MDO: PLZ - KLP 4:3

Mladší dorostenci se protrápili k vítězství

Mladší dorostenci HC Plzeň 1929 - PZ Kladno 4:3 (2:0, 1:2, 1:1). Plzeňští mladší dorostenci v neděli přivítali na vlastním ledě předposlední celek tabulky. Z pozice se lídra se mělo jednat o jednoznačné utkání, přesto indiáni museli i přes dobrou první třetinu o výhru bojovat do posledních minut.

HC Plzeň 1929 - PZ Kladno

4:3
2:0, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 4. Stráský (Vavřička), 20. Hajšman (Zayml, Muchka), 28. Zayml (Muchka), 56. Ivanič (Muchka) - 25. Toula (Zeman), 30. Janele (Patyk, Jizba), 54. Patyk (Janele, Jizba). Rozhodčí: Sýkora - Kotyza, Malá. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 57. Střely na branku: 38:27.

HC Plzeň 1929

Krasanovský - Kaňák, Váchal, Bednář, Muchka, Ivanič, Čechura, Monhart - Vracovský, Vavřička, Stráský - Hajšman, Kokoška, Zayml - Kantner, Kodýtek, Rubner - Kučera, Roubal, Krásný.

PZ Kladno

Melančin - Havelka, Dušek, Šíma, Lachman, Vlk, Němec - Stieber, Toula, Pejchal, Janele, Zeman, Jizba, Jarý, Kabourek, Novotný, Patyk.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 0 0 2 0
Michael Čechura 0 0 0 -2 0
Martin Hajšman 1 0 1 2 0
Filip Ivanič 1 0 1 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 2 0
Matěj Krásný 0 0 0 -2 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -1 2
Ondřej Monhart 0 0 0 -1 0
Martin Muchka 0 3 3 0 0
David Roubal 0 0 0 -2 0
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 1 0 1 0 0
Adam Váchal 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 0 1 1 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 2
Lukáš Zayml 1 1 2 2 0

komentář

Plzeňští hokejisté vstoupili do utkání, jak se na favority patří a sluší. Aktivně a útočně naladění. A brzy se také ujali vedení. Neuplynuly ani čtyři minuty a Jiří Stráský otevřel skóre utkání. Domácí si připsali i první přesilovku duelu. V ní největší šanci prováhal Kaňák, který těsně před Menalčinem pálil mimo. Indiáni nevyužili ani rychle následující druhou početní výhodu a málem na to doplatili. V ojedinělém kladenském útoku se představil Janele, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. To samé se dá říct i o střele Zaymla na druhé straně. Přesto domácí nemuseli litovat, 33 vteřin před první sirénou totiž na rozdíl dvou branek navýšil plzeňský náskok Martin Hajšman.

Aktivita domácích po přestávce opadla. A Kladenští toho využili ke snížení. Štěpán Toula si sjel z pravého kruhu blíže Krasanovskému a trefil přesně pod víko. Indiáni mohli odpovědět při třetí přesilovce, ale znovu ji nevyužili. Přesto znovu odskočili na rozdíl dvou branek, když ve 28. minutě zajásal Lukáš Zayml. Radost Západočechů netrvala ale dlouho. O dvě minuty později bylo sníženo. Albert Janele nachytal Krasanovského v nedbalkách a Kladno vycítilo svou šanci. Indiáni začínajícímu tlaku hostů čelili Rubnerovou akcí, to však bylo z jejich strany vše. Kladno podporované svými hlasitými (s přihlédnutím k této kategorii) fanoušky začalo přebírat aktivitu a Janele byl blizounko vyrovnání. Krasanovský však své předchozí zaváhání napravil skvělým zákrokem.

Třetí třetina začala tak, jak druhá skončila. Jen s tím rozdílem, že Kladno nebylo lepší jen opticky, ale i co do počtu vyložených šancí. Po hákování Kučery neuspěl tváří v tvář plzeňskému gólmanovi Patyk a o tři minuty nato, už při hře pěti proti pěti, zaváhal Kabourek. Nicméně, vyrovnání se nakonec ČEZ Aréna dočkala. Necelých sedm minut do konce duelu Petr Patyk sice nejprve proti Krasanovskému neuspěl, avšak nic nezabalil a v pokračujícím útoku už byl přesný. Indiáni na vyrovnání zareagovali oddechovým časem, který se nakonec ukázal jako dobrý tah. Brzy totiž sehráli přesilovku podle svých představ, když Duškovy dvě minuty potrestal ukázkovou dělovkou z mezikruží Filip Ivanič. Otřesení hosté se ještě pokusili znovu vyrovnat, ale štěstěna jim nepřála. Indiáni si tak zuby nehty vybojovali tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): První třetinu jsme začali velice dobře, ale opět jsme neproměnili spoustu šancí, a to nás sráželo dolů. Hráče jsme s asistentem upozorňovali, že soupeř se zlepšuje, což také to v zápase předvedl. Jak jsem již uvedl, první třetina dobrá, ale to bylo vše. Druhá i třetí byla špatná. Jsem rád za tři body, ale mrzí mě přístup hráčů. Viděli jsme jednoznačné podcenění soupeře a to musíme ve výchově hráčů odstraňovat. Jde to těžce a je to běh na dlouhou trať, ale musíme na to dát pozor! Věřím a jsem o tom přesvědčen, že příští utkání bude mnohem lepší.