měl dobrou příležitost k dosažení čestného úspěchu Káňa.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "Předvedli jsme velmi dobrý výkon. Měli jsme dobrý pohyb, vyhrávali jsme osobní souboje, tlačili jsme se do brány a nevypadávali jsme z našeho systému hry. Navíc nás podržel vychytanou nulou Mazanec, přestože Vítkovice tolik šancí neměly. Takový zápas jsme po té neúspěšné sérii potřebovali. Musíme ale pracovat dál a potvrdit dnešní výkon v dalších utkáních."

Peter Oremus (HC Vítkovice Steel): "K lepšímu výsledku nám chybělo více šancí. Směrem dopředu jsme nepředvedli absolutně nic. Ofenziva nám vůbec nefungovala a to byl dnes náš hlavní problém. Měli jsme strašně málo střel. Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. Náš přístup k zápasu měl být lepší. Mrzí nás, že jsme nehráli jako v předcházejících zápasech. To bychom to Plzni dnes více znepříjemnili. Do posledních šesti duelů se musíme vrátit k hokeji, který nám přinášel body."