JUN: PLZ - ZLN 4:3pp

Juniorka doma potvrdila uloupené body z Pardubic a porazila Zlín

Junioři HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:3 po prodloužení (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0). Plzeňská juniorka zvládla téměř nekonečnou přetahovanou se Zlínem a dokázala napínavé utkání dovést do zaslouženého vítězného konce. Přestože indiáni byli lepším týmem, na tříbodovou výhru nedosáhli. Alespoň dvoubodovou náplast vstřelil v 63. minutě Jan Schleiss.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

4:3p
1:1, 1:2, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 18. Mašek, 26. Schleiss (Andrlík), 54. Přikryl (Kepka, Tulačka), 63. Schleiss (Mašek) - 5. Janota, 23. Al-Muaqet (Doležálek, Urbanec), 36. Talán (Haloda). Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 47. Střely na branku: 31:40.

HC Plzeň 1929

Brabec - Marcel, Šmíd, Tichý, Němec, Bastl, Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss, Andrlík, Kubík, Zimmermann, Noga, Přikryl, Houfek, Kepka, Tulačka, Langer.

PSG Berani Zlín

Svoboda - Urbanec, Šenkeřík, Janota, Kundera, Zbořil, Kratochvíl, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Matula, Macharáček, Popelka, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Doležálek, Al-Muaqet.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Brabec 63 40 3 37 92,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 1 1 -1 0
Antonín Bastl 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 0 1 1 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Matěj Langer 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 -1 2
Filip Mašek 1 1 2 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Martin Němec 0 0 0 1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 1 0 1 0 0
Jan Schleiss 2 0 2 2 2
Martin Šimandl 0 0 0 -1 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 0
Jeremy Tichý 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 0 0
Josef Zimmermann 0 0 0 -1 0

komentář

Úvod utkání patřil domácím. Ti byli aktivnější a také za to byli po zásluze potrestáni první brankou duelu v jejich síti. S útočnými choutkami to přehnali, zapomněli si pohlídat pokračující akci po prvním Brabcově zákroku a Michal Janota uklidil kotouč do sítě. Po rychlé kombinaci Kovaříka a Popelky mohlo být s Plzeňskými ještě hůře, když za Brabcem zazvonila tyčka. Pak se diváci v ČEZ Aréně dočkali i prvního vyloučení, které šlo na vrub domácích. Indiáni však svízelnou situaci vyřešili s velkým přehledem a znovu se vrhli do útoku. Hosty pořádně zmáčkli v pásmu a ti byli zamotaní, že si museli připadat jak na kolotoči. Proto v 18. minutě nestačili pokrýt Filipa Maška, který se prosadil výstavní střelou. Máme srovnáno.

Indiáni dále bušili na dveře zlínské branky, byli to však znovu oni, kdo inkasoval. Ševci totiž vytáhli geniální protiútok, když střela Doležálka vylákala Brabce vysoko z branky, a tak následná prudká dorážka Maria Al-Muaqeta skončila spolehlivě v kleci. Vedení hostům však opět nevydrželo příliš dlouho, jelikož modrobílí vyrovnali ve své přesilovce. To Macharáčkův trest zblízka využil Jan Schleiss. Zlínští po inkasované brance přestali vykazovat poslední známky aktivity a stáhli se pevně do ulity. Jejich nejdelší výlety končily za před útočnou modrou, avšak domácí znovu naráželi na neproměňování svých šancí. A tak dostali lekci z produktivity. Vedení týmu PSG do kabin vystřelil Juraj Talán v průběhu Schleissova vyloučení.

Třetí třetinu otevřeli domácí v pokračující přesilovce po zákroku Talána, který se provinil hákováním. Avšak kýžené vyrovnání stále ne a ne přijít. S tím samým problémem se indiáni potýkali i při dalším trestu Juraje Talána, když přesilovku sehráli na mód oku-lahodící, ale naprosto neefektivní. Zlínští se vzdali úplně útočení a spoléhali na ubránění těsného náskoku. A jak už to v mládežnických kategoriích bývá, tato taktika málokdy přináší ovoce. Také že ano. Plzeňští se totiž k vyrovnání přece jen propracovali a nebylo to žádným ušmudlaným gólem, ba právě naopak! Tulačka nahrál ze středního pásma na Kepku, který poslal přihrávku na ještě lépe postaveného Romana Přikryla na vrchol pravého kruhu a plzeňský útočník trefil dělovkou přesně nad rameno Svobody.

O osudu utkání tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm se dlouho čekalo na kloudnou akci, která zaváněla rizikem, protože obě mužstva byla zatažená vzadu ve snaze nechybovat. Tak se kotouče ujal Schleiss a jak už bývá jeho zvykem, puk si přilepil na hokejku, s chladnokrevností sobě vlastní prošel přes svého bránícího hráče, aby si na závěr akce pochutnal i na gólmanovi Svobodovi. Nejproduktivnější hráč plzeňských juniorů tak přispěl svým druhým gólem v utkání k zisku dvou bodů do domácího počitadla, hosté si na dlouhou cestu na Moravu vezou bod jeden.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Plzeň): Utkání jsme sehráli velice dobře a myslím, že jsme Zlín přehrávali. Mrzí nás inkasované branky, na které jsme nedokázali pádně odpovědět už v základní hrací době. Zasloužili jsme si vyhrát za tři body.